12.04.2009 | U15
Slovan z bunkerjem s točko iz Nove GoriceLjubljanski prvoligaš v ligi U-14 Slovan je v minulem krogu prvenstva gostoval v Novi Gorici in v napeti tekmi, ki so jo spremljale tudi kamere oddaje Rad igram nogomet, iztržil točko, s katero so po prikazanem lahko zadovoljni, saj so domačini predstavili lepši nogomet.


Umetna zelenica goriškega športnega parka je zaradi kadetskih in mladinskih ligaških tekem že ob enajsti uri gostila srečanje prve lige starejših dečkov U-14 med domačini v modro-belih dresih ter predstavniki iz prestolnice Slovanom. Obe moštvi so nastopili praktično z vsemi standardnimi člani prve enajsterice, pričakovati pa je bilo, da bodo Goričani odnesli poln izkupiček. Vendar je nogomet včasih nepredvidljiv šport in napovedi so vselej nehvaležne, čeprav je takoj po sodnikovem žvižgu domača postava krenila odločno proti golu Jana Reinerja. Že v prvi minuti je bil na desni strani osamljen Jaka Kolenc, ki je sprožil prvi strel, vendar daleč preko vrat. V naslednji minuti je reflekse Reinerja še enkrat preizkušal Jani Curk, saj je po lepo odigrani dvojni podaji nastreljal čuvaja mreže Slovana.


 

Igralci v rdečih dresih niso uspeli priti do uigranih akcij. Večinoma so stali na svoji polovici, le ob redkih prekinitvah so se prebili na domačo stran igrišča, a igra je ostala v rokah Gorice. Deseto minuto je zaznamoval poskus Janija Neškoviča, ki je s strani lobal Reinerja, a je žoga padla na vrhnjo stran mreže. V prvem polčasu Slovan sploh ni sprožil strela proti golu Mateja Mavriča, gostitelji pa so oblegali vrata Ljubljančanov ter predvsem poskušali s streli z razdalje. Prvih 35 minut je tako minilo brez večjih pretresov, je pa do njih prišlo v drugem delu, ki ga je Slovan začel nekoliko pogumneje. Takoj je stoodstotno priložnost zapravil Aleksandar Đokič, ki je izkoristil visoko obrambo Gorice in se sam podal proti golu, vendar je njegov poskus z nogami ubranil Mavrič. Na drugi strani je svojo najlepšo priliko zamudil Neškovič. Napadalec s številko deset na hrbtu ni izkoristil natančne podaje s krila in z neposredne bližine poslal žogo preko gola. Potem pa je prišlo do starega nogometnega pravila, ki pravi, da kdor ga ne da, ga dobi. Obramba Slovana je spet poslala dolgo žogo v napad, Mavrič in Kavčič pa se nista dobro razumela, tako da je slednji z glavo namesto do vratarja poslal žogo v lastno mrežo. Veselje je trajalo vsega skupaj pet minut. Najbolj aktiven napadalec Neškovič je namreč v 16. minuti nadaljevanja ponovno poskušal s strelom z razdalje in tokrat s špico poslal žogo pod vratnico in poskrbel za povsem zasluženo izenačenje.

Zaključni pritisk modro-belih ni obrodil sadov. V priliki sta se znašla Neškovič in Curk. Vezist je na glavi imel zadnjo priložnost, vendar je njegov strel končal mimo vratnice in ekipi sta se morali zadovoljiti z delitvijo točk.   

Tekst in foto: Marko Premrl

SORODNE NOVICE

 • 25.01.2024 | U15
  Slovenija v drugo klonila proti Italiji
  Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala še drugo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji. Varovanci novega selektorja Boštjana Krefta so po torkovem remiju tokrat morali priznati premoč našim zahodnim sosedom.
 • 23.01.2024 | U15
  Kreft ob poplavi zadetkov z remijem debitiral proti Italiji
  Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala prvo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji.
 • 16.01.2024 | U15
  Izbrana vrsta do 15 let z novim selektorjem proti Italiji
  Slovenska reprezentanca do 15 let je pred kratkim dobila novega selektorja. To je postal Boštjan Kreft, ki je pred tem opravljal funkcijo pomočnika selektorja pri izbrani vrsti do 15 let. Kreft bo s svojimi varovanci v drugi polovici januarja odigral dve mednarodni prijateljski tekmi z Italijo.
 • 26.10.2023 | U15
  Slovenija znova do visoke zmage nad Bolgarijo
  Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še drugo mednarodno prijateljsko tekmo proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku ponovno zabili štiri zadetke.
 • 24.10.2023 | U15
  Slovenija visoko ugnala Bolgarijo
  Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala prvo izmed dveh mednarodnih prijateljskih tekem proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku zabili štiri zadetke, ob tem pa so svojo mrežo ohranili nedotaknjeno.
 • 17.10.2023 | U15
  Selekcija do 15 let dvakrat z Bolgarijo
  Slovenska reprezentanca do 15 let bo v drugi polovici oktobra odigrala dve mednarodni prijateljski tekmi z Bolgarijo. Selektor Muamer Vugdalić je v ta namen objavil seznam dvaindvajsetih nogometašev, na usluge katerih bo računal na prihajajoči reprezentančni akciji.
 • 25.09.2023 | U15
  Vugdalić: Kljub porazu smo lahko zadovoljni
  Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še zadnje srečanje na UEFA U15 razvojnem turnirju. Po uvodnem porazu s Turčijo in zmago nad Hrvaško so varovanci Muamerja Vugdalića na zadnjem srečanju morali priznati premoč Slovaški.
 • 23.09.2023 | U15
  Slovenija boljša od Hrvaške
  Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala drugo srečanje na UEFA U15 razvojnem turnirju. Potek, ko so varovanci Muamerja Vugdalića klonili proti Turčiji, so bili tokrat z minimalno zmago boljši od Hrvaške.
 • 13.09.2023 | U15
  Vugdalić izbral varovance za mednarodni turnir
  Slovenska reprezentanca do 15 let bo v drugi polovici septembra gostovala na UEFA U15 razvojnem turnirju, ki bo potekal na Hrvaškem. Selektor Muamer Vugdalić je v ta namen objavil seznam triindvajsetih nogometašev, na katere bo računal na srečanjih proti Turčiji, Hrvaški in Slovaški.
 • 25.05.2023 | U15
  Slovenija odigrala še drugo tekmo s Češko
  Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še drugo tekmo proti izbrani vrsti Češke. Na prvem srečanju so slavili domačini, ki so bili od varovancev Muamerja Vugdalića boljši s 5:2. Tudi tokrat je zmaga pripadla Čehom.

DELI NA