17.09.2019 | U16
Slovenci boljši od Madžarov

Reprezentanca Slovenije do 16 let je v Gornji Radgoni dobila prvo prijateljsko srečanje z Madžarsko. V mreži vzhodnih sosedov so že v prvem polčasu končale tri žoge. Dvakrat je zadel Enej Marsetič, v polno je meril še Matjaž Kamenšek Pahič.

MEDNARODNA PRIJATELJSKA TEKMA:

SLOVENIJA U16 - MADŽARSKA U16 3:0 (3:0)

Strelci: Marsetič (15', 34'), Kamenšek Pahič (25')
Slovenija U16: Dermastija, Kuzmić, Rotar, Černe, Puconja, Trdin, Leban, Kljun, Klašnja, Kamenšek Pahič, Marsetič. Igrali so še: Čeferin, Zrnec, Belinc, Rovšek, Korošec, Dodig. Selektor: Tomaž Petrovič.
Madžarska U16: Schranko, Varga, Szecsi, Farkas, Nagy, Nagy-Kolozsvari, Petres, Keresztes, Perfetto, Kocsis, Vancsa. Igrali so še: Fiath, Dragoner, Tarcson, Horvat, Pekar, Vasvari. Selektor: Atilla Belvon.

Slovenci so se lahko v prvem polčasu pohvalili z odlično realizacijo, saj so izkoristili praktično vse tri nevarnejše poskuse. Prva priložnost na tekmi je pripadla gostom, a se je v deveti minuti z odličnim posredovanjem izkazal Nejc Dermastija in strel z roba kazenskega prostora preusmeril mimo desne vratnice. Varovanci Tomaža Petroviča so udarili v 15. minuti, ko je Černe dobil skok po "avtu" z desne strani igrišča. Žoga je končala pri Eneju Marsetiču, ki jo je z volej udarcem s šestih metrov pospravil v gol Madžarske.

V 25. minuti je Kljun izvedel prosti strel z leve strani igrišča, madžarski vratar Schranko je krenil v prazno, v gneči pred vrati pa se je najbolje znašel slovenski kapetan Matjaž Kamenšek Pahič. Deset minut kasneje so se Slovenci veselili še tretjega gola. Kristjan Trdin je poslal predložek v kazenski prostor, Enej Marsetič pa je tudi z nekaj sreče - žoga je zadela enega od madžarskih branilcev - premagal vratarja Schranka, ki je skušal žogo izbiti izpred svojih vrat, a ni bil uspešen pri posredovanju.

Gostitelji so podjetneje pričeli tudi drugi polčas, že v uvodni minuti je Madžarsko po predložku Denisa Lebana rešila prečka, Tom Kljun pa je po strelu z roba kazenskega prostora za las zgrešil okvir gola. Madžari so bili nevarni v 49. minuti, ko pa osamljeni Perfetto ni izkoristil napake domače obrambe. Nadaljevanje dvoboja ni postreglo z nevarnejšimi poskusi, Slovenci pa so nadzirali potek igre, pritiskali na polovici nasprotnika in srečanje mirno pripeljali h koncu.

Tomaž Petrovič, selektor Slovenije: "Z realizacijo sem zadovoljen, sicer pa v prvem polčasu nismo igrali dobro. Čeprav se to morda sliši čudno, vendar nismo bili na nivoju, ki bi si ga želel in na katerem smo lahko. Smo pa bili danes za razliko od prejšnjih tekem, ko smo bili v igri dobro, a nismo bili učinkoviti, nevarni pred golom. Vsakič, ko smo se znašli v kazenskem prostoru, smo dosegli zadetek, pokazali kakovost in sodelovanje. S tem sem lahko zadovoljen. V nadaljevanju tekme smo več kot polovico drugega polčasa odigrali zelo dobro in kot smo želeli. Bili smo tisti, ki smo narekovali tempo, hitro odvzemali žoge in bili pogosto v nevarni coni za gol Madžarske, vendar nismo prišli do čistih priložnosti. Na koncu lepa zmaga, v četrtek pa nas čaka še ena tekma."

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

 • 19.09.2019 | U16
  Druga tekma pripadla Madžarom
  Reprezentanca Slovenije do 16 let je v Veliki Kaniži odigrala še drugo prijateljsko tekmo z Madžari. Drugo srečanje se je, potem ko so Slovenci v Gornji Radgoni slavili z izidom 3:0, razpletlo v korist Madžarske.
 • 14.09.2019 | U16
  Dvakrat z Madžari
  Reprezentanca Slovenije do 16 let, ki jo vodi Tomaž Petrovič, se bo 17. in 19. septembra pomerila z vrstniki iz Madžarske. Prvo srečanje bo odigrano v Gornji Radgoni, drugo pa v madžarski Veliki Kaniži.
 • 12.08.2019 | U16
  Video: Slovenija podprvak prvenstva Concacaf
  Slovenska reprezentanca do 16 let je v velikem finalu prvenstva Concacaf klonila proti Portugalski z 0:2 in posledično osvojila 2. mesto na turnirju.
 • 11.08.2019 | U16
  Video Slovenija v finalu!
  Slovenska reprezentanca do 16 let je v polfinalu prvenstva Concacaf premagala Kanado z 2:1 in se uvrstila v veliki finale turnirja.
 • 08.08.2019 | U16
  Slovenija v polfinalu!
  Slovenska reprezentanca do 16 let je v četrtfinalu prvenstva Concacaf po enajstmetrovkah s 4:1 premagala Izrael in se uvrstila v polfinale turnirja.
 • 08.08.2019 | U16
  Video: S tretjo zmago v osmino finala
  Slovenska reprezentanca do 16 let je na tretji tekmi prvenstva Concacaf premagala Salvador z 1:0 in se uvrstila v osmino finala, kjer se bo pomerila z Izraelom.
 • 06.08.2019 | U16
  Video: Zanesljivo premagali tudi Kanado
  Slovenska reprezentanca do 16 let je na drugi tekmi Concacaf turnirja premagala Kanado s 3:0.
 • 05.08.2019 | U16
  Prvenstvo Concacaf odprli z visoko zmago
  Slovenska reprezentanca do 16 let je na uvodni tekmi prvenstva Concacaf premagala Guadalupe s 5:0.
 • 26.07.2019 | U16
  Petrovič izbral za turnir Concacaf
  Slovenska reprezentanca do 16 let bo med 4. In 11. avgustom sodelovala na mednarodnem turnirju Concacaf, ki ga bodo gostile Združene države Amerike.

DELI NA