12.01.2012 | A
Selektor izbral strokovno vodstvo

Slaviša Stojanović, selektor članske reprezentance, je skupaj z vodstvom Nogometne zveze Slovenije izbral ekipo sodelavcev, s katerimi bo slovensko A reprezentanco popeljal v kvalifikacije za Svetovno prvenstvo 2014 v Braziliji.

Stojanović je poleg Antona Usnika, ki se je strokovnemu vodstvu priključil že na tekmi z ZDA, v ekipo kot novinca uvrstil še Safeta Hadžića, ki je Stojanoviću pomagal že v preteklosti. "Izbira strokovnih sodelavcev je zame povsem logična," je izbor svojih najbližjih zaupnikov komenitral Stojanović. "Gre za ljudi, ki jih poznam že zelo dolgo. To so ljudje, ki mi lahko pri mojem delu največ pomagajo, saj najbolje poznajo moj način dela."

"Z vsemi sem v preteklosti že sodeloval, zato dobro poznam njihove karakteristike, enako pa tudi oni moje," je nadaljeval Stojanović, ki je mesto trenerja vratarjev še naprej ponudil Nihadu Pejkoviću, medtem ko bodo za zdravje reprezentantov in regeneracijo med tekmami in treningi skrbeli še zdravnik dr. Vasja Kruh, ter fizioterapevti Khalid Nasif, Blažo Marojević in Tomaž Šavnik.

"Ob tej priložnosti bi se zahvalil Milanu Miklaviču za pomoč in vse informacije, ki mi jih je posredoval pred tekmo z ZDA," je še zaključil Stojanović, ki ga konec februarja čaka druga preizkušnja na klopi slovenske reprezentance. Zaradi tega je s strokovnim vodstvom že dobro zavihal rokave, v nedeljo pa si bo v družbi Hadžića in Usnika ogledal tudi 'slovenski' derbi Serie A med Chievom in Palermom v Veroni. Tako bo novo strokovno vodstvo v živo videlo kar štiri slovenske reprezentante: Boštjana Cesarja in Bojana Jokića v dresu Chieva ter Josipa Iličića in Armina Bačinovića v dresu Palerma.

Tekst: NZS/MaK
Foto: Sportida.com

SORODNE NOVICE

 • 04.12.2023 | A
  Euro 2024: Odmevi po žrebu
  Slovenska delegacija na čelu s selektorjem Matjažem Kekom in predsednikom Nogometne zveze Slovenije Radenkom Mijatovićem je v Hamburgu žreb skupin za evropsko prvenstvo 2024 v Nemčiji ocenila za težak. Kot pa je poudaril selektor, tekmece poznajo in bodo na EP šli tekmovat, ne zgolj sodelovat.
 • 04.12.2023 | A
  V skupini C z Dansko, Srbijo in Anglijo
  Slovenska nogometna reprezentanca se bo na evropskem prvenstvu, ki bo med 14. junijem in 14. julijem prihodnje leto potekalo v Nemčiji, v skupini C pomerila proti Danski, Srbiji in Angliji. Tako je določil današnji žreb v hamburški koncertni dvorani.
 • 04.12.2023 | A
  Euro 2024: Prednostna obravnava za slovenske navijače
  Nogometna zveza Slovenije svojim navijačem zagotavlja prednostno obravnavo pri nakupu vstopnic za tekme slovenske nogometne reprezentance v sklopu Eura 2024. Ključen podatek, ki slovenskim navijačem zagotavlja prednostno obravnavo pri žrebu, je EMŠO številka, ki jo je nujno potrebno vnesti v polje, kjer je predvidena številka ID osebnega dokumenta (Passport/ID number).
 • 02.12.2023 | A
  Slovenski nogometaši bodo danes dobili tekmece za Euro 2024
  Slovenska nogometna reprezentanca bo danes dobila tekmece za evropsko prvenstvo 2024. Evropska nogometna zveza Uefa bo žreb skupin izvedla ob 18. uri v Hamburgu, enem od desetih nemških mest, ki bodo gostila tekme EP med 14. junijem in 14. julijem prihodnje leto.
 • 01.12.2023 | A
  Razpis za odprto delovno mesto Strokovni sodelavec za trenerska usposabljanja
  Iščemo osebo, ki je pozitivno naravnana, samoiniciativna, komunikativna, odgovorna, timsko usmerjena, ima primeren odnos do sodelavcev in ostalih deležnikov, predvsem pa odgovoren odnos do kakovosti dela.
 • 30.11.2023 | A
  EURO 2024: Vse o vstopnicah na enem mestu
  Slovenska nogometna reprezentanca bo 2. decembra dobila nasprotnike, s katerimi se bo pomerila v sklopu skupinskega dela Eura 2024. Vzporedno z žrebom bo stekla tudi prva faza prodaje vstopnic za nogometni spektakel, kjer bo za slovenske navijače na voljo 10.000 vstopnic za posamično tekmo slovenske nogometne reprezentance v skupinskem delu prvenstva.
 • 30.11.2023 | A
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v soboto dobila tekmece za Euro 2024
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v soboto dobila tekmece za evropsko prvenstvo 2024. Evropska nogometna zveza Uefa bo žreb skupin izvedla ob 18. uri v Hamburgu, enem od desetih nemških mest, ki bodo gostila tekme EP med 14. junijem in 14. julijem prihodnje leto.
 • 27.11.2023 | A
  Slovenija leto evropskega prvenstva začenja v ZDA
  Slovenska nogometna reprezentanca bo 20. januarja 2024 odigrala pripravljalno tekmo proti ekipi ZDA na stadionu Toyota Field v San Antoniu. Tekma bo za slovensko reprezentanco odlična priložnost za pripravo na leto, v katerem bo Slovenija ponovno zaigrala na prvenstvu najboljših Stare celine.
 • 23.11.2023 | A
  EURO 2024: Vstopnice za slovenske navijače v prodaji od 1. decembra
  Po uvrstitvi slovenske nogometne reprezentance na Euro 2024 evforija med navijači ne popušča. Številni že pogledujejo proti junijskemu spektaklu v Nemčiji, kjer bo za slovenske navijače na voljo 10.000 vstopnic za posamično tekmo slovenske nogometne reprezentance v skupinskem delu prvenstva.
 • 22.11.2023 | A
  Mijatović: Verjel sem v to generacijo
  Slovenska nogometna reprezentanca je z uvrstitvijo na Euro 2024 dosegla zastavljeni cilj izpred začetka kvalifikacij, kar je razveselilo predsednika Nogometne zveze Slovenije Radenka Mijatovića, ki je verjel v to generacijo nogometašev od samega začetka.

DELI NA