07.09.2018 | 2. SNL
Slatinčani osvajajo Ravne

Šesti krog 2. SNL bodo s petkovo tekmo odprli Ptujčani in Novomeščani, tekmovalni spored pa se bo s tremi tekmami nadaljeval v soboto. Eno od srečanj bo odigrano tudi na Koroškem, na Ravnah se bodo za nove točke udarili nogometaši Fužinarja in Rogaške.

Nogometaši Fužinarja se po bolečem porazu z Biljenci - drugem v novi sezoni - vračajo na domačo zelenico. Ravenčani so na svojem igrišču že v minuli sezoni veljali za izredno neugodnega tekmeca, to tezo pa potrjujejo tudi v letošnjem poletje. Korošci so v treh domačih tekmah osvojili vseh sedem točk, po uvodnem remiju z Ankaranom Postojno pa so na Ravnah pokleknili Sežanci in Brežičani. Fužinar je skromnejši na gostovanjih, saj varovanci Mihe Bukovca, formalno sicer pomočnika trenerja, v Ljubljani in Biljah niso uspeli zatresti mreže gostiteljev.

Korošcem po dveh gostujočih ničlah ne bo manjkalo motiva, da nadaljujejo uspešno serijo na domačem igrišču. "V soboto pri nas gostuje Rogaška, ki je dober nasprotnik. V letošnji sezoni so izgubili zgolj enkrat, na dosedanjih tekmah so pokazali svojo kakovost. V tem tednu smo se dobro pripravljali na nasprotnika. Z dobro igro, borbenostjo in s tem, kar znamo, lahko poskrbimo, da tri točke ostanejo doma. Biti moramo pravi od prve do zadnje minute. Ne smemo ponoviti predstave iz Bilj. Potrebno bo hitro zadeti, saj bo potem vse lažje," je pred klubsko kamero dejal Žan Medved, s tremi goli prvi strelec moštva.

Naslednji tekmec koroških nogometašev bodo Slatinčani, ki so lahko prav tako zadovoljni z vstopom v sezono. Medtem ko je Fužinar v petih krogih zbral sedem točk, se lahko zasedba slatinskega stratega Ibrahima Neskića pohvali še s točko več na svojem računu. Črno-beli so v petem krogu iztržili še drugi remi v nizu, po Ankarančanih pa so točko odščipnili še enemu favoritu - ljubljanskemu Bravu. Rogaška je v prestolnici povedla z golom Alena Neskića, v minuli sezoni enega najučinkovitejših strelcev lige, a so se gostitelji uspeli še pravočasno pobrati. Slatinčani so tako iztržili še drugi remi v nizu in se pobrali po bolečem domačem porazu z Dravo, ki je bila boljša s kar 1:7.

Tekmi v prejšnjem prvenstvu sta postregli z zmago gostiteljev. Za septembrsko veselje Ravenčanov sta zadela Mika Mario Rokavec in Nemanja Gajić, ki je poskrbel, da gostom izenačujoči zadetek Gorana Čučka ni kaj prida veliko pomagal. Slatinčani so jesenski poraz maščevali v začetku aprila, ko je dvoboj sobotnih tekmecev postregel s kar šestimi goli, štirikrat pa se je tresla ravenška mreža. Fužinar je z goloma Rokavca dvakrat izenačil, a je Rogaška po zaslugi Alena Neskića, Aleksandra Močića, Nejca Brodnjaka in Marka Šlogarja prišla do polnega izkupička. Kdo se bo veselil tokrat?

Dvoboj moštev, ki veljata za pozitivni presenečenji začetka prvenstva, boste lahko v sobotnem popoldnevu spremljali tudi v neposrednem prenosu na spletni strani Nogometne zveze Slovenije. Srečanje se bo pričelo ob 16.30.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

DELI NA