07.10.2020 | A
Slovenci napolnili mrežo San Marina

Izbrana vrsta Slovenije je v Stožicah premagala San Marino. Matjaž Kek je na igrišče poslal kombinirano zasedbo z nekaj novimi obrazi, Slovenci pa so mrežo gostov zatresli štirikrat. Dvakrat je v polno meril Nemanja Mitrović, prvega gola v reprezentančnem dresu pa sta se veselila tudi Haris Vučkić in Rajko Rep.

MEDNARODNA PRIJATELJSKA TEKMA

SLOVENIJA - SAN MARINO 4:0 (3:0)

Stadion: Stožice, gledalcev 500.
Sodniki: Gishamr, Riedel, Schreiner (vsi Avstrija).
Strelci: 1:0 Mitrović (17.), 2:0 Vučkić (25./11 m), 3:0 Mitrović (42.), 4:0 Rep (48.).
Rumeni kartoni: /.
Rdeči karton: /.
Slovenija: Belec, Jurčević, Stanković, Mitrović, Skubic (od 71. Stojanović), Bohar (od 46. Rep), Kurtić (od 59. Vetrih), Bijol (od Petrovič), Tijanić, Vučkić (od 46. Kramer), Lovrić (od 59. Verbič).
San Marino: Benedettini, D'Addario (od 77. Zonzini), Rossi, Brolli, Ma. Battistini, Hirsch (od 63. Bonini), E. Golinucci (od 83. Conti), A. Golinucci (od 63. Giardi), Mi. Battistini (od 46. Ceccaroli), Tomassini (od 77. Grandoni), Vitaioli.

Slovenci so v Stožicah gostili po številu prebivalcev drugo najmanjšo članico Evropske nogometne zveze, ki je v vsej zgodovini zabeležila le eno zmago (2004 na prijateljski tekmi z Lihtenštajnom) in je tako pri repu uvrščenih na lestvici Mednarodne nogometne zveze. Kljub precej spremembam v ekipi je Slovenija pričakovano vpisala še peto zmago na peti medsebojni tekmi s San Marinom.

Kot je napovedal selektor Kek, je priložnost ponudil igralcem, ki so manj ali še niso igrali v reprezentanci. Tako je v vratih začel Vid Belec, v obrambi Mario Jurčević, Jon Gorenc Stanković, Nemanja Mitrović in Nejc Skubic, v zvezni vrsti je bil od "novejših" na desni strani David Tijanić, v napadu pa ob Harisu Vučkiću Sandi Lovrić.

Pričakovano je bilo v Stožicah videti bolj ali manj enosmerni promet, ki se je začel že v drugi minuti s strelom Nejca Skubica čez gol, v 8. in 22. minuti je bil nenatančen Jaka Bijol, v 13. je vratar gostov obranil strel iz bližine Davidu Tijaniću, zatem pa je bil nenatančen še Sandi Lovrić. Slovenci so povedli v 17. minuti, ko je današnji kapetan Jasmin Kurtić (po odhodu iz igre je bil kapetan Belec) podal z leve strani v kazenski prostor, kjer je bil najvišji Nemanja Mitrović in žogo z glavo preusmeril v mrežo.

Osem minut pozneje so sodniki dosodili enajstmetrovko zaradi prekrška nad Tijanićem, Vučkić pa je bil zanesljiv z bele pike. V 33. minuti je Damjan Bohar prišel do priložnosti, a je pravočasno posredoval vratar San Marina Simone Benedettini. Štiri minute zatem je iz ugodnega položaja žogo mimo vrat poslal Vučkić, ki je bil neuspešen še v 41. minuti, v 39. pa z leve strani še Bohar. Je pa v 42. minuti po kotu in zmedi v kazenskem prostoru gostov znova zadel Mitrović za 3:0.

