17.09.2019 | U16
Slovenci boljši od Madžarov

Reprezentanca Slovenije do 16 let je v Gornji Radgoni dobila prvo prijateljsko srečanje z Madžarsko. V mreži vzhodnih sosedov so že v prvem polčasu končale tri žoge. Dvakrat je zadel Enej Marsetič, v polno je meril še Matjaž Kamenšek Pahič.

MEDNARODNA PRIJATELJSKA TEKMA:

SLOVENIJA U16 - MADŽARSKA U16 3:0 (3:0)

Strelci: Marsetič (15', 34'), Kamenšek Pahič (25')
Slovenija U16: Dermastija, Kuzmić, Rotar, Černe, Puconja, Trdin, Leban, Kljun, Klašnja, Kamenšek Pahič, Marsetič. Igrali so še: Čeferin, Zrnec, Belinc, Rovšek, Korošec, Dodig. Selektor: Tomaž Petrovič.
Madžarska U16: Schranko, Varga, Szecsi, Farkas, Nagy, Nagy-Kolozsvari, Petres, Keresztes, Perfetto, Kocsis, Vancsa. Igrali so še: Fiath, Dragoner, Tarcson, Horvat, Pekar, Vasvari. Selektor: Atilla Belvon.

Slovenci so se lahko v prvem polčasu pohvalili z odlično realizacijo, saj so izkoristili praktično vse tri nevarnejše poskuse. Prva priložnost na tekmi je pripadla gostom, a se je v deveti minuti z odličnim posredovanjem izkazal Nejc Dermastija in strel z roba kazenskega prostora preusmeril mimo desne vratnice. Varovanci Tomaža Petroviča so udarili v 15. minuti, ko je Černe dobil skok po "avtu" z desne strani igrišča. Žoga je končala pri Eneju Marsetiču, ki jo je z volej udarcem s šestih metrov pospravil v gol Madžarske.

V 25. minuti je Kljun izvedel prosti strel z leve strani igrišča, madžarski vratar Schranko je krenil v prazno, v gneči pred vrati pa se je najbolje znašel slovenski kapetan Matjaž Kamenšek Pahič. Deset minut kasneje so se Slovenci veselili še tretjega gola. Kristjan Trdin je poslal predložek v kazenski prostor, Enej Marsetič pa je tudi z nekaj sreče - žoga je zadela enega od madžarskih branilcev - premagal vratarja Schranka, ki je skušal žogo izbiti izpred svojih vrat, a ni bil uspešen pri posredovanju.

Gostitelji so podjetneje pričeli tudi drugi polčas, že v uvodni minuti je Madžarsko po predložku Denisa Lebana rešila prečka, Tom Kljun pa je po strelu z roba kazenskega prostora za las zgrešil okvir gola. Madžari so bili nevarni v 49. minuti, ko pa osamljeni Perfetto ni izkoristil napake domače obrambe. Nadaljevanje dvoboja ni postreglo z nevarnejšimi poskusi, Slovenci pa so nadzirali potek igre, pritiskali na polovici nasprotnika in srečanje mirno pripeljali h koncu.

Tomaž Petrovič, selektor Slovenije: "Z realizacijo sem zadovoljen, sicer pa v prvem polčasu nismo igrali dobro. Čeprav se to morda sliši čudno, vendar nismo bili na nivoju, ki bi si ga želel in na katerem smo lahko. Smo pa bili danes za razliko od prejšnjih tekem, ko smo bili v igri dobro, a nismo bili učinkoviti, nevarni pred golom. Vsakič, ko smo se znašli v kazenskem prostoru, smo dosegli zadetek, pokazali kakovost in sodelovanje. S tem sem lahko zadovoljen. V nadaljevanju tekme smo več kot polovico drugega polčasa odigrali zelo dobro in kot smo želeli. Bili smo tisti, ki smo narekovali tempo, hitro odvzemali žoge in bili pogosto v nevarni coni za gol Madžarske, vendar nismo prišli do čistih priložnosti. Na koncu lepa zmaga, v četrtek pa nas čaka še ena tekma."

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

 • 25.11.2021 | U16
  Poljaki boljši tudi v drugo
  Slovenska reprezentanca do 16 let je na drugi prijateljski tekmi s Poljsko klonila z 1:3 (0:1).
 • 23.11.2021 | U16
  V Čatežu slavili Poljaki
  Slovenska reprezentanca do 16 let je na prvi prijateljski tekmi v Čatežu ob Savi izgubila s Poljsko z 1:4 (0:1).
 • 17.11.2021 | U16
  V Čatežu s Poljaki
  Konec novembra bo aktivna tudi selekcija nogometašev do 16 let, ki jih bo selektor Anton Žlogar zbral v Čatežu. Izbrana vrsta generacije 2006 se bo dvakrat pomerila s poljskimi vrstniki.
 • 30.09.2021 | U16
  Z dvema goloma v končnici tekme do izenačenja
  Druga prijateljska tekma reprezentanc Slovenije in Madžarske do 16 let se je končala z neodločenim izidom. Slovenci so v izdihljajih tekme z goloma Petrova in Grliča izničili prednost Madžarov, ki so do 85. minute vodili z 0:2.
 • 29.09.2021 | U16
  Madžari do minimalne zmage
  Slovenska reprezentanca do 16 let je v Nagykanizsi odigrala prijateljsko tekmo z izbrano vrsto Madžarske in izgubila z 0:1 (0:1).
 • 27.06.2021 | U16
  Zmaga Rusom, Slovencem drugo mesto
  Reprezentanca Slovenije do 16 let je na 17. izvedbi Turnirja narodov zasedla drugo mesto. Varovanci Aleksandra Radosavljevića so morali po dveh zmagah priznati premoč Rusije, ki je turnir osvojila s tremi učinkovitimi predstavami.
 • 25.06.2021 | U16
  Uspešni tudi v dvoboju s Severno Makedonijo
  Reprezentanca Slovenije do 16 let je dobila tudi drugo tekmo Turnirja narodov. Srečanje s Severno Makedonijo je odločil zadetek ob koncu prvega polčasa, ki je padel po strelu Nika Kasala.
 • 23.06.2021 | U16
  Slovenci dobili prvo tekmo Turnirja narodov
  Reprezentanca Slovenije do 16 let je v italijanskem Gradišču dobila prvo tekmo Turnirja narodov. Slovenci so po dveh zadetkih Nika Kasala v drugem polčasu premagali Albanijo.
 • 16.06.2021 | U16
  Trikrat na Turnirju narodov
  Reprezentanco Slovenije do 16 let v zaključku junija čakajo nove tri mednarodne preizkušnje na 17. Turnirju narodov. Četa selektorja Aleksandra Radosavljevića se bo v italijanskem Gradišču in Ajdovščini pomerila Albanijo, Severno Makedonijo in Rusijo.
 • 09.06.2021 | U16
  Slovenci dobili drugo tekmo s Poljaki
  Reprezentanca do 16 let je priprave v Kranjski Gori zaključila z zmago. Izbranci selektorja Aleksandra Radosaljevića so dobili drugo prijateljsko tekmo s Poljsko, ki je na Gorenjskem klonila s 3:2. V prvem polčasu je dvakrat zadel Niko Kasalo, po uri igre je bil uspešen še Tilen Kovačič.

DELI NA