13.10.2009 | A
Slovenci spoznali hibridno površino Olimpico di Serravalleja


Slovenska reprezentanca je opravila uradni trening na stadionu Serravalle pred jutrišnjo zadnjo tekmo kvalifikacijske skupine 3 za nastop na Svetovnem prvenstvu 2012. Kek zahteva popolno angažiranost.

Dvajset Kekovih varovancev, vključno s kapetanom Korenom, ki zaradi parnih rumenih kartonov proti San Marinu ne bo igral, je preizkusilo hibridno površino štadiona Olimpico di Serravalle, ki je mešanica naravne in umetne travnate površine. Po uvodnih minutah, ki so praviloma odprte medijem, je Kek pričel z uigravanjem različnih taktičnih formacij, predvsem v iskanju zapolnitve vrzeli nastale zaradi Korena. "Prav oba, tako Krhin kot Stevanovič, imata enako možnosti, da zaigrata na tem položaju," je na novinarski konferenci pred treningom povedal slovenski selektor.

Sicer je druženje selektorja s sedmo silo pred uradnim treningom minilo v sproščenem duhu, kljub temu, da se Kek zaveda, kaj potencialno prinaša zmaga proti San Marinu: "Tudi igralci se dobro zavedajo pomena te tekme, če se ne bi sedaj, ne vem kdaj bi se. Zdaj smo v položaju, ko smo z eno zmago lahko drugi v skupini. Z nekaj sreče morda celo kaj več. Ni važno, kdo nas čaka na drugi strani, mi bomo igrali enako angažirano, pa če na drugi strani stoji San Marino ali Nemčija."

Kek se prav tako zaveda, da je trenutno pozornost tako domače, kot tudi svetovne javnosti na njegovih fantih: "Sedaj smo v fokusu zanimanja, ta status smo si pretežko priborili in zato ga moramo sedaj nadgrajevati. Zato bom za tekmo zbral tiste igralce, ki bodo dovolj odločni, dovolj hrabri in dovolj nepopustljivi, da bodo proti San Marino naredili še tisti zadnji korak. Moramo se namreč zavedati, da to sedaj ni Maribor ali Bratislava, kjer je bilo 2.300 Slovencev, ki so nas spodbujali. Tu nas navijači ne bodo tako ponesli kot tam, zato moramo biti mi dovolj odgovorni."

"Ne sme in verjamem, da se nam ne bo zgodilo, da bi fantje nasprotnika podcenjevali," je bil Kek jasen, kam bo usmerjen psihološki del njegove priprave na tekmo. "Zato me še toliko bolj veseli, ko vidim, da so igralci profesionalni, ko stopijo na igrišče in do potankosti izpolnjujejo tisto kar se dogovorimo," je še zaključil prvi slovenski selektor, ki lahko Slovenijo neposredno popelje na veliko tekmovanje. Res, da bo za tak scenarij potrebno nekaj sreče, vendar so igralci mnenja, da bi jih tokrat lahko spremljala tudi ta. Sploh zato, ker jim v kvalifikacijah ni bilo nič podarjeno. Zakaj jim ne bi bilo tokrat?

Tekst: NZS/MK
Foto: Drago Wernig

SORODNE NOVICE

 • 27.11.2023 | A
  Slovenija leto evropskega prvenstva začenja v ZDA
  Slovenska nogometna reprezentanca bo 20. januarja 2024 odigrala pripravljalno tekmo proti ekipi ZDA na stadionu Toyota Field v San Antoniu. Tekma bo za slovensko reprezentanco odlična priložnost za pripravo na leto, v katerem bo Slovenija ponovno zaigrala na prvenstvu najboljših Stare celine.
 • 23.11.2023 | A
  EURO 2024: Vstopnice za slovenske navijače v prodaji od 1. decembra
  Po uvrstitvi slovenske nogometne reprezentance na Euro 2024 evforija med navijači ne popušča. Številni že pogledujejo proti junijskemu spektaklu v Nemčiji, kjer bo za slovenske navijače na voljo 10.000 vstopnic za posamično tekmo slovenske nogometne reprezentance v skupinskem delu prvenstva.
 • 22.11.2023 | A
  Mijatović: Verjel sem v to generacijo
  Slovenska nogometna reprezentanca je z uvrstitvijo na Euro 2024 dosegla zastavljeni cilj izpred začetka kvalifikacij, kar je razveselilo predsednika Nogometne zveze Slovenije Radenka Mijatovića, ki je verjel v to generacijo nogometašev od samega začetka.
 • 21.11.2023 | A
  Kek po preboju na evropsko prvenstvo: Slovenija je spet dihala kot eno
  Po zadnji kvalifikacijski tekmi za nogometno evropsko prvenstvo 2024, na kateri je Slovenija danes v Stožicah premagala Kazahstan in se uvrstila na Euro 2024, je selektor Matjaž Kek poudaril, da morajo biti v ospredju nogometaši, ki so si res zaslužili ta velik dosežek.
 • 21.11.2023 | A
  Hvala, navijači - slavje se nadaljuje na Kongresnem trgu
  Nogometna reprezentanca Slovenije je z uvrstitvijo na evropsko prvenstvo 2024 poskrbela za novo evforijo med navijači, primerljivo s tistimi ob prebojih na velika tekmovanja v preteklosti. Reprezentanti so se v družbi navijačev veselili že po tekmi, slavje pa se ob 16. uri nadaljuje na Kongresnem trgu.
 • 21.11.2023 | A
  Navijaj ponosno za Slovenijo
  Naša srca so včeraj zvečer družno utripala za reprezentante Slovenije, ki se je v odločilnem obračunu s Kazahstanom uvrstila na evropskem prvenstvu 2024.
 • 20.11.2023 | A
  SLOVENIJA JE NA EVROPSKEM PRVENSTVU
  Slovenska reprezentanca bo zaigrala na evropskem prvenstvu 2024. Izbrana vrsta pod vodstvom selektorja Matjaža Keka je z goloma Benjamina Šeška in Benjamina Verbiča v razprodanih Stožicah pred 16.432 navijači dobila odločilno tekmo s Kazahstanom in potrdila preboj na prvenstvo stare celine.
 • 20.11.2023 | A
  Slovenija danes v polnih Stožicah za evropsko prvenstvo!
  Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah igrala zadnjo kvalifikacijsko tekmo za evropsko prvenstvo 2024. Izbranci Matjaža Keka so po dolgem času v položaju, ko se spet lahko prebijejo na veliko tekmovanje. Pomembno je dejstvo, da so odvisni sami od sebe. Proti Kazahstanu morajo za pot v Nemčijo osvojiti vsaj točko.
 • 20.11.2023 | A
  Pomembne informacije pred tekmo s Kazahstanom
  Slovenska nogometna reprezentanca se bo v ponedeljek, 20. novembra 2023, ob 20:45 v Stožicah pomerila s Kazahstanom. Ker je osrednji slovenski stadion za nepozaben spektakel že dalj časa razprodan, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.
 • 19.11.2023 | A
  Kek: Cilj je evropsko prvenstvo!
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v ponedeljek ob 20.45 v Stožicah igrala zadnjo kvalifikacijsko tekmo za evropsko prvenstvo 2024. Izbranci Matjaža Keka so po dolgem času v položaju, ko se spet lahko prebijejo na veliko tekmovanje. Pomembno je dejstvo, da so odvisni sami od sebe. Proti Kazahstanu morajo za pot v Nemčijo osvojiti vsaj točko.

DELI NA