21.05.2009 | U19
S kančkom sreče v Ukrajino

Slovensko reprezentanco do 19 let (letnik 90 in 91) v začetku junija čaka prvi pravi zrelostni izpit. Potem, ko so fantje v prvem delu kvalifikacij osvojili drugo mesto za Norveško in se uvrstili v Elite Round, je tokrat vložek še večji. So na pragu evropskega prvenstva v Ukrajini. Vršilec dolžnosti selektorja, Miloš Kostič, je optimist.

"Prav gotovo je že sama uvrstitev v dodatne kvalifikacije za evropsko prvenstvo U 19 lep uspeh te generacije," je po objavi seznama igralcev, na katere računa razmišljal Kostič, ki se zaveda, da Slovenija kljub domačim igriščem ni favorit, vendar...: "V naši skupini sta favorita Nizozemska in Rusija, ki sta tudi redni udeleženki zaključnih turnirjev skoraj v vseh starostnih kategorijah. Kljub temu bomo v vsako tekmo šli na zmago, saj smo že dokazali, da ekipa ima kvaliteto, srčnost  in veliko želje po zmagi, ne glede na to proti kateremu nasprotniku igra."

Kostič ima pred zborom obilo težav z igralskim kadrom, saj je praktično že izpadel kapetan reprezentance, Matej Rapnik, ki v Interblocku sicer trenira, vendar z bolečinami v kolenu, zaradi česar si Kostič ne upa ogroziti fantove nadaljnje kariere. Rapnik bo tako nemudoma po končani sezoni najverjetneje moral pod nož, Korošec pa ni edini igralec Interblocka, ki bo izpustil turnir, za katerega je garal že v prvem delu kvalifikacij. Zaradi grde poškodbe križnih vezi bo manjkal tudi Antonio Mlinar Delamea, univerzalni branilec, ki se je v preteklosti že izkazal kot pomemben člen reprezentance, ob tem pa si je izboril tudi mesto v udarni enajsterici Interblocka. Mlinar Delamea bo brez nogometa kar šest mesecev, potem ko je poškodbo staknil pred nekaj tedni proti Nafti. Tudi tokrat pa Kostič ne bo mogel računati na vratarja Mateja Radana, ki je sicer v preteklosti že bil član reprezentance, zaradi poškodbe pa je izpustil prvi del kvalifikacij, kot kaže pa bo moral izpustiti tudi drugega, saj nova poškodba še ni sanirana: "Žal mi je za nesrečnega Radana, saj bi bil sigurno zraven, če bi bil zdrav. Toda v tako pomembnih tekmah potrebujem 100% pripravljene igralce," je nevpoklic Radana komentiral Kostič, ki pa bo na vratarja v prihodnosti še računal.

Kljub negativnemu, pa ima Kostič še vedno izjemno močno ekipo, s katero bo poskusil konkurirati Nizozemcem in Rusom: "Kljub poškodbam, ki nas žal pestijo zadnje čase, lahko vseeno ob kančku športne sreče in dobri dnevni formi dosežemo željen rezultat in uvrstitev na evropsko prvenstvo v Ukrajini." Kostiča bržkone veseli dejstvo, da je v izjemni formi Robert Berič, ki je v letošnji prvoligaški sezoni zbral 1.190 minut in osemkrat zatresel mrežo, svoje pa je dodal še v pokalu Hervis, ko je skupaj z Iličičem igral eno ključnih vlog v bitki za letošnji pokalni finale. Veseli tudi vrnitev Reneja Krhina, ki skupaj z Vidom Belcem trenira pod taktirko slovitega Joseja Mourinha in bo Kostičevi ekipi ponovno prinesel novo dimenzijo v igri, veliko pa bo odvisno tudi od navdahnjenosti Dejana Lazareviča, Rajka Repa in Blaža Božiča.

"Na nasprotnike se bomo poskušali kar najbolje pripraviti in po naših najboljših močeh izkoristiti njihove slabosti. Čeprav spoštujemo vsakega nasprotnika, pa se zavedamo tudi naše kvalitete," je zaključil Kostič, ki bi z uvrstitvijo na evropsko prvenstvo dosegel uspeh dosedanje kariere.

