27.07.2020 | Futsal U19
S Slovenijo želi na evropsko prvenstvo

V ekipi KMN Bronx Škofije se bodo tudi v novi sezoni oprli na mlade sile, to je filozofija, ki ji zvesto sledijo že nekaj let, prvi rezultati so tu. Njihovi mladi upi opozarjajo nase, eden teh je tudi Aleksander Stanić (2003), ki je sprva igral nogomet v Piranu. Po ustanovitvi ekip U13 KMN Bronx Škofije se je pridružil le tej, čeprav je vsebovala igralce rojene v letih 2001 in 2003.

Oče in stric

„Veliko sem bil v dvorani in spremljal očeta, kako vodi člansko ekipo, s tem sem dobil ljubezen do tega športa. Navdušil me je oče Goran Stanić (Gi) kot vzornik. V družini že dolgo časa traja ljubezen do futsala. Ustanovitelja kluba Bronx Škofije sta bila moj oče in stric, Goran in Željko Stanić,“ je Aleksander ponosen, sam pa je povsem zapisan futsalu.

Iskal napredek

„Pomeni mi vse in si ne bi mogel predstavljati življenja brez tega športa. Namenim mu večino svojega časa tudi izven treningov. Šolo in šport usklajujem dobro,“ pove dijak Srednje tehniške šole Koper, za njim pa sta dva letnika. Zadnja sezona je bila milo rečeno čudna, zaznamovana pa s koronavirusom in prekinitvijo tekmovanj. Aleksander pa jo je skušal izkoristiti na karseda dober način. „Prejšnjo sezono sem izkoristil za izboljšavo moje vloge v ekipi. Bil sem del ekip U17 in U19. Predvsem sem delal na igri pivota, kar pride v veliko pomoč pri akcijah v vsaki selekciji. Svoj korak naprej vidim pri igri na bočnem položaju, kjer bi se lahko še bolj izboljšal,“ meni Aleksander.

Rad bi med člane

S futsalom ima določene cilje, da bi zaigral v večjih ligah in ekipah. Ampak gre korak po korak in ne prehiteva. Avgusta ga čakajo priprave na novo sezono, ko bo član selekcije U19, pogleduje pa že proti članski ekipi. „Volje in motivacije mi ne manjka. V naslednji sezoni je moj cilj, da se priključim tekmovanju v ligi članov in se izboljšati na vseh področjih igre,“ ne skriva ambicij, pri članih pa bo treniral že drugo sezono zapored.

S Slovenijo na EP

„Igranje za reprezentanco mi pomeni veliko, da lahko branim barve svoje države in pokažem na igrišču, koliko sem sposoben. Reprezentanci lahko dam dobro vlogo pri igri pivota. Bližajo se kvalifikacije z ekipo in vodstvom nas čaka veliko dela, ki se ga veselim. Cilji so visoki in dal bom vse od sebe, da Slovenija pride na evropsko prvenstvo,“ pa se razgovori, ko beseda nanese na dres reprezentance, za zdaj ima pet nastopov za Slovenijo U19.

Spomnimo, prihodnjo leto bo vnovič potekalo evropsko prvenstvo U19. Na sporedu bo med 31. oktobrom in 7. novembrom. Uefa je obelodanila, da se bodo prihodnje leto začele kvalifikacije za EP U19. Žreb bo opravljen 23. oktobra v Nyonu. Predkrog kvalifikacij bo na sporedu med 12. in 17. januarjem, glavni del pa med 23. in 28. marcem.

