16.03.2010 | Ženska A
Selektor Žižek debitiral z remijem

Slovenska ženska članska reprezentanca je v času od 10.3.2010 do 14.3.2010 opravila priprave v Čatežu in v sklopu teh odigrala dve prijateljski srečanji z reprezentanco Hrvaške.

Prva tekma je kljub slabim vremenskim razmeram bila odigrana v petek, 12.3.2010, ob 13.00 uri v Kidričevem. Tekma se je končala z rezultatom 1 : 1. Strelka zadetka za Slovenijo je bila v 64. minuti Tanja Vrabel.

V nedeljo, 14.3.2010, pa je reprezentanca gostovala na Hrvaškem. V Zagrebu se je z odlično organizacijo tekme izkazal nogometni klub HAŠK. Rezultat se je ponovil iz tekme v Kidričevem. Za Slovenijo je zadetek iz prostega strela v 63. minuti  dosegla Anja Milenkovič.

Selektor je na obeh tekmah dal priložnost vsem dekletom, katera od njih pa je pridobila njegovo zaupanje, bo znano še ta mesec, ko bo izbrana vrsta nastopila v kvalifikacijski tekmi z Armenijo. Tekma bo 27.3.2010 ob 15.30 v Velenju.




STROKOVNO VODSTVO:

1.    Darko Žižek                       selektor
2.    Damijan Peruš                   trener
3.    Tone Brezovnik                  trener vratark
4.    Borut Škedelj                     fizioterapevt                      
5.    Mihaela Arnuš                    sekretarka
6.    Islam Beširevič                   ekonom

VODSTVO REPREZENTANCE

7.    Željko Kljajić                      predsednik komisije    


SPISEK IGRALK:          

1.    LUCIJA MORI                ŽNK SLOVENJ GRADEC HV TOURS
2.    SONJA ČEVNIK               ŽNK SLOVENJ GRADEC HV TOURS
3.    NATALIJA GOLOB           ŽNK SLOVENJ GRADEC HV TOURS
4.    ADRIJANA BOGOLIN       ŽNK KRKA
5.    POLONA GOVEK             ŽNK KRKA
6.    ALENA MILKOVIČ            ŽNK KRKA
7.    KSENJA POVH                                      
8.    ANJA MILENKOVIČ           SK KELAG KAERNTEN FRAUEN
9.    ALJA KRZNARIČ              SK KELAG KAERNTEN FRAUEN
10.    SNEŽANA MALEŠEVIČ      WATFORD LADIES FC
11.    MATEJA ZVER                ŽNK POMURJE BELTINCI
12.    TANJA VRABEL               ŽNK POMURJE BELTINCI
13.    TJAŠA TIBAUT                ŽNK POMURJE BELTINCI
14.    STAŠA ŠPUR                  ŽNK POMURJE BELTINCI
15.    JASMINA ZELKO              ŽNK POMURJE BELTINCI    
16.    ANJA LEVAČIČ                ŽNK JEVNICA
17.    URŠKA ŽGANEC              ŽNK JEVNICA
18.    INES ŠPELIČ                  ŽNK JEVNICA
19.    URŠKA PAVLEC               ŽNK MARIBOR
20.    SAŠA LJUBEC                 ŽNK DORNAVA




ŽELJKO KLJAJIĆ, predsednik komisije za ženski nogomet:  

»Tako v Sloveniji, kakor tudi na Hrvaškem ženski nogomet pridobiva na prepoznavnosti, kar je potrdila prisotnost gospoda Vladka Markovića in Zorislava Srebrića, ki sta si ogledala tekmo v Zagrebu. Prisrčen sprejem in dobra organizacija pa sta še utrdila vezi med nami in k nadaljnjemu sodelovanju.«



DARKO ŽIŽEK
, selektor:

