Še osmerica v igri za pokalno lovoriko

Aprilsko nogometno dogajanje na sončni strani Alp bodo kot prvi odprli četrtfinalisti Pokala Pivovarna Union. Med torkom in četrtkom bomo dobili štiri polfinaliste, Triglav bo izzval Rogaško, Gorica bo gostila Radomlje, na Bonifiki se bodo v edinem prvoligaškem obračunu udarili nogometaši Kopra in Mure, v četrtek pa si bosta nasproti stali še ekipi Ilirije in Beltincev. 

Torek, ob 18.00: TRIGLAV KRANJ - ROGAŠKA
Sodnik: Alen Bubek
Prepoved igranja: Mak Varešanović (Triglav)
Neposredni prenos: NZS.si

Kot prvi se bodo v torkovem večeru za polfinalno vstopnico pomerili nogometaši Triglava in Rogaške. Slatinčani so pravi hit nadaljevanja sezone, saj so spomladi slavili že pet ligaških zmag, neporaženi pa so na zadnjih sedmih uradnih preizkušnjah, marca so po podaljšku dobili pokalni obračun z lendavsko Nafto. Bo ekipa Oskarja Drobneta uspešno serijo nadaljevala tudi na Gorenjskem? Črno-beli v orlovo gnezdo prihajajo kot papirnati favoriti, a bo potrebno ta naziv potrditi na igrišču. Tudi Kranjčani so lahko v zadnjih tednih zadovoljni s svojo formo, saj so dobili štiri od petih tekem, pozitiven niz pa so pričeli s pokalno zmago v Podvincih. Srečanje na Štajerskem je odločil Gibson Okocha. Kdo bo dobil prvega od dveh četrtfinalnih obračunov, v katerem bo drugoligaš izzival prvoligaša?

 

Sreda, ob 17.00: GORICA - KALCER RADOMLJE
Sodnik: Aleksandar Matković
Prepoved igranja: /
Neposredni prenos: Sportklub 1

Kluba iz druge in prve lige si bosta nasproti stala tudi v Novi Gorici, na Primorskem bodo gostovali Radomljani. Če Rogaška spomladi pridno nabira točke, so "mlinarji" po zimskem premoru manj uspešni, saj so na osmih ligaških tekmah osvojili štiri točke in zdrsnili na dno ligaške lestvice. Petkova tekma v Ljudskem vrtu, kjer so se Radomljani marca veselili pokalnega preobrata in napredovanja, je bila zadnja za Oliverja Bogatinova, moštvo pa bosta do nadaljnjega vodila Luka Žinko in Dragan Čadikovski. Lahko dvojec preobrne radomeljsko krivuljo? Goričani, ki so za preboj v četrtfinale pokalnega tekmovanja premagali Jesenice, so v precej boljši formi, saj v 2. SNL pridno zbirajo točke in ostajajo v igri za novo ekspresno vrnitev med najboljše klube v državi. Pozimi okrepljena zasedba trenerja Mirana Srebrniča je spomladi še neporažena, brez zmage je ostala zgolj v obračunu z Dekani. Primorci so na kolena spravili tudi vodilno Nafto, nazadnje pa so s petimi goli ugnali Bistrico. 

 

Sreda, ob 20.00: KOPER - MURA
Sodnik: Martin Matoša
Prepoved igranja: /
Neposredni prenos: Sportklub 1

Na Bonifiki bo odigran edini prvoligaški dvoboj za polfinalno vstopnico Pokala Pivovarna Union, Koprčani se bodo udarili s Sobočani. Tekmeca sta se v slovenski Istri nazadnje srečala konec marca, ko so zaostalo ligaško tekmo z 2:1 dobili gostitelji. Koper je po reprezentančnem "premoru" sicer klonil v ljubljanskih Stožicah, bolje pa so se po porazu na Primorskem odrezali nogometaši Mure. Črno-beli so se v Domžalah razveselili prve zmage na zelenici po lanskem decembru, s petimi doseženimi zadetki pa so pošteno okrepili svojo samozavest. Tako v taboru Mure kot Kopra v upanju na evropsko poletje veliko stavijo prav na pokalno tekmovanje, v katerem pa na mednarodni oder pelje zgolj zmaga v finalu. Mura po slavju leta 2020 lovi novo pokalno lovoriko, Koprčani so pokal doslej dvignili že štirikrat, nazadnje ob koncu sezone 2021/22, ko so bili v Celju boljši od Brava. Kdo bo v sredinem večeru podaljšal upanje na trofejo in mednarodni nastop?

