30.09.2012 | Ženska A
Selektor ponosen na igralke, z delom in miselnostjo do uspehov

Selektor Damir Rob in njegove igralke so končale z nastopi v kvalifikacijah za EP 2013. Slovenk tam ne bo, je pa selektor povzel dogajanje v drugem delu kvalifikacij, dodan pa je tudi pogled naprej.

Kaj reči po zadnji tekmi proti Srbiji?
»
Obrazi igralk po tekmi so nam vse povedali. Tisti, ki smo bili prisotni na tekmi smo lahko videli, da je za našo ekipo bilo veliko več v igri. Poraz se od poraza razlikuje. Z rezultatom  definitivno ne moremo biti zadovoljni. V tekmo proti Srbiji smo krenili odločno, da poizkušamo potrditi zmago proti Hrvaški. Na tej tekmi smo ustvarili veliko priložnosti, ki so žal ostale neizkoriščene.«

Potem selektor nadaljuje:
»Že v prvem polčasu bi lahko obrnili rezultat nam v prid, ko je dvakrat po lepih akcijah stekla sama proti vratarki Srbije Mateja Zver, ki po navadi kaj takega težko zgreši. Opazno je tudi bilo, da je za igralke iz Srbije to bila prva tekma po zbiranju, ko je za našimi puncami že bila težka in zahtevna tekma proti Hrvaški,  in mogoče tudi iz tega razloga padec koncentracije v zaključku akcij. Puncam z moje strani veliko spoštovanje in kapa dol za pristop na obeh tekmah in narejeno delo na treningih.«

Kako bi ocenili zaključek kvalifikacij?
»
Menim, da smo lahko zadovoljni. Po prvem delu in samo eni točki, nam je uspelo tudi zmagati. Cilj je bil poskušati zmagati v teh kvalifikacijah, kar nam je tudi uspelo. To ne pomeni, da se ni dalo narediti tudi več in ne želim dovoliti miselnost zadovoljenja z narejenim, kljub temu da je skupina bila sestavljena iz ekip ki sodijo v sam evropski vrh.«

Kako ste zadovoljni z narejenim v vašem mandatu?
»
Ne želim govoriti o sebi, o tem naj povedo drugi.  Sem zagovornik, da se vedno da postoriti več.  Zadovoljen sem, da nam je uspelo zmagati in to predvsem zaradi samih igralk, ki so nam verjele in zaupale, da bo delo prej ali slej poplačano. Iz tekme v tekmo smo si zastavljali nove naloge, kar se na koncu obrestovalo.«

Cilj je jasen:
»Kot selektor želim, da z igro pridemo do rezultata, pot je dolgotrajna, ampak edina pravilna če želimo napredovati. Sigurno bi lahko na kaki tekmi iztržili bolj ugoden rezultat če ne bi težili k igri, ampak menim, da je to pravilna pot če želiš naprej.

Kje so bile glavne težave, ki ste jih uspeli odpraviti, popraviti?
»
Težave so po moji subjektivni oceni bile v zmagovalni miselnosti. Ko moštvo ne zmaga dolgo časa in se zadnja zmaga vleče nekaj let nazaj, izgubi moštvo na samozavesti in je zelo težko prepričati igralke, da zmorejo in verjamejo vase. Z zmago proti Hrvaški je narejen ta miselni preskok.«

Kako so igralke sprejele nova navodila, zadolžitve?
»
Kot selektor sem najbolj vesel, da smo se od samega začetka zelo dobro ujeli in da so reprezentantke sprejele način dela in predvsem nov način razmišljanja.«  

Kaj so glavni plus slovenske ekipe, kaj pa minusi, ki jih je potrebno odpraviti?
»
Dejstvo je da smo reprezentanca ki bo lahko uspešna le pod pogojem če bomo homogeni in bo vse podrejeno kolektivu. Vsak trening in tekma ti daje nove odgovore na določena vprašanja in postavlja nove uganke.«

Kako naprej?
»Ni v nogometu posebne filozofije, samo z delom se da priti do uspeha.«

Kdaj bo naslednja akcija reprezentance?
»
V načrtu je pregledna tekma  igralk, ki kandidirajo za žensko A reprezentanco.«

Tekst: D.P.
Foto: D.P.