»Za nami je prva akcija, kjer smo kljub slabemu vremenu in posledično tudi slabšim pogojem za treninge ( sneg ) opravili planirane aktivnosti. Menim, da so igralke pozitivno sprejele nov način vodenja in dela v reprezentanci. Delo smo zastavili na daljši rok. Večina igralk je razmeroma mlada in ob ustrezni kombinaciji z starejšimi igralki, katere imajo tudi precej mednarodnih izkušenj bomo pripravljali ekipo za naslednji ciklus kvalifikacij. Seveda nas čaka še veliko trdega dela, vendar sem optimist. Osnova za moj optimizem je tudi odnos igralk na treningih in njihova velika pripravljenost za delo. Ob nekoliko ugodnejšem žrebu kvalifikacijskih skupin za naslednje EP pričakujem uvrstitev ekipe v naslednji krog tekmovanja.«



Tekst: Mihaela Arnuš

SORODNE NOVICE

  • 23.04.2024 | Ženska A
    Lara Prašnikar zadela, Sara Agrež podala
    V turški ligi je Luana Zajmi s soigralkami vknjižila 4. zaporedno zmago, Anja Eferl pa je vnovič začela tekmo v svoji ekipi, s katero igra v 3. španski ligi. Pred Kajo Korošec derbi s PSG-jem, Dominika Čonč s soigralkami gosti Barcelono.
  • 19.04.2024 | Ženska A
    Nova zmaga za Matejo Zver
    Državna prvenstva gredo h koncu, v pomembnih vlogah tudi naše legionarke. Kar nekaj naših reprezentantk pa ogreva po poškodbi, zato tudi tokrat niso igrale Zara Kramžar, Adrijana Mori in Nina Predanič.
  • 09.04.2024 | Ženska A
    Iz Skopja s prepričljivo zmago
    Ženska članska reprezentanca se iz Severne Makedonije vrača s visoko zmago (0:5). Po dveh tekmah kvalifikacij za EP 2025 je Slovenija na vrhu lestvice skupine v Ligi C. V 180 minutah so naše igralke dosegle sedem golov, prejele niso nobenega.
  • 09.04.2024 | Ženska A
    V Skopju proti Severni Makedoniji
    V Skopju se danes ob 15. uri nadaljujejo kvalifikacije za evropsko prvenstvo članic. Naša ženska nogometna reprezentanca gostuje pri Severni Makedoniji in lovi 2. zmago. Tekmo bo prenašal tudi Sportklub.
  • 08.04.2024 | Ženska A
    Z jasnim ciljem na prvo gostovanje
    „Pogledali smo si njihove dobre in slabe plati. Mi se moramo osredočiti nase ter igrati našo igro, kot smo to delali dosedaj. Cilj je isti, kot je bil pred dnevi proti Moldaviji. Želimo zmagati,“ je jasen v napovedi selektor Saša Kolman.
  • 07.04.2024 | Ženska A
    V Skopju nadaljevati začeto v Ljubljani
    Ženska nogometna reprezentanca bo v torek, 9.4., gostovala v Skopju, kjer se bo na 2. tekmi kvalifikacij za EP 2025 pomerila s Severno Makedonijo.
  • 05.04.2024 | Ženska A
    Kvalifikacije začele z zmago
    Ženska članska reprezentanca je z domačo zmago proti Moldaviji (2:0) začela kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2025. Za prve tri točke sta zadeli Lara Prašnikar in Zala Kuštrin.
  • 05.04.2024 | Ženska A
    Slovenija proti Moldaviji začenja kvalifikacije za EP
    Varovanke selektorja Saše Kolmana se bodo v Ljubljani v Športnem parku Šiška uvodoma pomerile z Moldavijo. To bo tekma 41. (Slovenija) in 120. (Moldavija) reprezentance na uradni Fifini jakostni lestvici.
  • 04.04.2024 | Ženska A
    S hitrim golom bi si olajšale delo
    Jutri ob 16.30 bo ženska članska reprezentanca odigrala uvodno tekmo v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025. Varovanke selektorja Saše Kolmana se bodo pomerile z Moldavijo. To bo tekma 41. in 120. države na uradni Fifini jakostni lestvici.
  • 03.04.2024 | Ženska A
    Trening z mislijo na Moldavijo
    Slovenska ženska reprezentanca se pripravlja na uvodno srečanje v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025. Varovanke selektorja Saše Kolmana se bodo v petek, 5.4., ob 16.30 doma v Ljubljani (Športni park Šiška), pomerile z Moldavijo.

DELI NA