04.06.2022 | A
Slovenci pripravljeni na vroče gostovanje

Slovenska nogometna reprezentanca bo po četrtkovem porazu s Švedsko v nedeljo ob 20.45 igrala drugo tekmo v ligi B lige narodov. V Beogradu bo igrala proti Srbiji, ki je uvodoma izgubila proti Norveški. Kot pa znova pravijo v slovenskem taboru, so tako kot na vsako tekmo prišli po zmago oziroma vsaj ne ostati pri točkovni ničli.

Slovenska vrsta je popoldne pristala v vročem Beogradu, kjer je krepko čez 30 stopinj Celzija. To je v šali pokomentiral tudi selektor Matjaž Kek.

"Hvala za peklenski sprejem, za te visoke temperature," je novinarsko konferenco začel Kek. "Vesel sem, da sem spet na enem od kultnih stadionov evropskega in svetovnega nogometa. Govoriti o tekmecu, ki je na svetovnem prvenstvu in ki ima toliko kakovostnih posameznikov ter ki jih vodi tako eminenten strokovnjak Dragan Stojković, bi bilo brezpredmetno. Moramo razmišljati o sebi in še nadgraditi tisto dobro s tekme proti Švedski," je nadaljeval selektor.

Ta je pojasnil, da je za tekmo odpadel Leo Štulac ter da tudi Blaž Kramer in Timi Max Elšnik po težavah še nista dovolj nared za igro. "Nekatere spremembe bodo, morali bomo držati visok ritem skozi 90 minut in se pripraviti na različice njihove postavitve," je dodal Kek in dejal, da je glede svežine dobil nekaj odgovorov že proti Švedski.

"Liga narodov je, kar je, je tekmovanje in je tudi možnost priprave za naslednje kvalifikacije. Za vse je enako, nekdo, ki daje denar, odloča, na nas je, da poskušamo vse skupaj čim bolje izpeljati. Sicer pa ne, ni 'fajn', bolje bi bilo biti kje drugje, ampak tako je. Sem pa zadovoljen z odzivom fantov, da so pokazali, kaj jim je do reprezentance," je o sami ligi narodov dodal Kek in poudaril, da se bodo sploh zaradi vročine morali ljudje, ki odločajo o tekmovanju, začeti pogovarjati tudi o tem.

O samem pričakovanju za tekmo pa je povedal: "Domači bodo skušali nadoknaditi tisto, kar so zamudili proti Norveški, mi pa bomo poskusili priti do pozitivnega rezultata, torej ne ostati točkovno pri ničli." Kek je znova tudi povedal, da je kakovosti v ekipi dovolj, tudi v napadu, in da delajo tudi na tem, da bodo manj predvidljivi. V šali pa je dodal: "Srbiji želim vse najboljše na SP, ne pa tukaj."

Vezist Jasmin Kurtić je dejal, da vedo, kaj morajo narediti. "Imeli smo malo časa za priprave na tekmo, po drugi strani pa je dobro, da tekmo s Švedsko pustimo za sabo. Jutri je nov izziv, nova velika reprezentanca in dali bomo vse od sebe."

Upa, da bodo napake s tekme proti Švedski zmanjšali na minimum. "Kar pa zadeva to, da Srbi še niso zmagali proti nam, s tem se ne obremenjujemo, ampak gledamo nase." Poudaril pa je, da je treba vedeti, da igrajo na ravni z vrhunskimi igralci in ekipami. "Če se nam ponudijo dve ali tri priložnosti, tako kot proti Švedski, jih moramo izkoristiti."

O tem, da pri Srbiji ne bo prvega napadalca Dušana Vlahovića, pa Kurtić meni: "Mislim, da ima Srbija vrhunske napadalce, ni velike razlike, ali igra Vlahović ali ne. Pripravljeni smo na vse tipe napadalcev, so pa njihovi res vrhunski."

Tekmo na stadionu Rajka Mitića, ki sprejme približno 50.000 gledalcev (na tekmi s Slovenijo naj bi jih bilo med 10.000 in 15.000), bodo sodili Španci na čelu s Jesusom Gilom Manzanom.

