26.08.2009 | U15
Selekcija U14 zmagala na gostovanju pri Bistrici


Na današnjem srečanju so varovanci Simona Štrakla nekoliko lažje kot v prvem krogu proti Dravi prišli do novih treh točk. Tokrat so lomili nasprotnika celoten prvi polčas v katerem so imeli veliko več od igre, domačini so poskušali zmesti napade črno-belih s pogostimi prekinitvami, vendar to njihovega ritma ni prekinilo.

V drugem polčasu so številne priložnosti bile naposled tudi kronane z dvema zadetkoma v mreži domačinov, dvakratni strelec za male »muraše« je bil Andrej Lotrič.

Proti gostiteljem je nastopila postava: Pfeiler, Vratarič (57. min. Klobasa), Kocbek (69. min. Cipot), Pucko, Madon, Korpič, Ošlaj, Poredoš, A. Baranja (42. min. Gregorec), Kozar, Lotrič.  

V uvodnih minutah srečanja smo videli dva poskusa  črno-belih s petintridesetih metrov. Najprej je streljal Kozar z desne strani, nato še Lotrič iz prostega strela, obe žogi sta zleteli mimo vrat. Prvo zrelejšo priložnost so imeli »muraši« v 12. minuti, ko je po predložku Lotriča z leve strani na drugi vratnici s šestih metrov iz prve mimo vrat streljal Kozar.
V 22. minuti po kombinaciji iz prostega strela s triindvajsetih metrov Lotrič strelja v levi spodnji kot, domači vratar Dabanovič je žogo zanesljivo ujel.
V naslednjem napadu poskus Kozarja s triindvajsetih metrov zleti čez domača vrat. Tri minute za tem so se v prvi priložnosti po predložku iz prostega strela znašli tudi domačini, na desni strani se je sam pred praznimi vrati znašel Gustin, ki je streljal proti nebranjeni mreži vendar je pred gol črto žogo v igrišče uspel izbiti Pucko. Na drugi strani je bil domači vratar ponovno zanesljiv po strelu Korpiča. Dve minuti pred koncem prvega polčasa je Polegek močno streljal  s tridesetih metrov rahlo z leve strani, Pfeiler je žogo izbil v polje.


Na začetku drugega polčasa Lotrič s tridesetih metrov iz prostega strela udari mimo vrat.
V 38. minuti se je po podaji vratarja Pfeilerja Lotrič znašel sam pred Dabanovičem, strel s sedmih metrov je zletel ob levi vratnici.
V 45. minuti je po globinski žogi Madona z leve strani sam pred Dabanoviča prišel Andrej Lotrič, ki je tokrat žogo s štirinajstih metrov poslal neubranljivo v desni zgornji kot za 0:1. Pet minut za tem smo videli dober strel Kozarja s tridesetih metrov, žoga je končala v prečki domačih vrat in se odbila v gol avt. V naslednjem napadu je po prostem strelu odbita žoga na levi stran prišla do Gregoreca, ki je udaril proti domačim vratom, strel je zletel tik mimo vrat. Lotrič je pripravil lepo priložnost za Gregoreca tudi nekaj minut za tem, tokrat je bil strel natančnejši saj je žoga letala v desni spodnji kot, a je bil Dabanovič pazljiv in je strel ubranil.
V 55. minuti je Korpič iz prostega strela na desni strani lepo našel Andreja Lotriča, ki je bil z osmih metrov natančen in je še v drugo premagal Dabanoviča za 0:2.
V zadnjih desetih minutah smo videli poskuse Kozarja z roba kazenskega prostora, Korpiča s petindvajsetih metrov in Lotriča iz gneče s trinajstih metrov, potem še z glavo s sedmih metrov, vsi streli so bili za malenkost nenatančni in so končali izven okvira domačih vrat. V sodnikovem podaljšku je Lotrič še enkrat ušel domači obrambi in se je na desni strani znašel sam pred Dabanovičem, slednji je po strelu z osmih metrov v bližji kot žogo uspel zaustaviti, tako da je ostalo pri zmagi črno-belih z 0:2.

Tekst: Darko Hidič
Foto: Saša Hidič

 

SORODNE NOVICE

 • 15.04.2024 | U15
  Kreft izbral varovance za Turnir narodov
  Slovenska reprezentanca do 15 let bo konec aprila nastopila na Turnirju narodov, ki bo potekal v Italiji. V skupinskem delu tekmovanja ”20. Torneo Delle Nazione” se bo pomerila z izbranima vrstama Savdske Arabije in Češke, selektor Boštjan Kreft pa je v ta namen objavil seznam dvaindvajsetih reprezentantov.
 • 25.01.2024 | U15
  Slovenija v drugo klonila proti Italiji
  Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala še drugo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji. Varovanci novega selektorja Boštjana Krefta so po torkovem remiju tokrat morali priznati premoč našim zahodnim sosedom.
 • 23.01.2024 | U15
  Kreft ob poplavi zadetkov z remijem debitiral proti Italiji
  Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala prvo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji.
 • 16.01.2024 | U15
  Izbrana vrsta do 15 let z novim selektorjem proti Italiji
  Slovenska reprezentanca do 15 let je pred kratkim dobila novega selektorja. To je postal Boštjan Kreft, ki je pred tem opravljal funkcijo pomočnika selektorja pri izbrani vrsti do 15 let. Kreft bo s svojimi varovanci v drugi polovici januarja odigral dve mednarodni prijateljski tekmi z Italijo.
 • 26.10.2023 | U15
  Slovenija znova do visoke zmage nad Bolgarijo
  Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še drugo mednarodno prijateljsko tekmo proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku ponovno zabili štiri zadetke.
 • 24.10.2023 | U15
  Slovenija visoko ugnala Bolgarijo
  Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala prvo izmed dveh mednarodnih prijateljskih tekem proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku zabili štiri zadetke, ob tem pa so svojo mrežo ohranili nedotaknjeno.
 • 17.10.2023 | U15
  Selekcija do 15 let dvakrat z Bolgarijo
  Slovenska reprezentanca do 15 let bo v drugi polovici oktobra odigrala dve mednarodni prijateljski tekmi z Bolgarijo. Selektor Muamer Vugdalić je v ta namen objavil seznam dvaindvajsetih nogometašev, na usluge katerih bo računal na prihajajoči reprezentančni akciji.
 • 25.09.2023 | U15
  Vugdalić: Kljub porazu smo lahko zadovoljni
  Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še zadnje srečanje na UEFA U15 razvojnem turnirju. Po uvodnem porazu s Turčijo in zmago nad Hrvaško so varovanci Muamerja Vugdalića na zadnjem srečanju morali priznati premoč Slovaški.
 • 23.09.2023 | U15
  Slovenija boljša od Hrvaške
  Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala drugo srečanje na UEFA U15 razvojnem turnirju. Potek, ko so varovanci Muamerja Vugdalića klonili proti Turčiji, so bili tokrat z minimalno zmago boljši od Hrvaške.
 • 13.09.2023 | U15
  Vugdalić izbral varovance za mednarodni turnir
  Slovenska reprezentanca do 15 let bo v drugi polovici septembra gostovala na UEFA U15 razvojnem turnirju, ki bo potekal na Hrvaškem. Selektor Muamer Vugdalić je v ta namen objavil seznam triindvajsetih nogometašev, na katere bo računal na srečanjih proti Turčiji, Hrvaški in Slovaški.

DELI NA