15.02.2023 | Pokal Terme Olimia
S hitrostjo in mladostjo in visokimi cilji v Podčetrtek

Napoved finalnega turnirja pokala Terme Olimia nadaljujemo na Vrhniki pri Siliku. Zasedba trenerja Mileta Simeunoviča bo četrtič nastopila na zaključnem turnirju.

Siliko se je prvič uvrstil na finalni turnir pokala Terme Olimia leta 2018, v polfinalu ga je s 7:0 premagal Dobovec, ki ga je izločil v polfinalu tudi lani (5:6). Leta 2020 je bil od Silika boljši Oplast (4:1).

„Pred nami je prvi vrhunec sezone, igramo proti najboljši ekipi, igramo proti Dobovcu. Želim si, da se maksimalno pripravimo. Da minimaliziramo tisto, kar dobro dela Dobovec. Da ta ne bi izgledal dobro,“ pa je plan, ki nam ga razkrije Mile Simeunovič, trener Silika.

Pokal Terme Olimia, polfinale, 17.2.
Futsal klub Dobrepolje – KMN Bronx Škofije (18.00) (spletni prenos na nzs.si)
Siliko Vrhnika – Futsal klub Dobovec (21.00) (spletni prenos na nzs.si)

Ženski futsal pokal, finale, 18.2.
ŠD Košana – ŠD Extrem (16.00) (spletni prenos na futsal.si)

Pokal Terme Olimia, finale, 18.2.
zmagovalec tekme Futsal klub Dobrepolje – KMN Bronx Škofije – zmagovalec tekme Siliko Vrhnika – Futsal klub Dobovec (20.30) (prenos na Šport TV-ju)

Bolj zreli kot lani

„Ne bo enostavno. Si pa želim, da odloča naša mladost, naša hitrosti. Verjamem, da je naša ekipa toliko dozorela,“ se Simeunovič ozre na svojo zasedbo in spomni, da lani še niso bili pripravljeni na ta korak, fantje so imeli leto dni manj izkušenj in manj močnih tekem v nogah.

„Dobovec izgleda tako, kot si njihov trener želi v tem hipu. Sedaj ima na voljo dve enakovredni četvorki, dobil pa je dva igralca, ki sta poleg kvalitete prinesla še hitrost. Ogledal sem si tekmo Bronx – Dobovec in se o tem prepričal. Dobovec je danes z njima povsem druga ekipa,“ meni Simeunovič, ki dodaja:

Dobovec kaznuje

„Pričakujem pravo, „pokvarjeno“ tekmo. Od svojih igralcev pričakujem, da bomo minimalizirali neumnosti, ki smo jih delali prav na zadnji medsebojni tekmi. Ne smemo izgubljati žog na zadnji liniji, to Dobovec vse kaznuje. Če bomo izpolnjevali svoje naloge, potem imamo možnosti za preboje v finale. Vemo pa tudi to, da ima Dobovec številne izkušnje z igranjem takih tekem, kot je petkova. Mi smo se s tem seznanili lani. Take izkušnje lahko prevagajo tehtnico na eno ali drugo stran,“ še opozori Simeunovič, ki je kot igralec z Litijo osvojil dva pokalna naslova na zaključnih turnirjih (v letih 2012 in 2014), leta 2016 pa je bil Simeunovič pokalni prvak z Mariborčani.

V dresu Silika se lahko z bogato bero izkušenj (tudi osvajanja lovorik) pohvali kapetan Nikola Jandrić. Vrhničani v Podčetrtek prihajajo v optimalni postavi.

