24.01.2014 | Futsal AA
Selektor verjame v presenečenje, kapetan zmagovalec po duši

Pred jutrišnjim odhodom na evropsko prvenstvo sta danes svoje poglede in pričakovanja na novinarski konferenci predstavila selektor Andrej Dobovičnik in kapetan zasedbe Igor Osredkar.

Deveto prvenstvo

Reprezentanca, to bo njen četrti,  tretji zaporedni nastop na prvenstvu Stare celine, bo v Antwerpen odpotovala jutri zjutraj. V tem belgijskem mestu, ki gosti 9. evropsko prvenstvo, bo nastopala v skupini C, poleg nje pa še Italija in Azerbajdžan.

Prvo tekmo bodo Dobovičnikovi varovanci odigrali v sredo, 29.1., ob 20.45, drugo pa v petek, 31.1. ob 20.45, ko se bodo pomerili z Azerbajdžanom. Selektor Dobovičnik je obelodanil tudi seznam igralcev, na katere računa. V Belgijo potuje 12 igralcev in dva vratarja, kot zadnji je s seznama potnikov odpadel vratar Igor Bratič.

Seznam igralcev:
Dejan Bizjak (Toulon, Francija), Alen Fetić (Makarska, Hrvaška), Kristjan Čujec (New Team, Italija), Uroš Kroflič (Novi Marof, Hrvaška), Benjamin Melink (Adriatica, Italija), Rok Mordej (New Team, Italija), Alen Mordej (Toulon, Francija), Igor Osredkar (Makarska, Hrvaška), Damir Puškar (FC Litija), Sebastijan Drobne (FC Melissa, Ciper), Tilen Štendler (KMN Puntar), Aleš Vrabel (Toulon, Francija), Gaj Rosič (Academica, Portugalska) in Gašper Vrhovec (FC Litija).

Izkoristiti priložnost

Andrej Dobovičnik, selektor Slovenije, je uvodoma spregovoril o samem prvenstvu:
»Vsaka ekipa na evropskem prvenstvu je kvalitetna. To se je že potrdilo v preteklosti. To prvenstvo ne bo izjema. Igramo z dvema izrednima ekipama. Sam menim, to tudi fantom povem, treba bo biti povsem zbran ter izkoristiti svoje priložnosti. Če bo to dovolj za točko, ali tri, oz. celo za četrtfinale, bomo videli na samem tekmovanju.«

Ocenil je tudi potek priprav:
»Zadnje priprave so bile uspešne. Bilo je nekaj prehladov, na tekmi proti Španiji sta se poškodovala Gašper Vrhovec in Benjamin Melink. Na zadnjih dveh tekmah nista igrala, a sta po zadnjih podatkih nared.«

Pričakovanja so visoka, selektor pa stopa na žogo:
»Igralcem motiva ne manjka. Želijo si vrhunskega rezultata. Uživajo moje popolno zaupanje, vse bomo dali od sebe. Bi pa bilo preveč samovšečno, če bi sedaj nekaj obljubljali. Če bomo zdravi in popolni, lahko tudi presenetimo.«

Selektor si je tekmece, Italijo in Azerbajdžan, ogledal tudi v živo. Danes navsezgodaj se je vrnil iz Srbije, kjer je spremljal obračuna Srbije in Azerbajdžana.
»Od začetka tega leta so bili na pripravah v Srbiji, za njimi sta dve zadnji tekmi. Srbija ni nastopila v najboljši postavi, so pa Azerbajdžanci potrdili, da so dobra ekipa. Sestavljajo jo malce starejši igralci, ki so po večini vsi v enem klubu. Araz se je prebil celo na finalni turnir lige prvakov. Zdaj lahko rečem, da so vrhunska ekipa, proti njim lahko igramo.«

Zmagovalec po duši 

Igor Osredkar, kapetan Slovenije: »Ne skrivamo – želimo napredovati. Na zadnjih tekmah smo dokazali, da lahko igramo z vsakomur v Evropi. Vemo, kdo in kaj so Španci. Proti njim smo igrali vrhunsko, dali smo jim pet zadetkov, to ni mačji kašelj.  Premagali smo tudi Portugalce, pokazali smo pravi karakter. Evropa zdaj ve, da igramo futsal. Ne bežimo od odgovornosti, želimo v drugi krog. Razočaran sem, če nam to ne uspe. Sem zmagovalec po duši! Se pa morajo poklopiti določene zadeve.«

Kapetan je tudi ocenil, kdo se bo boril za naslov.
»Prvi favorit so Španci, ki branijo evropski naslov. Tu so še Italija, Portugalska in Rusija, morda bo celo kdo presenetil. To je tisto jedro favoritov.«

