06.02.2023 | A
Šeško zadel v pokalu, med strelci tudi Šporar

Minuli konec tedna so bili v svojih klubih ponovno na delu slovenski reprezentanti. Nedavno so bili pri naših severnih sosedih odigrani četrfinalni obračuni v avstrijskem pokalnem tekmovanju, kjer si so nasproti stali znova strelsko uspešen Benjamin Šeško ter Tomi Horvat in Jon Gorenc Stankovič. V Grčiji pa je za svoje moštvo v polno ponovno meril napadalec Andraž Šporar.

V Avstriji je bilo teden dni pred nadaljevanjem prvenstva na sporedu pokalno tekmovanje. V enem izdmed četrfinalnih parov sta se pomerila Red Bull Salzburg ter Sturm iz Gradca. Kot edini izmed slovenskih reprezentantov je srečanje začel vezist Jon Gorenc Stankovič (Sturm), v nadaljevanju pa sta v igro vstopila še Tomi Horvat (Sturm) in Benjamin Šeško (Red Bull Salzburg). Redni del srečanja se je končal z neodločenih izidom 1:1, ker pa zmagovalec ni bil odločen niti po podaljških, sta se moštvi pomerili v izvajanju kazenskih strelov. Za Red Bull je enajstmetrovko uspešno izvedel tudi slovenski reprezentant Benjamin Šeško, a so rdeči biki iz Mozartovega mesta kljub temu izgubili dvoboj, kar pomeni, da bosta v polfinalu s Sturmom zaigrala Gorenc Stankovič in Horvat.

V grškem prvenstvu sta bila v preteklem tednu odigrana dva kroga ligaškega tekmovanja. Panathinaikos, kjer si kruh služijo trije slovenski reprezentanti, je sprva v gosteh klonil proti Asterasu iz Tripolija, v zadnjem krogu pa je doma gostil Lamio ter klub z dna lestvice ugnal z 2:0. Drugi zadetek za Zelene je v sodnikovem dodatku dosegel Andraž Šporar, ki je v igro vstopil le nekaj minut pred tem. Adam Gnezda Čerin je srečanje pričel od prve minute, zaradi okrevanja po poškodbi pa je bil tokrat odsoten krilni napadalec Benjamin Verbič.

Pri naši zahodnih sosedih je Petar Stojanović z Empolijem gostoval pri Romi in se iz večnega mesta vrnil poražen (2:0). Jaka Bijol ter Sandi Lovrić pa sta z Udinesejem gostovala pri Torinu in se iz prestolnice Alp prav tako vrnila brez pozitivnega izkupička (1:0). Stojanović bo z Empolijem v naslednjem krogu gostil Spezio, ki se ji je ob koncu januarja pridružil mladi slovenski reprezentant Tio Cipot, Bijol in Lovrić pa bosta konec tedna gostovala pri Sassuolu.

Kapetan slovenske reprezentance Jan Oblak je s svojim Atleticom gostil Getafe in se s klubom iz predmestja španske prestolnice razšel z nedoločenim izidom 1:1. Atletico je neporažen že na zadnjih štirih ligaških srečanjih. Varovanci Diega Simeoneja so zabeležili dve zmagi in dva remija ter na lestvici še vedno zasedajo četrto mesto. Colchonerosi za tretjeuvrščenim Sociedadom zaostajajo za štiri točke, v naslednjem krogu pa se bodo v gosteh pomerili s Celto iz Viga.

 

Reprezentant Klub Tekma Minutaža Učinek
Jure Balkovec Alanyaspor (TUR) Istanbulspor 2-1 Alanyaspor
Alanyaspor 0-3 Sivasspor
90'
90'
-
-
Vid Belec APOEL (CIP) APOEL 3-1 Apollon 90' -
Jaka Bijol Udinese (ITA) Torino 1-0 Udinese
Udinese 1-1 Hellas
do 85'
90'
-
Miha Blažič Angers (FRA) Lorient 0-0 Angers
Angers 1-2 Ajaccio
90'
90'
-
-
David Brekalo Viking (NOR) Zimski premor - -
Domen Črnigoj Salernitana (ITA) Salernitana - Juventus (jutri ob 20.45) - -
Timi Max Elšnik Olimpija (SLO) Zimski premor - -
Adam Gnezda Čerin Panathinaikos (GRČ) Panathinaikos 2-0 Lamia
Asteras 1-0 Panathinaikos
90'
do 74'
-
-
Jon Gorenc Stankovič Sturm (AVT) Red Bull 1-1 Sturm (4-5)* 90' -
Tomi Horvat Sturm (AVT) Red Bull 1-1 Sturm (4-5)* od 64' -
Žan Karničnik Celje (SLO) Zimski premor - -
Jasmin Kurtić PAOK (GRČ) PAOK 0-0 Olympiacos - -
Sandi Lovrič Udinese (ITA) Torino 1-0 Udinese
Udinese 1-1 Hellas
od 60'
od 65'
-
Miha Mevlja Brez kluba - - -
Jan Oblak Atletico Madrid (ŠPA) Atletico 1-1 Getafe 90' -
Gregor Sikošek Maribor (SLO) Zimski premor - -
Petar Stojanović Empoli (ITA) Roma 2-0 Empoli od 82' -
Benjamin Šeško RB Salzburg (AVT) Red Bull 1-1 Sturm (4-5)* od 116' gol*
Andraž Šporar Panathinaikos (GRČ) Panathinaikos 2-0 Lamia
Asteras 1-0 Panathinaikos
od 81'
do 67'
gol
-
Igor Vekić Pacos Ferreira (POR) Pacos Ferreira 0-2 Benfica klop -
Benjamin Verbič Panathinaikos (GRČ) Panathinaikos 2-0 Lamia
Asteras 1-0 Panathinaikos
-
-
-
-
Matevž Vidovšek Olimpija (SLO) Zimski premor - -
Andres Vombergar San Lorenzo (ARG) Lanus 2-1 San Lorenzo do 57' -
Luka Zahović Pogon Szczecin (POL) Pogon 0-2 Slask od 57' -
Miha Zajc Fenerbahče (TUR) Adana 1-1 Fenerbahče od 61' -