SORODNE NOVICE

 • 01.12.2023 | Ženska A
  Prva zmaga Slovenje v ligi narodov
  Slovenska ženska nogometna reprezentanca je na peti tekmi lige narodov v Kopru premagala Bosno in Hercegovino z 2:1 (0:1). Izbranke Saše Kolmana bodo zadnjo tekmo proti Češki v gosteh odigrale v torek.
 • 01.12.2023 | Ženska A
  Danes v Kopru proti Bosni in Hercegovini
  Ženska reprezentanca danes ob 18. uri v Kopru nadaljuje s tekmami v ligi narodov. Na peti tekmi tekmovanja se bo pomerila z Bosno in Hercegovino, s katero je v prvem delu novoustanovljenega tekmovanja remizirala (1:1).
 • 30.11.2023 | Ženska A
  Pripravljene na petkovo tekmo v ligi narodov
  „Reprezentanco Bosne in Hercegovine poznamo s prve tekme. Njihove nogometašice so zelo agresivne, imajo pa v svoji igri precej prostora, ki ga moramo izkoristiti. S pravo igro lahko pridemo do pravih priložnosti in tudi zmagamo lahko,“ je dan pred tekmo povedala reprezentančna vezistka Kaja Korošec.
 • 29.11.2023 | Ženska A
  V Kopru želijo do 1. zmage v ligi narodov
  Pred žensko člansko reprezentanco sta tekmi v novoustanovljeni Uefini ligi narodov. Slovenija se bo najprej v petek, 1.12., ob 18. uri v Kopru pomerila z Bosno in Hercegovino, potem pa reprezentanca potuje na Češko, kjer jo v torek, 5.12., čaka obračun z domačinkami.
 • 24.11.2023 | Ženska A
  Manja, Zala in Lara v polno
  V 2. krogu skupinskega dela lige prvakinj so zaigrale tri slovenske reprezentantke. Lara Prašnikar je odigrala celo tekmo v dresu Eintrachta in z 1:3 klonila proti Barceloni. Kaja Korošec je s Parizom gostovala v Londonu in klonila z 1:4 proti Chelseaju. Kaja je igrala do 61. minute. Do 31. minute pa je igrala kapetanka reprezentance Mateja Zver ob porazu St. Pöltna v Franciji.
 • 18.11.2023 | Ženska A
  Znan seznam članic za tekmi v ligi narodov
  Pred žensko člansko reprezentanco sta še dve tekmi skupinskega dela lige narodov. V Kopru se bo 1.12. pomerila z Bosno in Hercegovino, v torek, 5.12., pa s Češko. Selektor Saša Kolman je obelodanil seznam igralk, na katere računa.
 • 17.11.2023 | Ženska A
  Mateja Zver za zmago, v polno tudi Zara Kramžar
  V ligi prvakinj sta debitirali Lara Prašnikar in Kaja Korošec, poškodba Nine Kajzba in Lare Ivanuša.
 • 10.11.2023 | Ženska A
  Zara in Luana po trikrat, priznanje za našo reprezentantko
  V Italiji se je izkazala Kaja Eržen, ki je proti Milanu v 92. minuti podala za zmagoviti gol, na vrhu v Belgiji ostaja Lana Golob, do novih treh točk tudi Manja Rogan v dresu Panathinaikosa.
 • 31.10.2023 | Ženska A
  Kljub premoči le do točke
  Ženska članska reprezentanca je na 4. tekmi lige narodov prišla do 3. remija. Varovanke selektorja Saše Kolmana so doma remizirale proti Belorusiji (0:0). Tekmovanje se bo sklenilo decembra letos.
 • 31.10.2023 | Ženska A
  Od prve minute odločno proti Belorusiji
  Ženska članska reprezentanca danes ob 17.30 v Murski Soboti igra 4. tekmo Uefine lige narodov. Varovanke selektorja Saše Kolmana se bodo v murskosoboški Fazaneriji pomerile z Belorusijo.

DELI NA