Vodilni ekipi lige, Dobovec je prvi, Siliko pa drugi, sta se v tej sezoni pomerili trikrat. Vrhničani so uvodoma na nevtralnem terenu s 4:2 porazili Dobovec in osvojili superpokal. V domači ligi se je prva tekma končala z remijem (0:0), druga pa s tesno zmago Dobovca (3:2)

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 09.03.2024 | Pokal Terme Olimia
  Dobovec v 2. polčasu do 7. pokalnega naslova
  V Podčetrtku so pred polno dvorano s 4:2 premagali KMN Meteorplast Šic Bar, gole za naslov so dosegli Patrik Pasariček (2), Žiga Čeh in Denis Kneževič. To je že sedmi (zaporedni) futsal pokal za ekipo trenerja Kujtima Morine.
 • 09.03.2024 | Pokal Terme Olimia
  Dobovec sedmič ali KMN Meteorplast Šic Bar prvič
  Po finalu članic nas ob 19. uri čaka še finale futsal pokala Terme Olimia. Tekmeca pa FK Dobovec in KMN Meteorplast Šic Bar. Dobovec lovi svoj 7. (zaporedni) naslov, KMN Meteorplast Šic Bar je prvič v finalu.
 • 08.03.2024 | Pokal Terme Olimia
  Dobovec in KMN Meteorplast Šic Bar v finalu
  Dobovec je prvi finalist 29. sezone futsal pokala Terme. V polfinalu v Podčetrtku, ki dvanajstič gosti finalni pokalni turnir, je Dobovec s 5:0 premagal KMN Bronx Škofije. KMN Meteorplast Šic Bar pa je v 2. polfinalu po kazenskih strelih z 8:7 premagal Siliko. Finale bo v soboto, 9.3., ob 19. uri.
 • 08.03.2024 | Pokal Terme Olimia
  Dokazati, da so zasluženo med pokalno četverico
  Leta 2011 je Bronx izpadel že v osmini finala pokala (izločil ga je prav Dobovec), leta 2013, ko je Podčetrtek prvič gostil finalni turnir, pa je KMN Bronx osvojil prvi pokalni naslov – v finalu so ugnali prav Dobovec. Med letoma 2013 in 2024 so Bronxi letos sedmič na finalnem turnirju – ob naslovu leta 2013 so finale igrali še leta 2017, polfinalisti pa so bili v letih 2016, 2018, 2019, 2023 in 2024.
 • 07.03.2024 | Pokal Terme Olimia
  Branijo naslov, želijo 7. zaporedni pokal
  V Podčetrtek prihaja tudi ekipa FK Dobovec, ki bo na parketu tamkajšnje športne dvorane lovila svoj 7. zaporedni pokalni naslov. V petek ga čaka obračun z ekipo KMN Bronx Škofije, to bo tekma 1. in 7. ekipe 1. SFL.
 • 06.03.2024 | Pokal Terme Olimia
  Petič na turnirju, želijo v finale
  V Podčetrtek na finalni turnir pokala Terme Olimia prihaja tudi vrhniški Siliko, ki letos slavi 10 let uspešnega delovanja. Zasedba trenerja Mileta Simeunoviča bo petič nastopila na zaključnem turnirju.
 • 04.03.2024 | Pokal Terme Olimia
  Po prvi finale v klubski zgodovini
  KMN Meteorplast Šic Bar se pripravlja na svoj 1. nastop na finalnem turnirju pokala Terme Olimia. V polfinalu se bo v petek, 8.3., pomeril s Silikom.
 • 03.03.2024 | Pokal Terme Olimia
  V pričakovanju pokalnega dvodnevja v Podčetrtku
  Pred nami je finalni turnir pokala Terme Olimia, kjer bomo dobili prvake moškega futsal pokala, v soboto tudi prvakinje ženskega futsal pokala. V soboto bomo razglasili tudi najboljše v letu 2023: igralko, igralca in mladega igralca do 21 let.
 • 01.02.2024 | Pokal Terme Olimia
  Po žrebu futsal pokalov
  V prostorih NZS je bil izveden žreb polfinalnih parov futsal pokala Terme Olimia ter prvo imenovane ekipe v finalu ženskega futsal pokala. Finalni turnir bo 8. in 9. marca v Podčetrtku.
 • 30.01.2024 | Pokal Terme Olimia
  Znani udeleženci finalnega turnirja
  Dobovec, FK Siliko, KMN Meteorplast Šic bar in KMN Bronx Škofije so udeleženci finalnega turnirja pokala Terme Olimia. Finalni turnir pokala Terme Olimia bo 8. in 9. marca v Podčetrtku.

DELI NA