13.10.2009 | A
Slovenci spoznali hibridno površino Olimpico di Serravalleja


Slovenska reprezentanca je opravila uradni trening na stadionu Serravalle pred jutrišnjo zadnjo tekmo kvalifikacijske skupine 3 za nastop na Svetovnem prvenstvu 2012. Kek zahteva popolno angažiranost.

Dvajset Kekovih varovancev, vključno s kapetanom Korenom, ki zaradi parnih rumenih kartonov proti San Marinu ne bo igral, je preizkusilo hibridno površino štadiona Olimpico di Serravalle, ki je mešanica naravne in umetne travnate površine. Po uvodnih minutah, ki so praviloma odprte medijem, je Kek pričel z uigravanjem različnih taktičnih formacij, predvsem v iskanju zapolnitve vrzeli nastale zaradi Korena. "Prav oba, tako Krhin kot Stevanovič, imata enako možnosti, da zaigrata na tem položaju," je na novinarski konferenci pred treningom povedal slovenski selektor.

Sicer je druženje selektorja s sedmo silo pred uradnim treningom minilo v sproščenem duhu, kljub temu, da se Kek zaveda, kaj potencialno prinaša zmaga proti San Marinu: "Tudi igralci se dobro zavedajo pomena te tekme, če se ne bi sedaj, ne vem kdaj bi se. Zdaj smo v položaju, ko smo z eno zmago lahko drugi v skupini. Z nekaj sreče morda celo kaj več. Ni važno, kdo nas čaka na drugi strani, mi bomo igrali enako angažirano, pa če na drugi strani stoji San Marino ali Nemčija."

Kek se prav tako zaveda, da je trenutno pozornost tako domače, kot tudi svetovne javnosti na njegovih fantih: "Sedaj smo v fokusu zanimanja, ta status smo si pretežko priborili in zato ga moramo sedaj nadgrajevati. Zato bom za tekmo zbral tiste igralce, ki bodo dovolj odločni, dovolj hrabri in dovolj nepopustljivi, da bodo proti San Marino naredili še tisti zadnji korak. Moramo se namreč zavedati, da to sedaj ni Maribor ali Bratislava, kjer je bilo 2.300 Slovencev, ki so nas spodbujali. Tu nas navijači ne bodo tako ponesli kot tam, zato moramo biti mi dovolj odgovorni."

"Ne sme in verjamem, da se nam ne bo zgodilo, da bi fantje nasprotnika podcenjevali," je bil Kek jasen, kam bo usmerjen psihološki del njegove priprave na tekmo. "Zato me še toliko bolj veseli, ko vidim, da so igralci profesionalni, ko stopijo na igrišče in do potankosti izpolnjujejo tisto kar se dogovorimo," je še zaključil prvi slovenski selektor, ki lahko Slovenijo neposredno popelje na veliko tekmovanje. Res, da bo za tak scenarij potrebno nekaj sreče, vendar so igralci mnenja, da bi jih tokrat lahko spremljala tudi ta. Sploh zato, ker jim v kvalifikacijah ni bilo nič podarjeno. Zakaj jim ne bi bilo tokrat?

Tekst: NZS/MK
Foto: Drago Wernig

SORODNE NOVICE

 • 26.09.2023 | A
  Šporar in Šeško natančna v evropskih tekmovanjih
  V preteklem tednu so bili v svojih klubih znova na delu slovenski reprezentanti. Z zadetkoma v evropskih pokalih sta bila zanesljiva Benjamin Šeško in Andraž Šporar, z asistenco pa se je izkazal Adam Gnezda Čerin.
 • 19.09.2023 | A
  Celar dvakrat natančen v pokalu
  Po opravljenih reprezentačnih aktivnostih so bili slovenski reprezentanti pretekli konec tedna znova na delu v svojih klubih. Tokrat se je z dvema zadetkoma v pokalu izkazal Žan Celar, asistenco pa sta zabeležila Adam Gnezda Čerin ter Žan Karničnik.
 • 10.09.2023 | A
  Štirje zadetki za novo zmago
  Reprezentanca Slovenije je v San Marinu dobila tudi drugo septembrsko preizkušnjo. V domači mreži so končali štiri žoge, slovensko izbrano vrsto so do zmage popeljali Žan Vipotnik, Jan Mlakar, Sandi Lovrić in Žan Karničnik.
 • 10.09.2023 | A
  Danes s San Marinom po nove točke
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v drevi ob 20.45 igrala svojo šesto tekmo v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2024. Cilji v gosteh proti San Marinu so jasni. Vse razen nove zmage Slovenije, ta bi bila njena četrta v skupini H, bi bila senzacija. Tri točke so jasen cilj tudi slovenskega tabora.
 • 08.09.2023 | A
  V prodaji vstopnice za tekmi s Finsko in Kazahstanom
  Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2024 v Nemčiji so se prevesile v drugo polovico, slovensko nogometno reprezentanco pa čakata še dve domači preizkušnji. 14. oktobra ob 18:00 v Ljubljani gostujejo Finci, 20. novembra pa v Stožice prihaja še reprezentanca Kazahstana. Vstopnice so že v prodaji.
 • 08.09.2023 | A
  Odmevi po zmagi nad Severno Irsko
  Slovenska nogometna reprezentanca je osredotočenost že usmerila proti nedeljski kvalifikacijski tekmi za evropsko prvenstvo 2024 proti San Marinu. Tja bo šla s pozitivnimi mislimi po pomembni četrtkovi zmagi proti Severni Irski (4:2) in v nesporni vlogi favorita.
 • 07.09.2023 | A
  Slovenci pred več kot 12 tisoč gledalci napolnili mrežo Severne Irske
  Izbrana vrsta Slovenije je v Stožicah pred več kot 12 tisoč gledalci dobila še tretjo tekmo kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024. Slovenci so na krilih Benjamin Šeška, Andraža Šporarja, Petra Stojanovića, Jana Oblaka in ostalih s 4:2 premagala Severno Irsko.
 • 07.09.2023 | A
  Slovenija danes proti Severni Irski
  Slovensko nogometno reprezentanco danes v Stožicah čaka obračun kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024 proti Severni Irski. Slovenija v precej strnjeni skupini H cilja na nove tri točke v boju za dve mesti, ki vodita na turnir v Nemčiji.
 • 07.09.2023 | A
  Pomembne informacije pred tekmo s Severno Irsko
  Slovenska nogometna reprezentanca se bo v četrtek, 7. septembra 2023, ob 20.45 v Stožicah pomerila s Severno Irsko. Ker bo na osrednjem slovenskem stadionu prisotno veliko število gledalcev, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.
 • 06.09.2023 | A
  Kek: Severnih Ircev se je treba lotiti s spoštovanjem
  Slovensko nogometno reprezentanco v četrtek čaka obračun kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024 proti Severni Irski. Selektor Matjaž Kek je na današnji novinarski konferenci napovedal, da se bo Slovenija tekmeca, ki ji je v preteklih kvalifikacijah že povzročal precej težav, lotila s spoštovanjem in analitično.

DELI NA