Škotska vrata so bila zakleta

Evropska zgodba Maribora v letošnji sezoni je zaključena. Rangersi so v Ljudskem vrtu zaklenili svoja vrata, ohranili prednost s prvega dvoboja in se prebili do praga skupinskega dela UEFA Evropske lige. Osrednji junak povratne tekme je bil gostujoči vratar McGregor.

UEFA EVROPSKA LIGA - POVRATNA TEKMA TRETJEGA KROGA KVALIFIKACIJ:

MARIBOR - RANGERS 0:0 (0:0)

Ljudski vrt, 11.166 gledalcev.
Sodniki: Lardot, Godelaine, Lemaire (vsi Belgija).
Maribor: Handanović, Klinar (od 53. Pihler), Šuler, Ivković, Viler, Vrhovec, Dervišević (od 73. Vršič), Hotić, Mešanović (od 80. Mlakar), Tavares, Zahović.
Rangers: McGregor, Tavernier, Goldson, Katić, Halliday, Jack, Arfield, Ejaria (od 68. Kent), Murphy (od 76. McCrorie), Candeias, Morelos.
Rumeni kartoni: Ivković; Ejaria, Candeias, Jack, Murphy, Arfield.
Rdeči karton: /.

Nogometaši Maribora so zaključili evropsko sezono. Na povratni tekmi tretjega kroga kvalifikacij niso uspeli nadoknaditi zaostanka 1:3 iz prve tekme v Glasgowu. Kljub terenski premoči, velikemu številu priložnosti, celo strelu z bele točke, niso uspeli zadeti mreže, tako da se je tekma končala z rezultatom 0:0.

Po uvodnih petnajstih minutah otipavanja je Maribor v nadaljevanju prvega polčasa prevzel pobudo in bil nevarnejši tekmec na terenu. Prvi je opozoril Marcos Tavares, sledil je poskus Dina Hotića, pa Amirja Derviševića z velike oddaljenosti, a žoga nikakor ni hotela v mrežo, oziroma je bil vratar Allan McGregor vedno na pravem mestu.

Drugi polčas se je začel približno tako, kot se je končal prvi - s priložnostjo Maribora. V prvem polčasu jo je zapravil Blaž Vrhovec, v nadaljevanju pa je Dino Hotić iz ugodnega položaja slabo streljal. Sledil je še en poskus Derviševića z razdalje, nato pa je prišel verjetno odločilen trenutek tekme. V 70. minuti je imel Maribor izjemno priložnost. Kapetan Tavares je dobil žogo na šestih metrih, si jo nastavil za strel, njegov poskus pa je vratar McGregor branil s konico čevlja.

Le dobro minuti za tem je iz obetajočega položaja slabo streljal še Luka Zahović. Čeprav je trener Darko Milanić hitro opravil vse menjave in dal ekipi novih moči, Maribor v zadnjih petnajstih minutah ni imel več prave energije. Lahko bi zadeli tako gostje, ki so imeli dve zreli priložnosti, pa tudi Maribor, vendar je Tavares v 91. minuti zapravil enajstmetrovko za častno zmago.

Darko Milanić, trener Maribora: "Odigrali smo odlično tekmo, veliko smo tekli, se trudili, a žal nismo zadeli. V drugem polčasu so gostje z nešportnimi potezami večkrat prekinili tekmo in umirili ritem igre, kar nam je še dodatno otežilo delo. Brez dvoma smo napredovanje zapravili v drugem polčasu tekme v Glasgowu oziroma po prejetem tretjem zadetku."

Blaž Vrhovec: "Mislim, da smo odigrali dobro tekmo, prišli do cel kup priložnosti, ki pa jih nismo znali izkoristiti. Res škoda, saj bi se lahko tekma ob enem našem zadetku zelo spremenila in vse bi bilo do konca odprto. Zdaj se moramo odpočiti, saj nam je tekma vzela veliko energije in se čim bolje pripraviti na prihajajoči derbi v Ljubljani."

Tekst: STA
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 25.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Domžale - Maribor
    Domžale so prejšnji konec tedna zaustavile celjski nalet. Lahko presenetijo še Maribor?
  • 21.04.2024 | Prva liga Telemach
    Maribor s tremi goli v drugem polčasu do nove zmage
    Nogometaši Maribora so v 32. krogu Prve lige Telemach doma premagali Rogaško s 3:0 (0:0).
  • 19.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Maribor - Rogaška
    Nedeljski spored odpira štajerski spopad med Mariborom in Rogaško. Komu bo pripadel?
  • 17.04.2024 | Prva liga Telemach
    Mariboru pripadel derbi v Ljubljani
    Nogometaši ljubljanske Olimpije so v zaostali tekmi 26. kroga Prve lige Telemach izgubili proti Mariboru z 1:2 (1:0).
  • 16.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Olimpija - Maribor
    Olimpija in Maribor se bosta v zaključku prvenstva srečala še dvakrat, v sredo bo v Stožicah odigran zaostali derbi 26. kroga Prve lige Telemach. Kdo bo uspešnejši v spopadu velikih rivalov?
  • 14.04.2024 | Prva liga Telemach
    Vijoličasti do točke pri Bravu
    Nogometaši Brava Kostela in Maribora so se v 31. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 12.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Bravo - Maribor
    Razočarani Bravo gosti eno najbolj vročih ekip pomladi. Lahko Šiškarji kljub vsemu presenetijo vijoličaste?
  • 09.04.2024 | Prva liga Telemach
    Maribor napolnil mrežo Mure
    Nogometaši Maribora so v 30. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 5:0 (2:0).
  • 09.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Maribor - Mura
    Ni predaha, Prva liga Telemach se z 29. krogom nadaljuje že v torek, ko se bosta v Ljudskem vrtu pomerila Maribor in Mura. Kdo bo boljši v štajersko-prekmurskem derbiju?
  • 05.04.2024 | Prva liga Telemach
    Maribor zanesljiv v Kidričevem
    Nogometaši Aluminija so v 29. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Mariboru z 0:2 (0:1).

DELI NA