31.08.2022 | Ženska A
Selektorja zanimata konkretnost in hotenje

V petek, 2.9., se bo naša ženska članska reprezentanca pomerila s Kazahstanom, to bo predzadnja tekma rednega dela kvalifikacij za svetovno prvenstvo, ki bo prihodnje leto v Avstraliji in na Novi Zelandiji.

Kvalifikacije za SP 2023:

2.9.
Slovenija – Kazahstan (18.00)

6.9.
Wales – Slovenija (20.45)

Vse misli pri Kazahstanu

„Delamo po ustaljenem ritmu – prvi dan je bil namenjen regeneraciji in krepitvi timskega duha. Dobro je uspelo. Nadgradnja vsega pa je delo, ki nas čaka na terenu pred tekmo proti Kazahstanu,“ pove selektor Borut Jarc.

„Naše misli so pri Kazahstanu, s katerim so povezane delo in taktične usmeritve. Po petkovi tekmi se lahko razmišlja o gostovanju pri Walesu,“ nadaljuje Jarc, ki pričakuje, da bo v petek Kazahstan v Kranju, tekma se začne ob 18. uri, odigral zelo zaprto.

Jasna pričakovanja

„Pričakovati, da bomo imeli veliko posest žoge. A me ta posest kaj dosti ne zanima. Bolj me zanima konkretnost, usmerjenost proti golu, globina, prehajanje v zaključek in priložnosti,“ selektor Jarc razloži, kaj od igralk pričakuje na operativni ravni.

Hoteti in narediti

„Čuti se pomembnost tekme. Vendar v tem trenutku igralke še niso na 100-odstotnih delovnih obratih. Naša naloga je, da jih do te stopnje pripeljemo do petkove tekme. V strokovnem štabu se čuti hotenje po uspehu. Vemo tudi to, da bodo igralke stopnjevale psihološko pripravljenost,“ poudari selektor, ki se vnovič sooča z zdravstvenimi izzivi pred najpomembnejšimi tekmami v kvalifikacijah. Tovrstne težave mu niso tuje.

„Kljub vsemu temu premoremo dovolj kvaliteten igralski kader. Dekleta so sposobna narediti, kar si same želijo. A želeti si je premalo, morajo tudi hoteti in to narediti,“ sklene selektor Jarc, ki je reprezentanco dosedaj vodil na 33 tekmah – vknjižil je 19 zmag, 10 porazov in štiri remije.

Po 2. mesto

Slovenija je v dosedanjih osmih tekmah v kvalifikacijski skupini I zbrala 14 točk, kar je v tem trenutku dovolj za 3. mesto. Za drugouvrščenim Walesom zaostaja za dve točki. Prvo mesto, zasedla ga je Francija (v osmih tekmah prav toliko zmag), vodi neposredno na svetovno prvenstvo, drugouvrščene reprezentance pa se bodo merile v dodatnih kvalifikacijah.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 28.11.2022 | Ženska A
  Lara Prašnikar za zmago
  Na vrhu v 2. nemški ligi ostaja RB Leipzig s Korino Laro Janež, z branjenjem v močni španski ligi nadaljuje Zala Meršnik, do zmag tudi Split z Luano Zajmi in Laro Ivanuša.
 • 24.11.2022 | Ženska A
  Kapetanka za zgodovino, med strelkami tudi Zajmi in Ivanuša
  V sredo se je liga prvakinj nadaljevala tudi za naše legionarke. Mateja Zver je s St. Pöltnom spisala zgodovino – postali so prva avstrijska ekipa z zmago v rednem delu lige prvakinj. Z 1:0 so slavile v Pragi, Mateja Zver je igrala 90 minut. Na delu tudi ostale legionarke.
 • 12.11.2022 | Ženska A
  V Kopru premagale Kosovo
  Ženska članska reprezentanca je z zmago na pripravljalni tekmi proti Kosovu sklenila leto 2022. V Kopru so varovanke selektorja Boruta Jarca s 3:1 premagale tekmice. Mateja Zver je dosegla dva gola, enega je ob svojem debiju v dresu članic prispevala še napadalka Rome Zara Kramžar.
 • 12.11.2022 | Ženska A
  Za konec pred kamerami proti Kosovu
  Danes bo ženska članska reprezentanca odigrala zadnjo tekmo v koledarskem letu 2022. V pripravljalni tekmi bodo varovanke selektorja Boruta Jarca v Kopru igrale proti Kosovu, tekma se začne ob 15. uri, tudi s prenosom na Sportklubu.
 • 12.11.2022 | Ženska A
  Za konec jeseni še gol kapetanke
  Danes se bo članska reprezentanca pomerila z izbrano vrsto Kosova. Pred prihodom na priprave so naše legionarke opravile z ligaškimi tekmami, čez nekaj dni pa se tekmovanja nadaljujejo. Prednjačijo pokalni obračuni.
 • 12.11.2022 | Ženska A
  Po 4. Uefini konferenci selektorjev ženskih članskih reprezentanc
  V začetku tega meseca je v Angliji na sedežu angleške nogometne zveze potekala že 4. Uefina konferenca za selektorje ženskih članskih reprezentanc. Izobraževanja sta se udeležila tudi Matjaž Jaklič, vodja tehničnega sektorja pri NZS, in selektor članske ženske reprezentance Borut Jarc.
 • 11.11.2022 | Ženska A
  Leto želijo končati z zmago
  Na slovenski Obali naša ženska članska reprezentanca končuje priprave. Jutri ob 15. uri se bo na koprski Bonifiki pomerila z izbrano vrsto Kosova, prenos tekme bo na Sportklubu.
 • 07.11.2022 | Ženska A
  Danes zbor, v soboto proti Kosovu
  „Ženska reprezentanca je po koncu kvalifikacij za SP 2023 v fazi doselekcioniranja. Vse to poteka v skladu s planom in načrtom. Za tokratno akcijo smo vpoklicali nekaj mladih igralk, ki bi jih radi videli na delu,“ pred zborom pove selektor Jarc, ki načrtuje, da so prihodnjega poletja doselekcionira izbrano vrsto.
 • 03.11.2022 | Ženska A
  Prihodnje leto začetek ženske nogometne lige narodov
  Tako kot v moški izvedbi lige narodov bodo reprezentance razdeljene v lige glede na uvrstitev na lestvici Mednarodne nogometne zveze Fife. Države bodo razdeljene v tri lige, znotraj vsake pa bodo štiri oziroma tri reprezentance igrale v skupinah, so potrdili pri Uefi.
 • 28.10.2022 | Ženska A
  Nova akcija članic, v Kopru proti Kosovu
  Varovanke selektorja Boruta Jarca se bodo zbrale vnovič 7. novembra. Selektor Jarc je obelodanil seznam igralk, na katere računa na akcijo. V sklopu akcije, ki bo potekala na slovenski Obali, bo Slovenija na koprski Bonifiki v soboto, 12.11., odigrala tudi prijateljsko tekmo proti reprezentanci Kosovu.

DELI NA