09.08.2018 | U18
Slovenci ugnali zahodne sosede

Reprezentanca Slovenije do 18 let je v Sežani odigrala še drugo prijateljsko srečanje z Italijo. Po torkovem porazu na italijanskih tleh je zmaga pripadla Slovencem, mrežo zahodnih sosedov sta zatresla Matija Burin in Rok Maher.

PRIJATELJSKA TEKMA U18:

SLOVENIJA U18 - ITALIJA U18 2:1 (2:1)

Sodnik: Mihael Antić
Strelci: Burin (9'), Maher (35'); Rabbi (26')
Rdeči karton: Prelec (77')

Slovenija: Gril, Matko, Burin, Lipec, Pavlović, Svetlin (65' Kukovec), Maher, Simić (87' Beguš), Urbančič, Mutavčić, Prelec. Selektor: Agron Šalja. Italija: Gelmi, Bouah, Raggio (65' Armini), Ntube, Ponsi (81' Brogni), Olzer (55' Ricci), Rovella (55' Leone), Sala (65' Gyabuaa), Ghislandi (65' Mattioli), Rabbi (55' Cortinovis), Petrelli (55' Piccoli). Selektor: Daniele Franceschini.

Italijani so torkovo tekmo v Pordenoneju po preobratu dobili z 2:1, z istim izidom pa se je končal tudi današnji obračun v Sežani, a tokrat v korist Slovencev. Varovanci selektorja Agrona Šalje so v deveti minuti povedli po praktično prvi nevarnejši situaciji na tekmi. Po predložku z leve strani igrišča je bil v osrčju kazenskega prostora najvišji Matija Burin, ki je žogo preusmeril v daljši kot gostujočih vrat in Slovenijo povedel v vodstvo.

Po slovenskem vodstvu so bolje zaigrali tudi zahodni sosedje, ki so počasi prevzeli pobudo in izenačili v 26. minuti, ko je akcijo gostujoče reprezentance zaključil Rabbi. Zadetek Italije je predramil tudi slovensko zasedbo, ki je deset minut pred odmorom znova povedla. Renato Simić je izvedel kot z desne strani igrišča, ob bližnji vratnici pa je najvišje skočil Rok Maher in Slovencem priigral novo vodstvo.

Izid se v nadaljevanju dvoboja ni več spremenil, čeprav je italijanski selektor Daniele Franceschini v igro poslal tudi nekaj nogometašev, ki so pred tedni odigrali pomembno vlogo na evropskem prvenstvu v Angliji, na katerem se je Italija prebila vse do finala. Slovenci so srečanje zaključili z deseterico mož na zelenici, saj je bil v 77. minuti izključen Nik Prelec.

Agron Šalja, selektor Slovenije: »Zadovoljstvo po današnji zmagi je veliko. Pomembno je bilo, da v tej akciji dokažemo, da trenutna generacija v tem trenutku sodi v vrh evropskega nogometa. Mislim, da smo to na teh dveh tekmah tudi dokazali. Italija je odlična reprezentanca in v mojih očeh so evropski prvaki, čeprav so v finalu po enajstmetrovkah izgubili z Nizozemci. Imajo veliko kakovosti. Danes smo odigrali boljšo tekmo kot v torek. Bili smo bolj stabilni in popravili nekatere situacije, ki so se nam dogajale na prvi tekmi. Seveda so bili tudi trenutku, ko smo trpeli, a tudi Italijanom ni bilo lahko. Ob dveh doseženih zadetkih smo si ustvarili še nekaj dobrih priložnosti ter srečanje na koncu z veliko srčnosti in borbenosti zaključili z zmago. Današnja zmaga je pomembna za prihodnost in samozavest reprezentance ter lepa nagrada in pokazatelj, da smo imeli spomladi na evropskem prvenstvu v Angliji tudi nekaj pomanjkanja sreče.«

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 15.06.2023 | U18
    Izbrana vrsta do 18 let nadaljuje niz neporaženosti
    Reprezentanca Slovenije do 18 let je v Gornji Radgoni odigrala še drugo prijateljsko tekmo. Varovanci Antona Žlogarja so remizirali z vrstniki iz Črne gore in ostajajo neporaženi že osem tekem zapovrstjo.
  • 13.06.2023 | U18
    Slovenija ugnala Poljsko
    Reprezentanca Slovenije do 18 let se je v Gornji Radgoni pomerila z izbrano vrsto Poljske in slavila z 1:0. V četrtek se bodo varovanci Antona Žlogarja pomerili s Črno goro.
  • 02.06.2023 | U18
    Žlogar izbral za prijateljska obračuna s Poljsko in Črno goro
    Slovenska reprezentanca do 18 let se bo med 13. in 15. junijem pomerila z izbranima vrstama Poljske ter Črne gore. Selektor Anton Žlogar je v ta namen izbral 25 igralcev letnika 2005, ki se bodo v Gornji Radgoni pomerili z omenjenima nasprotnikoma.
  • 11.05.2023 | U18
    Slovenija na drugem srečanju ugnala Bosno in Hercegovino
    Reprezentanca Slovenije do 18 let se je še drugič pomerila z izbrano vrsto Bosne in Hercegovine. Varovanci selektorja Antona Žlogarja so bili v Zenici tokrat boljši od svojih vrstnikov, saj so slavili z 1:3. 
  • 09.05.2023 | U18
    Na prvem srečanju z Bosno in Hercegovino brez zadetkov
    Reprezentanca Slovenije do 18 let se je pomerila z izbrano vrsto Bosne in Hercegovine. Varovanci selektorja Antona Žlogarja so se v Zenici s svojimi vrstniki razšli z neodločenim izidom 0:0. Drugi obračun proti istemu nasprotniku bo odigran v četrtek.
  • 02.05.2023 | U18
    Žlogar izbral za prihodnja prijateljska obračuna
    Slovenska reprezentanca do 18 let se bo med 9. in 11. majem pomerila z izbranima vrstama Bosne in Hercegovine ter Savdske Arabije. Selektor Anton Žlogar je v ta namen vpoklical 23 nogometašev.
  • 09.06.2022 | U18
    V Čatežu premagali Severno Makedonijo
    Reprezentanca Slovenije do 18 let je junijske priprave sklenila z zmago. Izbranci selektorja Antona Žlogarja so v Čatežu s 3:0 premagali Severno Makedonijo, še na tretji tekmi pa so svojo mrežo ohranili nedotaknjeno.
  • 07.06.2022 | U18
    Na drugi tekmi s Poljaki brez zadetkov
    Reprezentanci Slovenije in Poljske do 18 let sta v Krškem odigrali še drugo prijateljsko srečanje. Po slovenski zmagi na prvi tekmi tokratni obračun ni dal zmagovalca, ekipi sta se razšli z začetnim rezultatom.
  • 01.06.2022 | U18
    V Krškem premagali Poljsko
    Junijski termin za reprezentančno akcijo izkorišča tudi izbrana vrsta Slovenije do 18 let. Četa Tončija Žlogarja je v Krškem odigrala prvo od treh tekem in z 2:0 premagala reprezentanco Poljske.
  • 25.05.2022 | U18
    Žlogar izbral za prijateljski turnir
    Slovenska reprezentanca do 18 let bo med 1. in 9. junijem sodelovala na mednarodnem prijateljskem turnirju. Selektor Tonči Žlogar je v ta namen selekcioniral reprezentanco letnikov 2004 in mlajših, ki se bo dvakrat pomerila z izbrano vrsto Poljske, enkrat pa s Severno Makedonijo.

DELI NA