27.05.2022 | A
Slovenci trenirajo v Stožicah, znan spisek Švedov in Srbov

Slovenska nogometna reprezentanca je včeraj pričela s pripravami na četvorček junijskih tekem v ligi B Uefine lige narodov. Selektor Matjaž Kek je na prvem treningu v Stožicah pozdravil skorajda kompletno zasedbo reprezentantov, saj sta zaradi klubskih obveznosti manjkala le še Adam Gnezda Čerin in David Brekalo, medtem ko je uvodno dejanje zaradi preteklih težav s poškodbo izpustil Andraž Šporar, ki pa je že opravil petkov trening.

Danes sta na sporedu kar dva treninga v Stožicah, prvi v dopoldanskem, drugi pa v popoldanskem terminu. Vneto trenira tudi Blaž Kramer, ki je po norem mesecem maju tik pred reprezentančnim zborom prestopil iz Zuricha v varšavsko Legijo. »Maj je bil eden lepših mesec v mojem življenju, saj sem postal oče, ob tem pa švicarski prvak, tako da je bilo veliko emocij.« Te bodo prisotne tudi junija, saj Slovenijo in Kramerja čakajo pomembne tekme s Švedsko, Srbijo in Norveško.

»Vemo kaj nas čaka, imamo težke nasprotnike, ampak mislim, da smo že večkrat celotni Sloveniji pokazali kaj zmoremo. Dolgo časa bomo skupaj, tako da mislim, da se lahko dobro uigramo in povežemo med seboj. Težke tekme pomenijo veliko priložnost, da se pokažemo nogometnemu svetu. S fanti bomo dali vse od sebe,« je odločen reprezentančni napadalec.

Pestri dnevi so tudi pred Gregorjem Sikoškom, branilcem Maribora in novopečenim slovenskim prvakom. »Tempo je res zahteven, vendar sem se v glavi pripravil, da še ni konec sezone, tako da niti slučajno nismo še z mislimi pri dopustih. Že sama reprezentančna tekma je sama po sebi dovolj velik motiv, tokrat pa nas čakajo še atraktivni nasprotniki. Vse tri tekme bodo zelo zanimive, se pa sam morda še najbolj veselim tekme s Srbijo

V Stožicah se 2. in 12. junija obetata prava nogometna spektakla, kar razkriva tudi pogled na reprezentančne sezname slovenskih nasprotnikov. Vstopnice so v prodaji na standardnih prodajnih mestih Nogometne zveze Slovenije.

Seznam reprezentance Švedske za tekmo s Slovenijo:

Andreas Linde ( Molde FK), Kristoffer Nordfeldt (AIK), Robin Olsen (Aston Villa), Joel Andersson (FC Midtylland), Ludwig Augustinsson  (Sevilla FC), Hjalmar Ekdal (Djurgårdens IF), Gabriel Gudmundsson  (LOSC Lille), Emil Krafth (Newcastle), Alexander Milošević (AIK), Joakim Nilsson (Arminia Bielefeld), Victor Nilsson Lindelof (Manchester United), Martin Olsson (Malmo FF), Carl Starfelt (Celtic), Viktor Claesson (FC Copenhagen), Anthony Elanga (Manchester United), Emil Forsberg (RB Leipzig), Viktor Gyökeres (Coverty), Alexander Isak (Real Sociedad), Jesper Karlsson (AZ Alkmaar), Jesper Karlstrum (Lech Poznan), Dejan Kulusevski (Tottenham Hotspur FC), Karim Mrabti (KV Mechelen), Kristoffer Olsson (RSC Anderlecht), Robin Quaison ( Al-Ettifaq), Mattias Svanberg ( Bologna).

Seznam reprezentance Srbije za tekmo s Slovenijo:

Predrag Rajković (Stade de Reims), Marko Dmitrović (Sevilla FC), Vanja Milinković-Savić (Torino), Marko Ilić (Kortjik fc), Miloš Veljković (SV Werder Bremen), Nikola Milenković (ACF Fiorentina), Stefan Mitrović  (Getafe C.F.), Strahinja Pavlović (FC Basel), Matija Nastasić (AFC Fiorentina), Erhan Mašović (Vlf Bochum), Strahinja Eraković (FK Crvena Zvezda), Aleksa Terzić (AFC Fiorentina), Filip Mladenović (Legia Gdansk), Mihailo Ristić ( S.L. Benfica), Saša Lukić (Torino), Nemanja Gudelj (Sevila FC), Uroš Račić ( Valencia CF), Marko Grujić (FC Porto), Nemanja Maksimović (Getafe C.F.), Sergej Milinković-Savić (S.S. Lazio), Ivan Ilić (Hellas Verona), Filip Kostić (Eintracht Frankfurt), Andrija Živković (Paok), Darko Lazović (Hellas Verona), Nemanja Radonjić (S.L. Benfica), Filip Đuričić (U.S. Sassuolo Calcio), Dušan Tadić (Ajax), Aleksandar Mitrović (Fulham FC), Luka Jović (Real Madrid CF), Đorđe Jovanović (Maccabi Tel Aviv FC).


Tekst: MKo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | A
    Dres 2024: Evolucija, ne revolucija
    Z velikim ponosom predstavljamo novi dres slovenske nogometne reprezentance – dres, v katerem bo slovenska reprezentanca nastopila na evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
    Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
    Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
  • 09.04.2024 | A
    Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
    Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.
  • 26.03.2024 | A
    Portugalci klonili v polnih Stožicah, z goloma Gnezde Čerina in Elšnika do prestižne zmage
    Nogometna reprezentanca Slovenije je pred 16.432 gledalci v Stožicah prekinila 11 tekem dolgo zmagovalno serijo Portugalske. Za prestižno zmago Slovencev sta na prenovljeni zelenici zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.
  • 26.03.2024 | A
    Slovenija danes s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko.
  • 25.03.2024 | A
    Kek: Če ne bomo pravi, lahko sledi porcija
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 v razprodanih Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko. Kljub slovitemu tekmecu v slovenskem taboru poudarjajo razmišljanje predvsem o sebi in to, da bodo morali biti boljši kot na Malti.
  • 24.03.2024 | A
    Pomembne informacije pred tekmo s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca se bo v torek, 26. marca 2024, ob 20:45 v Stožicah pomerila s Portugalsko. Ker je osrednji slovenski stadion za nogometni spektakel že dalj časa razprodan, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.
  • 24.03.2024 | A
    V polnih Stožicah je vse mogoče
    V idiličnem okolju Nacionalnega nogometnega centra Brdo, je slovenska nogometna reprezentanca opravila nov trening pred torkovim spektaklom v Stožicah.
  • 23.03.2024 | A
    Slovenci z mislimi že pri Portugalski
    Slovenska nogometna reprezentanca je po četrtkovem remiju na Malti opravila regeneracijo in pričela s pripravami na torkov obračun s Portugalsko

DELI NA