 

Četrtek, ob 15.00: ILIRIJA 1911 - BELTINCI KLIMA TRATNJEK
Sodnik: Denis Halilović
Prepoved igranja: /
Neposredni prenos: NZS.si

Zadnji potnik v polfinale Pokala Pivovarna Union bo znan po četrtkovi tekmi v Ljubljani. Jasno je, da se bo med četverico prebil vsaj en drugoligaš, saj si bodo v Šiški nasproti stali nogometaši Ilirije in Beltincev. Ljubljančani so se v četrtfinale prebili po zmagi v Vidmu, v 2. SNL pa v nadaljevanju prvenstva še niso našli recepta za zmago, zato ostajajo v coni, ki ne zagotavlja nove drugoligaške sezone. Precej bolje na lestvici kaže "žutim" iz Beltincev, saj sedem krogov pred koncem tekmovanja zaostajajo zgolj za vodilno Nafto. Prav Lendavčani so ekipi stratega Damjana Gajserja na velikončno soboto zadali boleč poraz, ki jih je nekoliko oddaljil od prvega mesta. Kljub porazu ni še nič izgubljeno, za nameček pa na ravnici še vedno sanjajo tudi Evropo. Ob koncu tokratne napovedi ni odveč omeniti podatka, da so se drugoligaši doslej dvakrat prebili vse do finala, še nikoli pa do pokalne lovorike. Leta 2002 je to kot prvim uspelo Kidričanom, pred štirimi leti pa še Lendavčanom.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 25.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Tudi v Fazaneriji odločali streli z bele točke, v finale Rogaška
    Nogometaši Rogaške so drugi finalisti pokala Pivovarne Union. Slatinčani so v polfinalu v Murski Soboti po enajstmetrovkah premagali Muro. V finalu, ki bo 24. maja v Stožicah, se bodo merili z Gorico, ki je v sredo prav tako po enajstmetrovkah izločila Beltince.
  • 24.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Drugoligaški obračun odločen po enajstmetrovkah, Goričani prvi finalisti
    Nogometaši Gorice bodo 24. maja v Stožicah lovili četrto pokalno lovoriko. Primorci so bili v drugoligaškem polfinalu po enajstmetrovkah boljši od Beltinčanov.
  • 23.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    V Novi Gorici in Murski Soboti za pokalni finale
    Kdo se bo 24. maja v Stožicah meril za pokalno lovoriko? Finalista letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union bomo dobili v sredo in četrtek, ko bosta odigrani polfinalni tekmi. Goričani bodo v drugoligaškem obračunu gostili Beltinčane, Sobočani pa se bodo dan kasneje udarili s Slatinčani.
  • 08.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Pokal Pivovarna Union: Mura z Rogaško, Gorica proti Beltincem
    Po žrebu sta znana polfinalna para Pokala Pivovarna Union. Mura bo v Fazaneriji gostila Rogaško, Gorica se bo na svojem igrišču merila z Beltinci.
  • 04.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Beltinčani po podaljšku do mesta v polfinalu
    Beltinci so se kot zadnji uvrstili v polfinale Pokala Pivovarna Union, v podaljšku sta mrežo Ilirije zatresla Alan Kaučič in Jan Bruno Kralj.
  • 03.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Na Bonifiki odločali kazenski udarci, veselili so se Prekmurci
    Črno-beli iz Murske Sobote so se na Bonifiki razveselili preboja v polfinale Pokala Pivovarna Union. Dvoboj Kopra in Mure je bil odločen po strelih z bele točke, Prekmurce pa je z nekaj odličnimi posredovanji v igri držal Klemen Mihelak.
  • 03.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    V polfinalu dva drugoligaša, Goričani po preobratu izločili Radomljane
    V polfinalu letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union bosta zaigrala vsa dva drugoligaša, saj je Gorica izločila prvoligaškega tekmeca. Radomlje so sicer povedle z golom Nina Kukovca , a so Primorci po zaslugi Harisa Kadrića, Luke Baruce in Luke Marjanca prišli do preobrata in visoke zmage.
  • 02.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Slatinčani s tesno zmago v Kranju do mesta v polfinalu
    Nogometaši Rogaške so prvi polfinalisti Pokala Pivovarne Union. Slatinčani so v Kranju z izidom 3:2 premagali ekipo Triglava, ki je po zaostanku dvakrat izničila prednost gostov. Za zmago je v 72. minuti zadel Thalisson.
  • 11.03.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Izžrebali pare četrtfinala Pokala Pivovarna Union, na Bonifiki obračun dveh nekdanjih prvakov
    Po žrebu v prostorih Nogometne zveze Slovenije so znani četrtfinalni pari Pokala Pivovarna Union.

DELI NA