09.04.2022 | WU19
S suvereno zmago korak do Lige A

Dekliška mladinska reprezentanca je zmagala tudi na drugi tekmi turnirja Lige B. Varovanke selektorice Petre Mikeln so bile v Brežicah prepričljivo boljše od Liechtensteina (7:0). Na drugi tekmi sta igrali Moldavija in Severna Makedonija (1:2). Prav Severna Makedonija bo zadnji tekmec naših deklet – tekma pa bo v torek, 12. aprila, ob 16.30 v Novem mestu.

LIGA B
SLOVENIJA – LIECHTENSTEIN 7:0 (5:0)
Brežice (Slovenija). Sodnice: Tschon (AVT), Gutschi (AVT), Aktan (TUR), Tiryaki (TUR)
Strelke: 1:0 Šenk (1.), 2:0 Eferl (4.), 3:0 Eferl (13.), 4:0 Rovšek (30.), 5:0 Eferl (43.), 6:0 Bizjak (86.), 7:0 Erman (90.)
Rumeni kartoni: /
Rdeč karton: /
Slovenija: Kocijan (Galjot od 62.), Bizjak, Kosirnik (Sušnik od 81.), Janež, Dolenšek, Šenk, Eferl, Šabotič (Erman od 46.), Rovšek (Mele od 46.), Gradišek (McQuarrie od 46.)
Liechtenstein: Sele, Tschupp (Eberle od 67.), Rinderer, Kollmann, Frick, Stampfli (Dona od 47.), Kind, Hermann, Lattorff, Hilti (Kindle od 83.), Walser.

Videoposnetek tekme:

Hitro 3:0

Naša dekleta so drugo tekmo začele, da boljše praktično ni šlo. V prvem resnem napadu so prišle do udarca iz kota, merila je Laura Šenk in v 38. minuti povedla Slovenijo v vodstvo 1:0. Po štirih minutah je bilo 2:0, gol je dosegla Anja Eferl. Prav Eferlova je v 13. minuti lepo izkoristila globinsko podajo Korine Lane Janež in zadela za 3:0.

Razmerje moči se na terenu ni menjalo. Do 20. minute je Slovenija zbrala devet strelov proti golu gostij in prišla do dveh kotov. Gostje so prvič resno prešle sredino igrišča v 30. minuti. Dve minuti prej je kapetanka Korina Lana Janež poizkusila s strelom od daleč, a je šla žoga prek gola.

V 30. minuti pa nov gol. Vnovič prekinitev, akcija pa se je začela s kota, v gneči pred golom Liechtensteina pa je bila najbolj spretna Dairine Rovšek (podala je Šenkova), ki je zadela za 4:0. Anja Eferl je v 43. minuti v hladnem vremenu, v Brežicah je bilo dobrih šest stopinj, pred in med tekmo pa je tudi deževalo, postavila rezultat prvega polčasa – 5:0. Za gol je podala Korina Lana Janež.

Slovenija je tudi v drugi polovici zadržala terensko premoč. Smo pa videli manj neposrednih udarcev na gol, mreža Liechtensteina se je prvič v nadaljevanju zatresla v 86. minuti. Gol je dosegla Gaja Bizjak. Velja pa omeniti, da se je dvakrat v drugem polčasu, skupaj pa štirikrat na tekmi, tresel okvir gola gostij, ko so merile Korina Lana Janež in Timea Rojnik v prvem polčasu, v nadaljevanju pa še dvakrat Anja Eferl. Končni rezultat, 7:0, je postavila Ema Erman.

Igra je stekla

»Pričakovali smo, da se bo nasprotnik potegnil nazaj. Želeli smo, da bi hitro dosegli gol, ker je potem lažje. Uspelo nam je že v prvem napadu, potem je igra stekla sama od sebe, igralke so se sprostile, zato na koncu tudi tak rezultat,« je po še drugi zmagi na turnirju povedala selektorica Petra Mikeln.