Tekst: STA, Mko
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

 • 26.09.2023 | A
  Šporar in Šeško natančna v evropskih tekmovanjih
  V preteklem tednu so bili v svojih klubih znova na delu slovenski reprezentanti. Z zadetkoma v evropskih pokalih sta bila zanesljiva Benjamin Šeško in Andraž Šporar, z asistenco pa se je izkazal Adam Gnezda Čerin.
 • 19.09.2023 | A
  Celar dvakrat natančen v pokalu
  Po opravljenih reprezentačnih aktivnostih so bili slovenski reprezentanti pretekli konec tedna znova na delu v svojih klubih. Tokrat se je z dvema zadetkoma v pokalu izkazal Žan Celar, asistenco pa sta zabeležila Adam Gnezda Čerin ter Žan Karničnik.
 • 10.09.2023 | A
  Štirje zadetki za novo zmago
  Reprezentanca Slovenije je v San Marinu dobila tudi drugo septembrsko preizkušnjo. V domači mreži so končali štiri žoge, slovensko izbrano vrsto so do zmage popeljali Žan Vipotnik, Jan Mlakar, Sandi Lovrić in Žan Karničnik.
 • 10.09.2023 | A
  Danes s San Marinom po nove točke
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v drevi ob 20.45 igrala svojo šesto tekmo v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2024. Cilji v gosteh proti San Marinu so jasni. Vse razen nove zmage Slovenije, ta bi bila njena četrta v skupini H, bi bila senzacija. Tri točke so jasen cilj tudi slovenskega tabora.
 • 08.09.2023 | A
  V prodaji vstopnice za tekmi s Finsko in Kazahstanom
  Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2024 v Nemčiji so se prevesile v drugo polovico, slovensko nogometno reprezentanco pa čakata še dve domači preizkušnji. 14. oktobra ob 18:00 v Ljubljani gostujejo Finci, 20. novembra pa v Stožice prihaja še reprezentanca Kazahstana. Vstopnice so že v prodaji.
 • 08.09.2023 | A
  Odmevi po zmagi nad Severno Irsko
  Slovenska nogometna reprezentanca je osredotočenost že usmerila proti nedeljski kvalifikacijski tekmi za evropsko prvenstvo 2024 proti San Marinu. Tja bo šla s pozitivnimi mislimi po pomembni četrtkovi zmagi proti Severni Irski (4:2) in v nesporni vlogi favorita.
 • 07.09.2023 | A
  Slovenci pred več kot 12 tisoč gledalci napolnili mrežo Severne Irske
  Izbrana vrsta Slovenije je v Stožicah pred več kot 12 tisoč gledalci dobila še tretjo tekmo kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024. Slovenci so na krilih Benjamin Šeška, Andraža Šporarja, Petra Stojanovića, Jana Oblaka in ostalih s 4:2 premagala Severno Irsko.
 • 07.09.2023 | A
  Slovenija danes proti Severni Irski
  Slovensko nogometno reprezentanco danes v Stožicah čaka obračun kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024 proti Severni Irski. Slovenija v precej strnjeni skupini H cilja na nove tri točke v boju za dve mesti, ki vodita na turnir v Nemčiji.
 • 07.09.2023 | A
  Pomembne informacije pred tekmo s Severno Irsko
  Slovenska nogometna reprezentanca se bo v četrtek, 7. septembra 2023, ob 20.45 v Stožicah pomerila s Severno Irsko. Ker bo na osrednjem slovenskem stadionu prisotno veliko število gledalcev, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.
 • 06.09.2023 | A
  Kek: Severnih Ircev se je treba lotiti s spoštovanjem
  Slovensko nogometno reprezentanco v četrtek čaka obračun kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024 proti Severni Irski. Selektor Matjaž Kek je na današnji novinarski konferenci napovedal, da se bo Slovenija tekmeca, ki ji je v preteklih kvalifikacijah že povzročal precej težav, lotila s spoštovanjem in analitično.

DELI NA