*po enajstmetrovkah.

Tekst: LD
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 19.07.2024 | A
    Žan Celar novi član angleškega drugoligaša QPR
    Petindvajsetletni napadalec Žan Celar, ki je za slovensko nogometno reprezentanco odigral 13 tekem, se je iz Lugana preselil v London, k ekipi Queens Park Rangers. Ta igra v angleški drugi ligi in je že potrdila prestop.
  • 02.07.2024 | A
    Dobrodošli doma!
    Slovenski nogometaši, ki so v ponedeljek v osmini finala evropskega prvenstva v Nemčiji šele po izvajanju enajstmetrovk izgubili proti Portugalski, so se po zgodovinskem dosežku danes na Kongresnem trgu v Ljubljani navijačem zahvalili za vso podporo med EP. Nogometaši so ob zahvalah poudarili tudi željo po čimprejšnjem vnovičnem takšnem sprejemu.
  • 02.07.2024 | A
    Pozdravite slovenske junake na Kongresnem trgu
    Slovenski nogometaši, ki so v ponedeljkovi tekmi osmine finala UEFA evropskega prvenstva v Nemčiji šele po izvajanju enajstmetrovk izgubili proti Portugalski, se bodo po zgodovinskem dosežku danes ob 18. uri svojim privržencem za podporo zahvalili na Kongresnem trgu v Ljubljani.
  • 02.07.2024 | A
    Kek: Dokazali smo, kako se bori za dres
    Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je po porazu po enajstmetrovkah v osmini finala evropskega prvenstva proti favorizirani Portugalski dejal, da kljub zgodovinskemu uspehu ne moreš slaviti po porazu, da pa je v grenkobi veliko sladkega.
  • 01.07.2024 | A
    Bravo, fantje!
    Slovenska nogometna reprezentanca je v osmini finala evropskega prvenstva v Nemčiji po enajstmetrovkah izgubila proti Portugalski z 0:3, potem ko so Josip Iličić, Jure Balkovec in Benjamin Verbič zgrešili vse tri strele z bele točke.
  • 01.07.2024 | A
    Več tisoč navijačev v Frankfurtu poskrbelo za dobro vzdušje pred tekmo s Portugalsko
    Navijači so se že dodobra ogreli v navijaški coni v Frankfurtu, kjer so se zbrali pred večerno tekmo osmine finala evropskega prvenstva med nogometnima reprezentancama Slovenije in Portugalske. Pozneje so skupno odšli proti stadionu.
  • 01.07.2024 | A
    Nogometna vročica se znova seli tudi na ulice slovenskih mest
    Nogometna vročica se bo z današnjo zgodovinsko tekmo slovenske reprezentance, ki se bo ob 21. uri prvič doslej merila v izločilnih bojih evropskega prvenstva in bo za vstop v četrtfinale poskušala premagati Portugalsko, iz nemških stadionov znova preselila na slovenske ulice. Lep nogometni večer bi utegnila pokvariti le slaba vremenska napoved.
  • 30.06.2024 | A
    Gnezda Čerin: Zakaj ne bi še enkrat presenetili
    Slovenci se bodo za preboj v četrtfinale evropskega prvenstva pomerili s Portugalci, ki so favoriti, a sta Matjaž Kek in Adam Gnezda Čerin poudarila, da v slovenskem taboru vlada izjemna energija.
  • 30.06.2024 | A
    Informacije za obiskovalce tekme reprezentance v Frankfurtu
    Pred zgodovinsko tekmo naše reprezentance smo za vse, ki si boste tekmo ogledali v Frankfurtu, pripravili nekaj pomembnih informacij.
  • 29.06.2024 | A
    Ne bojimo se Portugalske
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v nedeljo odpotovala v Frankfurt, kjer jo v ponedeljek ob 21. uri čaka tekma osmine finala evropskega prvenstva proti Portugalski. Slovenska javnost z zanimanjem pričakuje obračun z enim favoritov prvenstva, tudi slovenski košarkarski as Luka Dončić verjame v uspeh.

DELI NA