23.03.2024 | A
Slovenci z mislimi že pri Portugalski

Slovenska nogometna reprezentanca je po četrtkovem remiju na Malti opravila regeneracijo in pričela s pripravami na torkov obračun s Portugalsko. Gostovanje na Malti je na naših fantih pustilo nekaj bolečih spominov, vendar so jo na srečo vsi odnesli brez resnejših posledic. Tako bo za spektakel v Stožicah nared tudi Vanja Drkušić.

»Kakšna praska je še ostala na nogi, je pa to sestavni del našega športa. Vsak dan je boljše in mislim da bo hitro vse v najlepšem redu. Regeneracijo smo že opravili, danes imamo v načrtu še določene zadeve in vse delamo za to, da bomo pripravljeni na tekmo s Portugalsko,« pravi osrednji branilec slovenske reprezentance, ki se ne boji dvoboja z nekdanjimi evropskimi prvaki.

»Imamo dovolj kakovostno reprezentanco in mislim, da lahko konkuriramo vsakemu, če se držimo svojih principov. Portugalce smo si že ogledali, gre za zelo kakovostno reprezentanco, a sem prepričan, da jim lahko konkuriramo z borbenostjo in željo. Igramo proti velikemu nasprotniku, polne Stožice bodo zagotovo še dodaten motiv,« je jasen Drkušić.

Nogometaš Sočija se zaveda, da bo  na torkovi tekmi favorit reprezentanca Portugalske, kar pa ne zmanjšuje njegovih ambicij. »Zadovoljen bi bil z zmago, čeprav je to morda za koga malce nora napoved. Smo ekipa, ki igra na vsaki tekmi na zmago in dokler nam druga ekipa ne pokaže, da so boljši na igrišču, bomo dali vse od sebe da zmagamo.«

V kakovost slovenske reprezentance je prepričan tudi Tomi Horvat, ki je na Malti prvič zaigral v udarni postavi Slovenije. »Dolgo sem čakal na to priložnost in vesel sem, da sem odigral svoj prvo tekmo od prve minute. V ekipi je neprestano prisotna velika konkurenca, tako da se je potrebno boriti za svoje mesto. Škoda, da nam v četrtek ni uspelo zmagati, je pa po drugi strani to priprava na evropsko prvenstvo in vsaka tekma prinese določena koristna spoznanja.«

Vezist avstrijskega Sturma z nestrpnostjo pričakuje tudi tekmo s Portugalsko, kjer upa na dobro predstavo Slovenije. »Maksimalno se moramo pripraviti, da bomo dobro stali na igrišču in da bomo nevarni. Upam, da iztržimo dober rezultat,« pravi Horvat in za konec doda: »Portugalska  je ena izmed najboljših reprezentanc na svetu z odličnimi posamezniki. Tokrat pa prihajajo k nam domov in verjamem, da jim bomo lahko povzročali težave.«

Tekst: MKo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

 • 12.06.2024 | A
  Slovenski nogometaši začeli priprave v Wuppertalu
  Slovenska nogometna reprezentanca je danes prvič vadila v Wuppertalu. Uvodni trening izbrancev Matjaža Keka pred začetkom evropskega prvenstva v Nemčiji si je ogledalo nekaj tisoč lokalnih nogometnih privržencev, kar je razveselilo slovenski tabor.
 • 12.06.2024 | A
  S pobudo Z vami smo v oporo športnikom
  Duševno zdravje kot vezni člen sodelovanja med Nogometno zvezo Slovenije in Skupino Triglav.
 • 11.06.2024 | A
  Foto: Slovenci prispeli na prizorišče Eura
  Slovenska nogometna reprezentanca je danes popoldan z letališča Jožeta Pučnika odletala v proti Düsseldorfu, kjer jo je ob pristanku pričakal simpatičen sprejem gostiteljev evropskega prvenstva 2024.
 • 11.06.2024 | A
  Prvi izziv nas čaka v Stuttgartu
  Prvi žvižg tokratne izvedbe Eura bo že v petek zazvenel v Stuttgartu, enem od desetih nemških mest, ki gostijo tekmovanje stare celine. Na MHPAreni se bodo Kekovi izbranci dva dni zatem pomerili z Danci.
 • 11.06.2024 | A
  Reprezentanti opravili zadnji trening pred potjo v Nemčijo
  Naša izbrana vrsta je danes opravila zadnji trening na Brdu, popoldne pa jo čaka pot v Wuppertal, kjer bo za čas prvenstva baza slovenske reprezentance. Vtise ob koncu priprav sta strnila Tomi Horvat in Erik Janža.
 • 10.06.2024 | A
  Pred odhodom v Nemčijo v mislih le Danci
  Slovenska nogometna reprezentanca je po pripravljalni tekmi z Bolgarijo in prosti nedelji pričela s sklepnim delom priprav na evropsko prvenstvo. Slovenci so v Nacionalnem nogometnem centru Brdo opravili nov trening, usmerjen proti nedeljski tekmi z Danci v Stuttgartu.
 • 09.06.2024 | A
  Odmevi po tekmi z Bolgarijo
  Naša izbrana vrsta je v vročem sobotnem popoldnevu odigrala zadnjo pripravljalno tekmo pred potjo v Nemčijo. Tokrat so Kekovim izbrancem nasproti stali Bolgari, ki so se izkazali za trd oreh: reprezentanca se je od Stožic poslovila z remijem.
 • 08.06.2024 | A
  Pred začetkom evropskega prvenstva še remi z Bolgarijo
  Izbrana vrsta Slovenije je na zadnji pripravljalni tekmi pred začetkom evropskega prvenstva v Nemčiji remizirala z Bolgarijo. Gostje so v Stožicah hitro povedli z enajstmetrovko Kirila Despodova, le deset minut kasneje pa je za končnih 1:1 zadel Andraž Šporar.
 • 07.06.2024 | A
  Kek izbral šestindvajseterico za Evropsko prvenstvo
  Selektor Matjaž Kek je po zadnjem treningu pred tekmo z Bolgarijo sprejel odločitev o šestindvajseterici, ki bo odpotovala v Nemčijo.
 • 07.06.2024 | A
  Slovenija po zmago nad Bolgari, končni seznam za Euro po treningu
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v soboto ob 15. uri v Stožicah igrala še zadnjo pripravljalno tekmo pred odhodom na evropsko prvenstvo v Nemčijo. Tekmec bo Bolgarija, želja pa nova zmaga za dobro popotnico. Selektor Matjaž Kek pa bo končni seznam igralcev sporočil po današnjem treningu.

DELI NA