12.08.2023 | Prva liga Telemach
Slavje Aluminija pri Radomljah

Kalcer Radomlje - Aluminij 0:2 (0:2)

* Športni park, sodniki: Matković, Šumer, Lahovič.
* Strelca: 0:1 Brest (36.), 0:2 Martić (42.).
* Radomlje: Baš, Ševelj (od 90+1. Merdović), Gorenc Stanković (od 80. Posavac), Nuhanović, Hrvoj, Krolo (od 80. Davidović), Marković, N'Landu, Kukovec (od 67. Štorman), Korun, Cerar (od 46. Malenšek).
* Aluminij: Banić, Jovan, Koblar, Schaubach, Pečnik (od 46. Brkljača), Jagić, Martić, Brest (od 90+1. Baskera), Gorenak (od 79. Bilji), Jovanović (od 79. Katuša), Susso (od 26. Skiba).
* Rumeni karton: Koblar.
* Rdeči karton: /.

Radomljani so doživeli še tretji poraz v sezoni, za nameček pa še na tretji tekmi niso zadeli. Aluminij, ki je v uvodu sezone navkljub le eni osvojeni točki pustil dober vtis, je tokrat prišel do prve zmage v sezoni, potem ko je že v prvem polčasu dosegel oba zadetka.

Kidričani so odločno začeli tekmo, že v drugi minuti je imel imenitno priložnost Bamba Susso, ki pa je s strelom z glavo iz bližine žogo poslal v vratarja Luko Baša.

Podobno akcijo so v sedmi minuti izpeljali Radomljani, pri katerih je z glavo iz bližine streljal Nino Kukovec, a tudi on žogo poslal mimo vrat oziroma je oplazila vratnico.

Je pa moral Aluminij že v 26. minuti zamenjati poškodovanega Sussa, namesto katerega je vstopil Daniel Skiba. V teh trenutkih so sicer imeli domači pobudo, so pa v 34. minuti spet zagrozili tudi gosti, vendar se je izkazal Baš.

V 36. minuti so trenutno terensko premoč unovčili Kidričani, potem ko je s približno 18 metrov z nizkim strelom zadel Marko Brest za 1:0. Šest minut pozneje je bilo že 2:0 za goste, po podaji z desne strani je na prvi vratnici z glavo zadel Tin Martić.

Uvod drugega polčasa ni bil posebej razburljiv, v 58. minuti pa so imeli gosti novo priložnost, vendar je domače takrat rešil Baš po strelu Roka Schaubacha.

V 63. minuti so po dolgem času zagrozili tudi Radomljani, vendar je bil z glavo spet premalo natančen Kukovec, v 73. je bil nenatančen še Ivan Krolo, v 84. pa je z glavo za malo zgrešil Franjo Posavac. V 87. je preveč po sredini sprožil Darly N'Landu.

Pri Aluminiju je v 90. minuti Brest prišel v kazenski prostor, a se namesto za strel odločil za podajo, ki pa ni našla pravega naslovnika, Gašper Jovan pa je malce zatem zgrešil vrata in tako zapravil zadnjo priložnost tekme.

Radomlje bodo v 5. krogu v soboto gostovale pri Muri, Aluminij pa bo gostil Olimpijo.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 09.08.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Radomlje - Aluminij
    Sobotni večer bo minil v znamenju obračuna spodnjega dela lestvice. Komu bo pripadel?

DELI NA