Tekst: NZS/MK
Foto: TAKA

SORODNE NOVICE

  • 26.03.2024 | U19
    Mladinci so se od elitnega kroga poslovili z zmago
    Mladinska reprezentanca Slovenije je odigrala še zadnje srečanje elitnega kroga kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2024. Varovanci Miša Brečka so se pomerili s Kosovom in se od kvalifikacij poslovili z zmago z 1:0 in končim drugim mestom v skupini 1.
  • 23.03.2024 | U19
    Po remiju s Španijo poraz proti Avstriji
    Mladinska reprezentanca Slovenije je odigrala drugo srečanje elitnega kroga kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2024. Varovanci Miša Brečka so se pomerili z Avstriji in izgubili z 2:0.
  • 20.03.2024 | U19
    Mladinci po vodstvu remizirali s Španijo
    Mladinska reprezentanca Slovenije je elitni krog kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2024 začela z neodločenim izidom. Varovanci Miša Brečka so na uvodni tekmi v Lendavi z zadetkom Mačka remizirali s Španijo.
  • 19.03.2024 | U19
    Mladinci za uvod gostijo Španijo
    Slovenska mladinska reprezentanca se je v nedeljo zbrala v Moravskih Toplicah, kjer bo nastanjena v času v elitnega kroga kvalifikacij za UEFA evropsko prvenstvo do 19 let. Vse tekme slovenske mladinske reprezentance bodo v prenosu na Sportklubu.
  • 11.03.2024 | U19
    Novi selektor predstavil seznam za preboj na Euro
    Slovenska reprezentanca do 19 let bo med 20. in 26. marcem gostila elitni krog kvalifikacij za Uefa evropsko prvenstvo do 19 let, ki bo letos potekalo na Severnem Irskem. Novi selektor slovenske izbrane vrste do 19 let Mišo Brečko je objavil seznam nogometašev, ki se bodo na kvalifikacijskem turnirju, ki bo potekal v Lendavi ob Avstriji, Španiji in Kosovu borili za uvrstitev na zaključni turnir.
  • 11.03.2024 | U19
    Mišo Brečko imenovan za selektorja mladinske izbrane vrste
    Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je po predlogu predsednika Nogometne zveze Slovenije Radenka Mijatovića za novega selektorja izbral Miša Brečka. Slednji je že vodil mlajše reprezentance Slovenije, z izbrano vrsto do 17 let je lansko leto nastopil tudi na evropskem prvenstvu.
  • 07.12.2023 | U19
    Mladinci skupaj s Španijo, Avstrijo in Kosovom
    Mladinska reprezentanca Slovenije je v prvem delu kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025 ostala neporažena, žreb elitnega dela kvalifikacij, ki je danes potekal v Nyonu, pa jo je uvrstil v skupino 1 skupaj s Španijo, Avstrijo in Kosovom.
  • 21.11.2023 | U19
    Z golom Mačka v elitni del kvalifikacij za evropsko prvenstvo
    Mladinska reprezentanca Slovenije je po dveh remijih dobila zadnjo tekmo prvega dela kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024 in se s petimi točkami prebili v elitni del tekmovanja. Slovenci so z golom Lucasa Mačka ugnali gostitelje turnirja Albance.
  • 18.11.2023 | U19
    Slovenija remizirala tudi z Irsko
    Slovenska mladinska izbrana vrsta se je na drugem kvalifikacijskem srečanju za uvrstitev na evropsko prvenstvo z reprezentanco Irske razšla brez zadetkov. Zadnja in odločilna tekma bo na sporedu v torek proti Albaniji.
  • 16.11.2023 | U19
    Žlogar: Čestitke fantom, čaka nas še dolga pot
    Slovenska mladinska reprezentanca sej je na uvodnem srečanju prvega dela kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo pomerila z Belgijo. Za Slovenijo je edini zadetek na srečanju je dosegel Čuber Potočnik. 

DELI NA