Še druga zmaga v dveh dneh

Ženska futsal reprezentanca je tudi na drugi pripravljalni tekmi premagala Češko. Danes je dva gola k zmagi dodala Anja Ložar, enega pa Maja Zajc, tekma se je končala z rezultatom 3:1. To je bil zadnji in zelo uspešen test reprezentance pred skorajšnjimi kvalifikacijami za EP 2023.

Pripravljalni tekmi, Vyškov:

30.9.
Češka – Slovenija 1:3
 (1:1)
0:1 Ermenc (7.), 1:1 Šturmova (11.), 1:2: Žvokelj (31.), 1:3 Žvokelj (40.)

1.10.
Češka – Slovenija 1:3
(0:1)
0:1 Ložar (9.), 0:2 Ložar (33.), 1:2 Plháková (35.), 1:3 Zajc (40.)

Slovenija je vnovič dobro začela in povedla z golom Anje Ložar, tekla je 9. minuta. V naslednji minuti je Ines Ermenc stresla okvir češkega gola, pred tem je podobno uspelo tudi domačinkam. V nadaljevanju je Slovenija ostala brez golmanke Valentine Štebih, ki je zaradi posredovanja z roko izven 6-metrskega prostora dobila rdeč karton, na gol pa je šla Maja Zajc. Četudi so domačinke zaigrale s petimi proti trem, se naša mreža ni zatresla. Gibljiva in požrtvovalna igra je dala sadove.

Že takoj po vstopu v igro se je izkazala Maja Zajc, gostiteljice so zadele okvir vrat, svojo priložnost za 0:2 pa je imela tudi Slovenija, v 17. minuti je poizkusila Anja Žvokelj, a je bila domača golmanka na mestu.

V 2. polčasu sta obe ekipi precej časa igrale z vratarko v polju, a pretiranih priložnosti ni bilo. Je pa v 33. minuti Anja Ložar s strelom prek celega terena povišala na 0:2. Vmes so Čehinje v 35. minuti znižale na 1:2, končni rezultat pa je s strelom prek celega terena postala Maja Zajc.

„Kapo dol puncam za današnjo tekmo. Navdušile so s pristopom, željo in borbenostjo. Dobro smo reagirali tudi na njihove taktične zadeve, pobudo smo jim z razlogom prepustili in se dobro kosali. Tudi danes smo v pravem trenutku dosegali gole,“ je bil na izvedbo svojih varovank navdušen selektor Drago Adamič.

„Zelo dobro smo odigrale, razlog za vse pa dobra fizična pripravljenost, borbenost in povezanost ekipe. Po dveh takih tekmah bi lahko zrasle ambicije v kvalifikacijah, a si želim, da ostanemo skromne in realne,“ je po tekmi dodala Anja Žvokelj.

Slovenija:
Maja Zajc (FK Lukovica), Valentina Štebih (KMN Slovenske gorice), Ines Kranjc (KMN Slovenske gorice), Rebeka Šnofl (KMN Slovenske gorice), Ana Bucik (ŠD Košana), Anja Žvokelj (ŠD Košana), Maša Novak (ŠD Košana), Urška Kepa (FK Novo mesto), Deja Adamič (ŽNK Celje), Ines Ermenc (ŽNK Celje), Sergeja Kos (ŽNK Celje), Anja Ložar (ŽNK Celje), Tina Jesenovec (ŽNK Celje), Vanja Tanšek (ŽNK Celje).

V drugi polovici oktobra bo Slovenija po uspehu v predkvalifikacijah igrala kvalifikacije v skupini s Portugalsko, Italijo in Belorusijo.

