19.02.2023 | Prva liga Telemach
Slavje Domžal pri Bravu

Bravo - Domžale 0:2 (0:1)

* Stadion Žak, sodniki: Balažič, Pospeh, Horvat.
* Strelca: 0:1 Hasanbegović (3.), 0:2 Kovačević (62.).
* Bravo: Lubej Fink, Križan, Katinić, Jakšić, Kramarič, Kavčič, Trdin (od 62. Kurež), Selan, Kurtović (od 81. Nsana), Marjanac, Flakus Bosilj (od 62. Bušnja).
* Domžale: Mulalić, Mutavčić, Đurić, Nwankwo, Hodžić, Strajnar (od 90. Fazlić), Husmani, Pišek (od 80. Offenbacher), Repas (od 60. Markuš), Kovačević (od 80. Vuk), Hasanbegović (od 60. Barišić).
* Rumeni kartoni: Kurtović, Nsana; Nwankwo.
* Rdeči karton: /.

Če so Domžalčani poraz proti Taboru v uvodnem krogu spomladanskega dela pospremili z besedo "nedopustno", pa bodo po gostovanju v Šiški lahko uporabili pozitivnejši pridevnik. Čeprav je bil Bravo večino tekme v (jalovi) terenski premoči, so izbranci Simona Rožmana svoji priložnosti izkoristili. Domžale so se z novimi tremi točkami prebile na peto mesto pred Muro, Bravo pa ostaja sedmi.

Domžalčani so povedli že po dobrih dveh minutah, Franko Kovačević je podal za hrbet domače obrambe, kamor je stekel novinec Mirza Hasanbegović ter nato rutinirano ugnal Gala Lubeja Finka.

Pozneje so pobudo prevzeli domači nogometaši. V peti minuti je s prostega strela od daleč pri domačih poskusil Mitja Križan, vendar Ajdin Mulalić ni imel težkega dela, tako kot po poskusu Luke Marjanca v 12. minuti.

V 26. minuti je bil nevarnejši strel Žige Repasa, ki pa je za malenkost zgrešil Bravova vrata. V 29. minuti je tudi ljubljanska zasedba prišla v ugoden položaj, a je Matija Kavčič preslabo podal proti Davidu Flakusu Bosilju. Do konca polčasa so maloštevilni gledalci gledali terensko pobudo domače ekipe, medtem ko Domžalčani napada niso imeli posebej v mislih.

Uvod drugega polčasa je minil v podobni predstavi kot v večini prvega dela, a brez pravih priložnosti. Zato pa so Domžale, pri katerih se je na ogrevanju za vstop v igro poškodoval Nick Perc, udarile v 62. minuti, ko je z devetih metrov zadel Kovačević.

Gosti so na koncu brez posebnih težav držali priigrano prednost, medtem ko Šiškarjem v napadu nikakor ni uspelo narediti česa konkretnega.

Bravo bo v 23. krogu v sredo gostoval v Celju, Domžale pa bodo v četrtek gostile Maribor.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 17.02.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Bravo - Domžale
    Prva nedeljska tekma bo odigrana v Spodnji Šiški, kjer se bo Bravo udaril z Domžalami.

DELI NA