29.04.2023 | Prva liga Telemach
Sladka zmaga Brava pri Muri

Mura - Bravo 0:1 (0:0)

* Stadion Fazanerija, sodniki: Antič, Vidali, Černe.
* Strelec: 0:1 Kramarič (90+4.).
* Mura: Mihelak, Sadriu (od 64. Šarić), Morris, Balažic, Kuzmić, Maruško, Brkić (od 64. Kasalo), Kous, Tripi (od 64. Zličić), Klepač, Daku.
* Bravo: Orbanić, Kavčič, Katinić, Jakšić, Španring, Trdin, Selan, Kramarič, Svetlin (od 87. Bušnja), Kurtović (od 83. Flakus Bosilj), Štor.
* Rumeni kartoni: Kuzmić, Morris, Brkić, Maruško; Jakšić.
* Rdeči karton: /.

Mura je doživela hud udarec v boju za mesta, ki vodijo v evropska tekmovanja. Ob tekmi več za četrtouvrščenim Koprom zastaja štiri točke. Danes so izbranci Dejana Grabića, ki je pogrešal kaznovana Amarja Beganovića in Kaija Cipota, v večjem delu tekme pokazali premalo, kazen pa je sledila tik pred koncem tekme, ko je Martin Kramarič dosegel zmagoviti gol in sploh prvega Bravovega proti Muri v tej sezoni.

Ekipi v uvodu tekme nista izpeljali kake nevarnejše akcije, oboji so hitro izgubljali posest nad žogo, takšna, dokaj raztrgana, igra se je nadaljevala več kot pol ure, v 32. minuti je po kotu prvi na tekmi resneje poskusil Filippo Tripi, ki pa je bil precej nenatančen.

Precej bolj nevaren je bil Bravov napad v 43. minuti, po kotu z leve strani je s sedmih, osmih metrov streljal Luka Štor, Klemen Mihelak pa je dobro posredoval in preprečil vodstvo ljubljanske zasedbe.

Uvod drugega dela je bil nekoliko živahnejši, a brez prave nevarnosti. V 58. minuti je poskusil Tamar Svetlin, strel Bravovega nogometaša pa je ukrotil Mihelak.

V 65. minuti pa je imela Mura dotlej najlepšo priložnost, ko je bil sam pred Matijo Orbanićem Mihael Klepač, vendar je bil uspešnejši ljubljanski vratar. Mura je po trojni menjavi zaigrala bolje, v 68. minuti je imel novo priložnost Srđan Kuzmić, vendar je bil znova na mestu Orbanić.

Vroče pred vrsti Brava je bilo tudi v 70. minuti, vendar so Ljubljančani tudi takrat razčistili kočljiv položaj po poskusu Mirlinda Dakuja. Mura je še naprej iskala poti do vrat tekmeca, vendar neuspešno, med drugim je v 89. minuti z glavo zgrešil še Matic Maruško.

Bravo pa je v prvi minuti sodniškega dodatka zapravil prvo priložnost za zmago, ko je Denis Bušnja zadel le zunanji del mreže, v 94. minuti pa je Kramarič izkoristil drugo, ko je s strelom iz prve presenetil Klemna Mihelaka. Za Kramariča je bil to 12. gol sezone.

Mura bo v 34. krogu v torek gostovala v Mariboru, Bravo pa bo dva dni pozneje gostil sežanski Tabor.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 28.04.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Mura - Bravo
    Mura je v Sežani vknjižila pomembno zmago, po kateri lahko v Murski Soboti še upajo na četrto mesto. Naslednji tekmec črno-belih je Bravo, ki ga je vse do konca februarja vodil zdajšnji soboški strateg Dejan Grabić.

DELI NA