06.12.2022 | Prva liga Telemach
Sedmica Maribora proti Radomljam

Maribor - Kalcer Maribor 7:0 (4:0)

* Stadion Ljudski vrt, gledalcev 1500, sodniki: Mertik, Vukan, Praprotnik.
* Strelci: 1:0 Vipotnik (6.), 2:0 Vipotnik (10.), 3:0 Božić (22.), 4:0 Sikošek (45.), 5:0 Vipotnik (49.), 6:0 Brnić (65.), 7:0 Laušić (80.).
* Maribor: Jug, Milec (od 62. Iličić), Uskoković, Watson, Sikošek, Antolin (od 62. Kronaveter), Repas (od 29. Laušić), Božić, Tolić (od 71. Ishaq), Vipotnik (od 62. Baturina), Brnić.
* Radomlje: Velić, Ševelj, Vrhovac, Zulić, Marković, Ouro (od 88. Nadarević), N'Landu (od 46. M. Čuić), Nuhanovič (od 59. Štorman), Cerar, Tahiraj (od 46. Pogačar), Sokler (od 59. F. Čuić).
* Rumeni kartoni: Uskoković; Vrhovac, Sokler.
* Rdeč karton: -

Nogometaši Maribora so dosegli še četrto zaporedno zmago in nadaljujejo svoj vzpon na prvenstveni lestvici, vsaj začasno so se prebili na tretje mesto. Tudi tokrat so pokazali zelo dobro, kombinatorno predstavo, bili zelo učinkoviti, dosegli sedem golov, kar pomeni, da so v zadnjih petih krogih dosegli 22 golov in so tudi z naskokom najučinkovitejša ekipa prvenstva. Radomlje so v Domžalah že premagali s 5:0, so pa Radomljani tisti, ki so z zmago 3:0 v Ljudskem vrtu začeli krizo aktualnih prvakov z začetka prvenstva, zaradi katere vijoličasti precej zaostajajo za vodilno Olimpijo.

Tokrat je hitro postalo jasno, da presenečenja v štajerski prestolnici ne bo. Varovanci Damirja Krznarja so takoj zagospodarili na igrišču, pletli mrežo okoli vrat tekmeca, že v šesti minuti pa je Žan Vipotnik nadaljeval svojo serijo golov. Z desne strani mu je žogo podal Jan Repas, pred vrati se je sicer Vipotnik zapletel s svojim čuvajem, padel, a ob padcu s hrbtom žogo potisnil v mrežo.

Na njegov drugi gol ni bilo potrebno dolgo čakati. Tudi tokrat je zadnja podaja prišla z desne strani, prispeval jo je Marko Božić, Vipotnik pa je v sredini le potisnil žogo v mrežo. Božić se je nato v 22. minuti vpisal še med strelce, z natančnim strelom od daleč je zadel vratnico, od katere se je žoga odbila v mrežo.

Mariborčani so zapravili še dve lepe priložnosti, nenatančna sta bila Marko Tolić in Ivan Brnić, tik pred odhodom na odmor pa so znova udarili, po dvojni podaji s Tolićem je žogo prek vratarja Emila Velića na pravo mesto poslal Gregor Sikošek, ki je tako dosegel svoj prvi prvenstveni gol v dresu Maribora.

Povsem nadigrani Radomljani so ob odmoru napravili dve zamenjavi, prav rezervist Andrej Pogačar je bil tisti, ki je sprožil prvi strel na tekmi za Radomljane, toda žoga je zletela visoko prek vrat. Že v naslednjem napadu pa je padel nov gol gostiteljev. Lepo akcijo z desne strani sta zaključila podajalec Tolić in Vipotnik, ki je še tretjič potisnil žogo v mrežo, svoj tretji gol, "hat trick" je dosegel prvič v karieri, je dosegel s prsmi.

A to še ni bilo vse. Brnić je z natančnim strelom, po katerem se je žoga v mrežo spet odbila od vratnice, dosegel šesti gol za Maribor, na 7:0 pa je po kotu, ki ga je izvedel Rok Kronaveter, povišal Marin Laušić. Nekaj priložnosti so v drugem delu tudi Radomljani, vendar niso dosegli niti častnega gola.

Štajerci bodo v naslednjem krogu odigrali še tretjo zaporedno tekmo na domačem igrišču, gostili bodo Gorico, k Radomljam bodo prišli Celjani.

Tekst: STA
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 04.12.2022 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Maribor - Radomlje
    Vse boljši Mariborčani pričakujejo Radomlje, ki ne najdejo in ne najdejo izhoda iz rezultatske krize.

DELI NA