V mlajših futsal selekcijah je Stanić dosegel že 204 zadetke, dva tudi v dresu Slovenije U19. Aleksandrov vzornik je Brazilec ,,Ferrão'',ki igra v Futsal Barceloni.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 26.06.2022 | Futsal U19
  Turnir potrdil, da ima Slovenija potencial
  V Poreču se je sklenil močan mednarodni futsal turnir selekcij U19. Pomlajena Slovenija, ki se pripravlja na prihajajoče kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2023., je zasedla končno 7. mesto. V zadnji tekmi tekmovanja je s 5:2 še drugič na tem turnirju premagala Turčijo.
 • 25.06.2022 | Futsal U19
  Turnir bodo sklenili s tekmo proti Turčiji
  Futsal reprezentanca do 19 let bo v nedeljo igrala za končno 7. mesto na mednarodnem turnirju Futsal Week v Poreču. Naša reprezentanca, na turnirju je krepko najmlajša z igralci rojenimi v letih 2004, 2005 in 2006, je po kazenskih strelih danes izgubila proti Grenlandiji (7:8).
 • 23.06.2022 | Futsal U19
  V boju za končno 5. mesto
  S 5:0 jo je porazila Španija, ki je tako kot Poljska s svojo generacijo igralcev rojenih leta 2002 v sklepni fazi priprav na septembrsko evropsko prvenstvo. Slovenija, z dve leti mlajšimi igralci, začenja novo zgodbo, našo izbrano vrsto pa prihodnje leto marca čakajo kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki bo drugo leto.
 • 22.06.2022 | Futsal U19
  S preobratom do prve zmage
  Reprezentanca do 19 let je prišla na turnirju v Poreču do prve zmage. Po tesnem porazu s Poljsko so danes varovanci selektorja Tomislava Horvata s 5:3 porazili Turčijo. Dva gola je dosegel Luka Čop. Jutri se bo Slovenija udarila še s Španijo.
 • 21.06.2022 | Futsal U19
  Po vodstvu Slovenije zmaga Poljski
  Naša futsal reprezentanca do 19 let je odigrala uvodno tekmo na turnirju v Poreču. Tam je bila od njih 3:1 boljša reprezentanca Poljske, ki se s svojo selekcijo U19 (igralci rojeni leta 2002 in mlajši) pripravlja na skorajšnje evropsko prvenstvo, ki bo septembra v Španiji. Edini gol za Slovenijo, bil je tudi vodilni, je zabil Alen Ruis. Slovenija se bo jutri pomerila s Turčijo.
 • 20.06.2022 | Futsal U19
  Uvodoma proti Poljski
  Danes se je zbrala futsal reprezentanca do 19 let. Selektor Tomislav Horvat bo imel na voljo 12 igralcev in tri golmane. Od jutri do nedelje bo reprezentanca trenirala in igrala tekme v Poreču. Uvodna tekma našo reprezentančno selekcijo čaka jutri, v torek, tekmec pa Poljska.
 • 09.06.2022 | Futsal U19
  Reprezentanca po izkušnje na turnir v Poreč
  Konec meseca bo nova generacija futsal reprezentance Slovenije U19 (letnik 2004 in mlajši) imela svoj krstni nastop v okviru mednarodnega futsal turnirja Futsal Week June cup - Poreč 2022, ki se bo igral na Hrvaškem. Selektor Tomislav Horvat je obelodanil seznam igralcev, na katere računa. Zbor je 20. junija.
 • 18.05.2022 | Futsal U19
  Mladinci dobili novega selektorja
  »Hvala Nogometni zvezi Slovenije za potrditev in izkazano zaupanje. Želim si, da ti mladi fantje v reprezentanci do 19 let dobijo učinkovite informacije, kako je igrati na evropski ravni, da si lahko konkurenčen in uspešen. Prvi cilj je napredek v igri, drugi pa uspeh v kvalifikacijah, da se uvrstimo na evropsko prvenstvo,« je povedal Horvat ob imenovanju.
 • 19.03.2022 | Futsal U19
  Zmanjkalo časa za izenačenje
  Naša mladinska futsal reprezentanca je s porazom proti Srbiji končala kvalifikacije za EP 2022. Varovanci selektorja Andreja Dobovičnika so za konec tekmovanja v Vrnjački Banji priznali premoč Srbiji, ki je na koncu slavila s 4:3.
 • 19.03.2022 | Futsal U19
  V odločen lov na EP
  Danes se končujejo kvalifikacije za evropsko prvenstvo U19, ki bo potekalo jeseni v Španiji. Tam bo zagotovo igrala Španija, ki je gostitelj in aktualni prvak, tam sta si mesto skozi kvalifikacije zagotovili že Romunija in Poljska, danes pa bo to skušala še Slovenija.

DELI NA