Že v 48. minuti je bilo 4:0, ko je Kurtić spet podal v kazenski prostor, eden gostujočih igralcev je žogo podaljšal, a do Rajka Repa, ki je iz prve zadel iz bližine. V 55. minuti so po kotu zagrozili tudi gosti, ki so zadeli okvir vrat, na drugi strani pa je Blaž Kramer v 62. zadel mrežo, a iz prepovedanega položaja. V 69. minuti je neoviran v kazenskem prostoru poskusil Rep, a so gostje odbili z golove črte, v 77. minuti so domači zapravili še eno lepo priložnost, v 82. pa je iz bližine zgrešil še Jurčević.

Slovenijo novi preizkušnji čakata 11. in 14. oktobra v UEFA Ligi narodov, ko bo Slovenija gostovala na Kosovem in v Moldaviji. Slednja je danes visoko izgubila na prijateljski tekmi v Italiji (0:6).

Matjaž Kek, selektor Slovenije: "Tako kot sem napovedal. Tekma za minutažo tistim, ki so bili prvič z nami, in tistim, ki so imeli manjšo minutažo. Do 4:0 je bilo kar solidno, potem pa je manjkal še kakšen zadetek. Dejstvo pa je tudi, da manjka več povezanosti, uigranosti po dveh treningih. Je pa tekma dala nekaj odgovorov kot predpriprava za Moldavijo in Kosovo. Nekaj je skrbi zaradi špice, ker se z Andražem Šporarjem verjetno ne bo izšlo. Tako bo verjetno še kak vpoklic, glede na to, da smo deficitarni na tem položaju. Mogoče bom klical tudi iz mlade selekcije."

Jasmin Kurtić, igralec Slovenije: "Zagotovo sem ponosen, da sem bil prvič kapetan, z veseljem še kdaj, če bom izbran. Kar zadeva tekmo, pa so takšne preizkušnje težke zaradi odnosa, smo pa hitro krožili z žogo, prihajali do priložnosti in zmagali. Ta zmaga pa je dobrodošla za nedeljsko tekmo, to je najbolj pomembno."

Nemanja Mitrović: "Nekaj nenavadnega je za branilca, da dva gola. Ampak pomembno je to, da smo zmagali, da smo si pripravili veliko priložnosti. Mislim, da je to lepa popotnica za nedeljsko tekmo."

Tekst: STA
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 23.04.2024 | A
    Šeško in Žugelj znova med strelci
    Pretekli vikend so bili v svojih klubih znova na delu slovenski reprezentanti. Najbolje sta se izkazala Benjamin Šeško v Bundesligi in Nino Žugelj v Eliteserien, ki sta v polno merila že na tretji oziroma drugi zaporedni tekmi, z novo asistenco pa se je v Ekstraklasi izkazal tudi Erik Janža.
  • 18.04.2024 | A
    Dres 2024: Evolucija, ne revolucija
    Z velikim ponosom predstavljamo novi dres slovenske nogometne reprezentance – dres, v katerem bo slovenska reprezentanca nastopila na evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
    Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
    Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
  • 09.04.2024 | A
    Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
    Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.
  • 26.03.2024 | A
    Portugalci klonili v polnih Stožicah, z goloma Gnezde Čerina in Elšnika do prestižne zmage
    Nogometna reprezentanca Slovenije je pred 16.432 gledalci v Stožicah prekinila 11 tekem dolgo zmagovalno serijo Portugalske. Za prestižno zmago Slovencev sta na prenovljeni zelenici zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.
  • 26.03.2024 | A
    Slovenija danes s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko.
  • 25.03.2024 | A
    Kek: Če ne bomo pravi, lahko sledi porcija
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 v razprodanih Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko. Kljub slovitemu tekmecu v slovenskem taboru poudarjajo razmišljanje predvsem o sebi in to, da bodo morali biti boljši kot na Malti.
  • 24.03.2024 | A
    Pomembne informacije pred tekmo s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca se bo v torek, 26. marca 2024, ob 20:45 v Stožicah pomerila s Portugalsko. Ker je osrednji slovenski stadion za nogometni spektakel že dalj časa razprodan, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.
  • 24.03.2024 | A
    V polnih Stožicah je vse mogoče
    V idiličnem okolju Nacionalnega nogometnega centra Brdo, je slovenska nogometna reprezentanca opravila nov trening pred torkovim spektaklom v Stožicah.

DELI NA