26.08.2009 | U15
Selekcija U14 zmagala na gostovanju pri Bistrici


Na današnjem srečanju so varovanci Simona Štrakla nekoliko lažje kot v prvem krogu proti Dravi prišli do novih treh točk. Tokrat so lomili nasprotnika celoten prvi polčas v katerem so imeli veliko več od igre, domačini so poskušali zmesti napade črno-belih s pogostimi prekinitvami, vendar to njihovega ritma ni prekinilo.

V drugem polčasu so številne priložnosti bile naposled tudi kronane z dvema zadetkoma v mreži domačinov, dvakratni strelec za male »muraše« je bil Andrej Lotrič.

Proti gostiteljem je nastopila postava: Pfeiler, Vratarič (57. min. Klobasa), Kocbek (69. min. Cipot), Pucko, Madon, Korpič, Ošlaj, Poredoš, A. Baranja (42. min. Gregorec), Kozar, Lotrič.  

V uvodnih minutah srečanja smo videli dva poskusa  črno-belih s petintridesetih metrov. Najprej je streljal Kozar z desne strani, nato še Lotrič iz prostega strela, obe žogi sta zleteli mimo vrat. Prvo zrelejšo priložnost so imeli »muraši« v 12. minuti, ko je po predložku Lotriča z leve strani na drugi vratnici s šestih metrov iz prve mimo vrat streljal Kozar.
V 22. minuti po kombinaciji iz prostega strela s triindvajsetih metrov Lotrič strelja v levi spodnji kot, domači vratar Dabanovič je žogo zanesljivo ujel.
V naslednjem napadu poskus Kozarja s triindvajsetih metrov zleti čez domača vrat. Tri minute za tem so se v prvi priložnosti po predložku iz prostega strela znašli tudi domačini, na desni strani se je sam pred praznimi vrati znašel Gustin, ki je streljal proti nebranjeni mreži vendar je pred gol črto žogo v igrišče uspel izbiti Pucko. Na drugi strani je bil domači vratar ponovno zanesljiv po strelu Korpiča. Dve minuti pred koncem prvega polčasa je Polegek močno streljal  s tridesetih metrov rahlo z leve strani, Pfeiler je žogo izbil v polje.


Na začetku drugega polčasa Lotrič s tridesetih metrov iz prostega strela udari mimo vrat.
V 38. minuti se je po podaji vratarja Pfeilerja Lotrič znašel sam pred Dabanovičem, strel s sedmih metrov je zletel ob levi vratnici.
V 45. minuti je po globinski žogi Madona z leve strani sam pred Dabanoviča prišel Andrej Lotrič, ki je tokrat žogo s štirinajstih metrov poslal neubranljivo v desni zgornji kot za 0:1. Pet minut za tem smo videli dober strel Kozarja s tridesetih metrov, žoga je končala v prečki domačih vrat in se odbila v gol avt. V naslednjem napadu je po prostem strelu odbita žoga na levi stran prišla do Gregoreca, ki je udaril proti domačim vratom, strel je zletel tik mimo vrat. Lotrič je pripravil lepo priložnost za Gregoreca tudi nekaj minut za tem, tokrat je bil strel natančnejši saj je žoga letala v desni spodnji kot, a je bil Dabanovič pazljiv in je strel ubranil.
V 55. minuti je Korpič iz prostega strela na desni strani lepo našel Andreja Lotriča, ki je bil z osmih metrov natančen in je še v drugo premagal Dabanoviča za 0:2.
V zadnjih desetih minutah smo videli poskuse Kozarja z roba kazenskega prostora, Korpiča s petindvajsetih metrov in Lotriča iz gneče s trinajstih metrov, potem še z glavo s sedmih metrov, vsi streli so bili za malenkost nenatančni in so končali izven okvira domačih vrat. V sodnikovem podaljšku je Lotrič še enkrat ušel domači obrambi in se je na desni strani znašel sam pred Dabanovičem, slednji je po strelu z osmih metrov v bližji kot žogo uspel zaustaviti, tako da je ostalo pri zmagi črno-belih z 0:2.

Tekst: Darko Hidič
Foto: Saša Hidič

 

SORODNE NOVICE

 • 15.09.2022 | U15
  Italijani tudi v drugo premočni
  Slovenska reprezentanca do 15 let je v Gradiški izgubila z Italijo z rezultatom 0:4 (0:3).
 • 13.09.2022 | U15
  V Ajdovščini po preobratu priznali premoč Italije
  Reprezentanca Slovenije do 15 let je v Ajdovščini odigrala prvo od dveh prijateljskih tekem z italijanskimi vrstniki. Četa selektorja Muamerja Vugdalića je povedla v uvodu drugega polčasa, po italijanskem preobratu pa je zmaga pripadla zahodnim sosedom.
 • 07.09.2022 | U15
  Dvakrat z Italijo
  Slovenska reprezentanca do 15 let bo septembra odigrala dve prijateljski tekmi s selekcijo Italije. Selektor Muamer Vugdalić je na akcijo povabil 22 nogometašev letnika 2008, ki se bodo zbrali v ponedeljek, 12. septembra.
 • 01.05.2022 | U15
  Sloveniji 5. mesto na turnirju narodov
  Slovenska reprezentanca do 15 let je zaključila turnir narodov z zmago proti Norveški in osvojila končno 5. mesto na turnirju. Naši fantje so Norvežane premagali po streljanju enajstmetrovk.
 • 29.04.2022 | U15
  Po enajstmetrovkah izločili Anglijo
  Reprezentanca Slovenije do 15 let je po dveh remijih v skupinskem delu Turnirja narodov vknjižila še prvo zmago. Četa selektorja Muamerja Vugdalića je v Mirnu po strelih z bele točke izločila Anglijo, v nedeljo pa bo igrala za peto mesto.
 • 26.04.2022 | U15
  Točka tudi na drugi tekmi
  Reprezentanca Slovenija do 15 let je tudi na drugi preizkušnji Turnirja narodov iztržila točko. Zasedba selektorja Muamerja Vugdalića se je po remiju s selekcijo ZDA brez zmagovalca razšla še z Belgijo.
 • 25.04.2022 | U15
  Turnir narodov odprli z remijem proti ZDA
  Slovenska reprezentanca do 15 let se je na prvi tekmi turnirja narodov razšla z izbrano vrsto ZDA z rezultatom 1:1.
 • 15.04.2022 | U15
  Znana reprezentanca za Turnir narodov
  Slovenska reprezentanca do 15 let (letniki 2007) bo med 25. aprilom in 1. majem sodelovala na tradicionalnem Turnirju narodov, ki bo potekal v Sloveniji in Italiji. Selektor Muamer Vugdalić je za prihajajočo akcijo vpoklical dvajset nogometašev, ki se bodo zbrali v petek, 22. aprila.
 • 07.04.2022 | U15
  Na drugi tekmi boljši Poljaki
  Slovenska reprezentanca do 15 let je na drugi prijateljski tekmi priznala premoč selekciji Poljske z 0:3 (0:3).
 • 05.04.2022 | U15
  V končnici ob zmago
  Slovenska reprezentanca do 15 let se je na prvi prijateljski tekmi v Nacionalnim nogometnem centru Brdo razšla s selekcijo Poljske z rezultatom 2:2 (1:0)

DELI NA