04.10.2018 | 2. SNL
Slatinčani v pričakovanju Dobljanov

Večina drugoligašev bo ta konec tedna sklenila z uvodno tretjino prvenstva, uvodna tekma pa bo odigrana v Rogaški Slatini. Pred kamerami Sportkluba se bosta za nove točke udarili ekipi Rogaške in Doba.

Pred malimi televizijskimi ekrani boste lahko spremljali spopad moštev, ki se nahajata na repu zgornje polovice lestvice. Po devetih tekmah bolje kaže Dobljanom, ki so se z zadnjo zmago - četrto v letošnji sezoni - povzpeli na šesto mesto. Modri so bili na domačem igrišču boljši od Biljencev, odločitev o zmagovalcu pa je bila znana tik pred koncem prvega polčasa, ko je v polno meril Andraž Žinič. Mlada četa dobljanskega stratega Nenada Toševskega sicer še vedno precej niha v svojih predstavah, kar potrjujejo tudi rezultati. Dob je na devetih tekmah slavil štirikrat, še trikrat remiziral in dvakrat tudi izgubil. 

S podobnim izplenom se lahko pohvalijo tudi Slatinčani, ki so dobro krenili v začetek letošnjega prvenstva ter uvodoma ugnali Brda in Beltince. Sledila je streznitev v obračunu z Dravo, črno-beli pa so po tretjem krogu vknjižili še štiri neodločene izide, zmago in poraz. Rogaška ima po devetih krogih 13 točk, dve manj od Dobljanov, varovanci prekaljenega stratega Ibrahima Neskića pa so nazadnje pred domačimi gledalci zaustavili nalet Tabora. Dvoboj ni postregel z zmagovalcem, čeprav so Kraševci povedel, a je Ivan Firer s strelom iz bele točke poskrbel za delitev točk. Sobotna nasprotnika sta med tednom odigrala tudi pokalno preizkušnjo. Dobljani so v pokalnem tekmovanju MNZ Ljubljana z 0:5 odpravili Dol, Rogaška pa je v pokalu MNZ Celje izgubila z Brežicami.

Sobotna nasprotnika sta se v drugoligaškem tekmovanju prvič srečala lansko jesen, obe tekmi pa sta pripadli Dobljanom. Rogaška je v Dobu izgubila s 3:1, potem ko so gostitelji že ob polčasu vodili z dvema goloma prednosti, po Maticu Mirtiču in Alanu Hočevarju pa je v nadaljevanju tekme najstrožjo kazen izkoristil še Jernej Leskovar. Poraz gostov je v izdihljajih tekme omilil Alen Neskić, ki tudi v zadnjem krogu pretekle sezone s soigralci ni presenetil nekdanjega prvaka 2. SNL. Dobljani so z goloma Nejca Levca prvenstvo sklenili z zmago, gol Marka Šlogarja pa ni preobrnil poteka tekme.

V soboto bo sicer na sporedu šest tekem, krog pa bo sklenjen konec meseca, ko se bosta pomerila še Bravo in Radomlje. Obračun trenutno vodilnega in tretjeuvrščenega moštva lige je bil prestavljen zaradi reprezentančnih obveznosti nekaterih članov Brava.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

DELI NA