Kvalifikacije za EP 2023:

19.10.
Slovenija – Italija

20.10.
Slovenija – Portugalska

22.10.
Slovenija – Belorusija

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 07.02.2023 | Futsal ženska A reprezentanca
  V pričakovanju spektakla v Ljutomeru
  Ženska članska futsal reprezentanca se je zbrala in včeraj trenirala v Ljutomeru. Pred izbrano vrsto, ki jo vodi selektor Drago Adamič, sta dve pripravljalni tekmi. Pomerili se bodo z Madžarsko, ki letos marca doma v Debrecenu gosti evropsko prvenstvo članic.
 • 01.02.2023 | Futsal ženska A reprezentanca
  Veselijo se tekme v Ljutomeru
  Ženska futsal reprezentanca je opravila priprave, izbrano vrsto selektorja Draga Adamiča pa prihodnji teden čakata dve zahtevni tekmi z Madžarsko. V četrtek, 9.2., v Ljutomeru.
 • 25.01.2023 | Futsal ženska A reprezentanca
  Evropska velesila pred EP v Slovenijo
  Med 17. in 19. marcem bo madžarski Debrecen gostil 3. evropsko prvenstvo članic. Sinoči so sosedje opravili slavnosten žreb, po katerem je jasno, da sta polfinalna para Španija – Portugalska in Ukrajina – Madžarska, sosede na tekmo tudi v Slovenijo.
 • 22.01.2023 | Futsal ženska A reprezentanca
  Najprej priprave, potem z Madžarsko
  Ženska futsal reprezentanca v letu 2023 pričenja nov cikel priprav za naslednje večje tekmovanje, to pa so kvalifikacije za svetovno žensko futsal prvenstvo, ki bo leta 2024.
 • 04.12.2022 | Futsal ženska A reprezentanca
  V pričakovanju NZS Futsal centra za futsal igralke
  Nogometna zveza Slovenije bo v okviru NZS centrov v mesecu decembru izvedla prvi pregledni trening igralk, na katere bi lahko v bodoče računal selektor ženske futsal reprezentance Drago Adamič, ki bo igralke zbral v soboto, 10.12., v Športni dvorani v Spodnjem Dupleku.
 • 22.10.2022 | Futsal ženska A reprezentanca
  Portugalska prevelik zalogaj
  Portugalska je potrdila, da je v izvrstni formi in da odkrito cilja na svojo tretjo zaporedno uvrstitev na evropsko prvenstvo. Dosedaj je bila tam dvakrat, vsakič pa je v finalu klonila proti Španiji.
 • 20.10.2022 | Futsal ženska A reprezentanca
  Po dobrem prvem polčasu v nadaljevanju pošle moči
  Slovenija je s porazom proti Italiji začela kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto. Jutri se bo Slovenija pomerila z evropskimi podprvakinjami Portugalsko.
 • 19.10.2022 | Futsal ženska A reprezentanca
  Odpotovale na Portugalsko, jutri proti Italiji
  Po pripravah v Novi Gorici je ženska futsal reprezentanca odpotovala na Portugalsko, kjer jutri, v četrtek, začenja kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Uvodoma se bo Slovenija pomerila z Italijo, reprezentanca pa je ostala brez Anje Žvokelj, ki je zaradi poškodbe ostala doma.
 • 17.10.2022 | Futsal ženska A reprezentanca
  Ambiciozno in odločno na Portugalsko
  „Vedno sem ambiciozen, težim k zmagovalni mentaliteti. Sem pa tudi realen. Zavedam se, da so vse tri reprezentance v kvalifikacijah po ratingu močnejše od nas. Je pa naša naloga, da se jim približamo, odigramo po najboljših močeh in skušamo do kake točke ali kaj več,“ sklene Adamič.
 • 15.10.2022 | Futsal ženska A reprezentanca
  V Novi Gorici zbor ženske futsal reprezentance
  To so tretje kvalifikacije za evropsko prvenstvo, v katerih Slovenija sodeluje. Dosedaj je v glavnem delu kvalifikacij odigrala šest tekem in jih vseh šest izgubila. Letos je Slovenija tekmovanje začela že v predkvalifikacijah, kjer pa je nanizala tri zmage v prav toliko tekmah. Tokrat jo na Portugalskem čakajo tri tekme – proti Italiji, Portugalski in Belorusiji.

DELI NA