13.10.2009 | A
Slovenci spoznali hibridno površino Olimpico di Serravalleja


Slovenska reprezentanca je opravila uradni trening na stadionu Serravalle pred jutrišnjo zadnjo tekmo kvalifikacijske skupine 3 za nastop na Svetovnem prvenstvu 2012. Kek zahteva popolno angažiranost.

Dvajset Kekovih varovancev, vključno s kapetanom Korenom, ki zaradi parnih rumenih kartonov proti San Marinu ne bo igral, je preizkusilo hibridno površino štadiona Olimpico di Serravalle, ki je mešanica naravne in umetne travnate površine. Po uvodnih minutah, ki so praviloma odprte medijem, je Kek pričel z uigravanjem različnih taktičnih formacij, predvsem v iskanju zapolnitve vrzeli nastale zaradi Korena. "Prav oba, tako Krhin kot Stevanovič, imata enako možnosti, da zaigrata na tem položaju," je na novinarski konferenci pred treningom povedal slovenski selektor.

Sicer je druženje selektorja s sedmo silo pred uradnim treningom minilo v sproščenem duhu, kljub temu, da se Kek zaveda, kaj potencialno prinaša zmaga proti San Marinu: "Tudi igralci se dobro zavedajo pomena te tekme, če se ne bi sedaj, ne vem kdaj bi se. Zdaj smo v položaju, ko smo z eno zmago lahko drugi v skupini. Z nekaj sreče morda celo kaj več. Ni važno, kdo nas čaka na drugi strani, mi bomo igrali enako angažirano, pa če na drugi strani stoji San Marino ali Nemčija."

Kek se prav tako zaveda, da je trenutno pozornost tako domače, kot tudi svetovne javnosti na njegovih fantih: "Sedaj smo v fokusu zanimanja, ta status smo si pretežko priborili in zato ga moramo sedaj nadgrajevati. Zato bom za tekmo zbral tiste igralce, ki bodo dovolj odločni, dovolj hrabri in dovolj nepopustljivi, da bodo proti San Marino naredili še tisti zadnji korak. Moramo se namreč zavedati, da to sedaj ni Maribor ali Bratislava, kjer je bilo 2.300 Slovencev, ki so nas spodbujali. Tu nas navijači ne bodo tako ponesli kot tam, zato moramo biti mi dovolj odgovorni."

"Ne sme in verjamem, da se nam ne bo zgodilo, da bi fantje nasprotnika podcenjevali," je bil Kek jasen, kam bo usmerjen psihološki del njegove priprave na tekmo. "Zato me še toliko bolj veseli, ko vidim, da so igralci profesionalni, ko stopijo na igrišče in do potankosti izpolnjujejo tisto kar se dogovorimo," je še zaključil prvi slovenski selektor, ki lahko Slovenijo neposredno popelje na veliko tekmovanje. Res, da bo za tak scenarij potrebno nekaj sreče, vendar so igralci mnenja, da bi jih tokrat lahko spremljala tudi ta. Sploh zato, ker jim v kvalifikacijah ni bilo nič podarjeno. Zakaj jim ne bi bilo tokrat?

Tekst: NZS/MK
Foto: Drago Wernig

SORODNE NOVICE

 • 19.07.2024 | A
  Žan Celar novi član angleškega drugoligaša QPR
  Petindvajsetletni napadalec Žan Celar, ki je za slovensko nogometno reprezentanco odigral 13 tekem, se je iz Lugana preselil v London, k ekipi Queens Park Rangers. Ta igra v angleški drugi ligi in je že potrdila prestop.
 • 02.07.2024 | A
  Dobrodošli doma!
  Slovenski nogometaši, ki so v ponedeljek v osmini finala evropskega prvenstva v Nemčiji šele po izvajanju enajstmetrovk izgubili proti Portugalski, so se po zgodovinskem dosežku danes na Kongresnem trgu v Ljubljani navijačem zahvalili za vso podporo med EP. Nogometaši so ob zahvalah poudarili tudi željo po čimprejšnjem vnovičnem takšnem sprejemu.
 • 02.07.2024 | A
  Pozdravite slovenske junake na Kongresnem trgu
  Slovenski nogometaši, ki so v ponedeljkovi tekmi osmine finala UEFA evropskega prvenstva v Nemčiji šele po izvajanju enajstmetrovk izgubili proti Portugalski, se bodo po zgodovinskem dosežku danes ob 18. uri svojim privržencem za podporo zahvalili na Kongresnem trgu v Ljubljani.
 • 02.07.2024 | A
  Kek: Dokazali smo, kako se bori za dres
  Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je po porazu po enajstmetrovkah v osmini finala evropskega prvenstva proti favorizirani Portugalski dejal, da kljub zgodovinskemu uspehu ne moreš slaviti po porazu, da pa je v grenkobi veliko sladkega.
 • 01.07.2024 | A
  Bravo, fantje!
  Slovenska nogometna reprezentanca je v osmini finala evropskega prvenstva v Nemčiji po enajstmetrovkah izgubila proti Portugalski z 0:3, potem ko so Josip Iličić, Jure Balkovec in Benjamin Verbič zgrešili vse tri strele z bele točke.
 • 01.07.2024 | A
  Več tisoč navijačev v Frankfurtu poskrbelo za dobro vzdušje pred tekmo s Portugalsko
  Navijači so se že dodobra ogreli v navijaški coni v Frankfurtu, kjer so se zbrali pred večerno tekmo osmine finala evropskega prvenstva med nogometnima reprezentancama Slovenije in Portugalske. Pozneje so skupno odšli proti stadionu.
 • 01.07.2024 | A
  Nogometna vročica se znova seli tudi na ulice slovenskih mest
  Nogometna vročica se bo z današnjo zgodovinsko tekmo slovenske reprezentance, ki se bo ob 21. uri prvič doslej merila v izločilnih bojih evropskega prvenstva in bo za vstop v četrtfinale poskušala premagati Portugalsko, iz nemških stadionov znova preselila na slovenske ulice. Lep nogometni večer bi utegnila pokvariti le slaba vremenska napoved.
 • 30.06.2024 | A
  Gnezda Čerin: Zakaj ne bi še enkrat presenetili
  Slovenci se bodo za preboj v četrtfinale evropskega prvenstva pomerili s Portugalci, ki so favoriti, a sta Matjaž Kek in Adam Gnezda Čerin poudarila, da v slovenskem taboru vlada izjemna energija.
 • 30.06.2024 | A
  Informacije za obiskovalce tekme reprezentance v Frankfurtu
  Pred zgodovinsko tekmo naše reprezentance smo za vse, ki si boste tekmo ogledali v Frankfurtu, pripravili nekaj pomembnih informacij.
 • 29.06.2024 | A
  Ne bojimo se Portugalske
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v nedeljo odpotovala v Frankfurt, kjer jo v ponedeljek ob 21. uri čaka tekma osmine finala evropskega prvenstva proti Portugalski. Slovenska javnost z zanimanjem pričakuje obračun z enim favoritov prvenstva, tudi slovenski košarkarski as Luka Dončić verjame v uspeh.

DELI NA