Stane Kokalj, referent za futsal pri NZS, bdi nad logistično platjo reprezentance:
»Ekipa bo od jutri nastanjena v hotelu Lindner. Poleg bodo nastanjene tudi vse uradne osebe Uefe. Do arene, kjer bomo igrali v prvem krogu, je 15 minut vožnje. Morda še največja ovira bo promet, ki je za belgijske razmere urejen, za naše pa malce manj. Lahko pričakujemo, da bo Slovenijo spremljalo tudi okoli 100 navijačev. Pričakujem in želim pa si, da bi Slovenija 200. uradno tekmo odigrala v četrtfinalu Eura!«

Tekst: D.P.
Foto: D.P./Futsal.si

SORODNE NOVICE

  • 22.04.2024 | Futsal AA
    Osredkar in Fetić pomagala svojima ekipama rang višje
    V Serie A2 se je vnovič izkazala ekipa Pordenoneja, ki je z domačo zmago proti Leccu (8:4) krog pred koncem rednega dela potrdila uvrstitev v končnico. Za ekipo trenerja Marka Hrvatina je Tilen Štendler dosegel dva gola, v tej sezoni skupaj sedem. V dresu Pordenoneja še vedno igra tudi Rok Grželj.
  • 13.04.2024 | Futsal AA
    Z dobrim vtisom in izkušnjami s Portugalske
    Slovenija tekmo začela v postavi Marko Peček, Jeremy Bukovec, Žiga Čeh Klemen Duščak, Matej Fideršek, v nadaljevanju so igrali še Nejc Berzelak, Teo Turk, Uroš Đurič, Max Vesel, Luka Čop, Tilen Rajter, Nejc Hozjan, Žan Janez in Alen Muratagić.
  • 12.04.2024 | Futsal AA
    Evropski in svetovni prvak je bil premočan
    Moška članska futsal reprezentanca je s 4:0 klonila na 1. od dveh tekem proti Portugalski, evropskemu in svetovnemu prvaku. Ekipi se bosta vnovič pomerili v soboto.
  • 10.04.2024 | Futsal AA
    V pričakovanju tekem z evropskim in svetovnim prvakom
    Moška članska futsal reprezentanca se bo jutri in v soboto dvakrat pomerila s Portugalsko. Evropski in svetovni prvak se pripravlja na svetovno prvenstvo 2024, Slovenija pa bosta tekmi koristili za nabiranje izkušenj, ki jih potrebuje pomlajena vrsta.
  • 09.04.2024 | Futsal AA
    Futsal reprezentanca na Portugalsko
    „Veselim se teh tekem, ker bomo igrali proti najtežjemu možnemu tekmecu. Naši igralci, ki še nimajo toliko izkušenj s takih tekem, potrebujejo prav to. Na prvi tekmi ne bomo preveč taktizirali. Želim si, da odigramo agresivno po celem igrišču. Želim videti v odprti tekmi, koliko smo sposobni proti najboljšim,“ pred tekmama pove selektor Tomislav Horvat.
  • 02.04.2024 | Futsal AA
    Znam seznam igralcev za tekmi proti svetovnemu in evropskemu prvaku
    Prihodnji teden bodo člani Slovenije gostovali pri evropskemu in svetovnemu prvaku. Varovanci selektorja Tomislava Horvata bodo v Lizboni odigrali tekmi proti Portugalski. Selektor je obelodanil seznam igralcev, na katere računa.
  • 27.03.2024 | Futsal AA
    Dvakrat s Portugalci, svetovnimi in evropskimi prvaki
    Prihodnji teden se bo vnovič zbrala reprezentanca do 19 let, aprila pa akcijo in dve tekmi s Portugalsko, aktualnimi svetovnimi prvaki, čaka tudi moško člansko futsal reprezentanco.
  • 22.02.2024 | Futsal AA
    Osredkar in Fetić med strelci
    V Prvi futsal ligi FBiH je MNK Bubamara s kapetanom reprezentance Igorjem Osredkarjem doma pred kar 600 gledalci premagal ekipo Dječaci sa Une. Ob izdatni zmagi 10:1 se je z golom med strelce vpisal tudi Osredkar.
  • 21.02.2024 | Futsal AA
    Po vodstvu klonile proti Franciji
    Slovenija in Francija sta se v Slovenskih Konjicah sklenili futsal dvodnevje. Prva tekma se je končala z remijem (2:2), druga pa z zmago Francije (1:3). Edini, tudi vodilni gol Slovenije, je dosegla Ines Ermenc.
  • 20.02.2024 | Futsal AA
    Po preobratu remi s Francijo
    Slovenija in Francija sta se v Celju pomerili na prvi od dveh prijateljskih tekem, tekma pred nekaj več kot 200 gledalci se je končala z rezultatom 2:2. Za Slovenijo sta zadeli Anja Ložar in Maša Novak. Ekipi se bosta v sredo, 21.2., ob 17. uri.

DELI NA