»Od začetka smo se postavile kot boljše nasprotnice. Vse smo imele v svojih nogah. Treba je bilo le hitro dati gol, to se nam je zelo hitro tudi posrečilo. Prav to hitro vodstvo je celo tekmo naredilo lažjo. Bile smo sproščene, lepo smo odigrale, na dobro igro pa kaže tudi končen rezultat,« pa je pristavila reprezentantka Sara Gradišek.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 31.05.2022 | WU19
  Kadetinje in mladinke dobile tekmice v kvalifikacijah
  Kadetinje so bile izžrebane v skupino A5, ob njih pa še Nemčija, Srbija in Turčija. Turnir bo potekal v Sloveniji, varovanke selektorice Tine Kelenberger se bodo doma predstavile med 19. in 25. oktobrom.
 • 12.04.2022 | WU19
  S tretjo zmago ekspresno v Ligo A
  Na zadnji tekmi so varovanke selektorice Petre Mikeln z 1:0 in golom kapetanke Korine Lare Janež porazile Severno Makedonijo. Na drugi tekmi današnjega dne je v Brežicah Moldavija s 3:1 premagala Liechtenstein.
 • 11.04.2022 | WU19
  Želijo se vrniti v Ligo A
  Torek bodo obeležile tudi naše mladinke, ki jutri v Novem mestu ob 16.30 končujejo domači turnir Lige B. Varovanke selektorice Petre Mikeln so po dveh tekmah pri dveh zmagah, za konec pa jih ob spletnem prenosu na Nzs.si čaka še Severna Makedonija, ki na tekmo prihaja takisto z identičnim številom točk (6) kot Slovenija.
 • 09.04.2022 | WU19
  Po 2. zmago
  »Vse skupaj je dobra učna ura za nas, analiza sledi, da popravimo za naprej, veliko pa je bilo tudi dobrega,« je bila selektorica Petra Mikeln vesela treh točk, misli pa je usmerila že na današnjo tekmo. Liechtenstein je uvodno tekmo izgubil, z 2:0 ga je premagala Severna Makedonija.
 • 06.04.2022 | WU19
  Lov na Ligo A začele z zmago
  Naša mladinska dekliška reprezentanca je z zmago proti Moldaviji (3:1) začela nastop na turnirju Lige B. Tekmovanje poteka v Sloveniji, zmagovalka skupine se bo uvrstila v evropsko reprezentančno elitno druščino. Na drugi današnji tekmi je Severna Makedonija porazila Lichtenstein (2:0).
 • 06.04.2022 | WU19
  Pred kamerami upravičiti pričakovanja
  Ob Sloveniji se za prvo mesto, ki vodi nazaj v elitno Ligo A dekliškega mladinskega evropskega reprezentančnega nogometa, borijo še reprezentance Moldavije, Lichtensteina in Severne Makedonije.
 • 05.04.2022 | WU19
  Mladinke v Brežicah in Novem mestu
  arovanke selektorice Petre Mikeln se bodo v konkurenci Moldavije, Lichtensteina in Severne Makedonije merile za 1. mesto in povratek v evropsko reprezentančno Ligo A.
 • 25.03.2022 | WU19
  Domač teren dodaten motiv za mladinke
  Kadetinje s tekmo proti Nemčiji jutri nadaljujejo kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Evropski izzivi pa so pred mladinkami, ki bodo med 6. in 12. aprilom v Sloveniji gostile turnir Lige B, kjer se bodo ob Sloveniji merile še reprezentance Moldavije, Lichtensteina in Severne Makedonije.
 • 18.02.2022 | WU19
  Po torkovem remiju pričakovale več
  Domačinke, to pot se je igralo na Madžarskem, so izkoristile nezbranost in v 1. in 4. minuti povedle 1:0 oz. 2:0. Najprej je gol dosegla Mirtill Nemeth, potem še Nora Lelovics. V nadaljevanju je Slovenija ostala še brez Laure Šenk, ki je bila izključena v 64. minuti.

DELI NA