23.03.2024 | A
Slovenci z mislimi že pri Portugalski

Slovenska nogometna reprezentanca je po četrtkovem remiju na Malti opravila regeneracijo in pričela s pripravami na torkov obračun s Portugalsko. Gostovanje na Malti je na naših fantih pustilo nekaj bolečih spominov, vendar so jo na srečo vsi odnesli brez resnejših posledic. Tako bo za spektakel v Stožicah nared tudi Vanja Drkušić.

»Kakšna praska je še ostala na nogi, je pa to sestavni del našega športa. Vsak dan je boljše in mislim da bo hitro vse v najlepšem redu. Regeneracijo smo že opravili, danes imamo v načrtu še določene zadeve in vse delamo za to, da bomo pripravljeni na tekmo s Portugalsko,« pravi osrednji branilec slovenske reprezentance, ki se ne boji dvoboja z nekdanjimi evropskimi prvaki.

»Imamo dovolj kakovostno reprezentanco in mislim, da lahko konkuriramo vsakemu, če se držimo svojih principov. Portugalce smo si že ogledali, gre za zelo kakovostno reprezentanco, a sem prepričan, da jim lahko konkuriramo z borbenostjo in željo. Igramo proti velikemu nasprotniku, polne Stožice bodo zagotovo še dodaten motiv,« je jasen Drkušić.

Nogometaš Sočija se zaveda, da bo  na torkovi tekmi favorit reprezentanca Portugalske, kar pa ne zmanjšuje njegovih ambicij. »Zadovoljen bi bil z zmago, čeprav je to morda za koga malce nora napoved. Smo ekipa, ki igra na vsaki tekmi na zmago in dokler nam druga ekipa ne pokaže, da so boljši na igrišču, bomo dali vse od sebe da zmagamo.«

V kakovost slovenske reprezentance je prepričan tudi Tomi Horvat, ki je na Malti prvič zaigral v udarni postavi Slovenije. »Dolgo sem čakal na to priložnost in vesel sem, da sem odigral svoj prvo tekmo od prve minute. V ekipi je neprestano prisotna velika konkurenca, tako da se je potrebno boriti za svoje mesto. Škoda, da nam v četrtek ni uspelo zmagati, je pa po drugi strani to priprava na evropsko prvenstvo in vsaka tekma prinese določena koristna spoznanja.«

Vezist avstrijskega Sturma z nestrpnostjo pričakuje tudi tekmo s Portugalsko, kjer upa na dobro predstavo Slovenije. »Maksimalno se moramo pripraviti, da bomo dobro stali na igrišču in da bomo nevarni. Upam, da iztržimo dober rezultat,« pravi Horvat in za konec doda: »Portugalska  je ena izmed najboljših reprezentanc na svetu z odličnimi posamezniki. Tokrat pa prihajajo k nam domov in verjamem, da jim bomo lahko povzročali težave.«

Tekst: MKo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

 • 21.05.2024 | A
  Selektor Kek razkril širši seznam igralcev
  Slovenska reprezentanca prihodnji teden pričenja s pripravami pred nastopom Slovenije na drugem evropskem prvenstvu. Selektor Matjaž Kek je danes objavil širši seznam igralcev, ki si bodo na Brdu pri Kranju prizadevali, da se uvrstijo tudi na seznam šestindvajseterice.
 • 21.05.2024 | A
  Šeško klubsko sezono zaključil v svojem slogu, prvenstvo končala še sedmerica reprezentantov
  V pričakovanju evropskega prvenstva je osem slovenskih reprezentantov že zaključilo svoje klubske obveznosti. Strelsko se je znova izkazal Benjamin Šeško, v vlogi asistentov pa sta bila tokrat Žan Celar in Tomi Horvat.
 • 13.05.2024 | A
  Šeškovemu strelskemu pohodu ni videti konca
  En mesec pred prvim srečanjem Slovenije na evropskem prvenstvu Benjamin Šeško stopnjuje svojo strelsko formo v Bundesligi, kjer je dosegel že svoj šesti zaporedni zadetek. Med strelce se je znova vpisal tudi Žan Vipotnik. Stojanović do nove asistence.
 • 07.05.2024 | A
  Šeško nadaljuje z odlično strelsko formo
  Minuli konec tedna so bili slovenski reprezentanti znova na delu v klubskih tekmovanjih. Benjamin Šeško je v Bundesligi dosegel svoj peti zaporedni in skupno dvanajsti zadetek, v francoski Ligue 2 pa se je z novo asistenco izkazal Žan Vipotnik.
 • 30.04.2024 | A
  Pred Eurom v dobri strelski formi
  V preteklem tednu so se v svojih klubih znova dokazovali slovenski reprezentanti. Poleg Šeška in Žuglja, ki sta bila v aprilu v odlični strelski formi, so se med strelce vpisali še Balkovec, Celar in Vipotnik.
 • 23.04.2024 | A
  Šeško in Žugelj znova med strelci
  Pretekli vikend so bili v svojih klubih znova na delu slovenski reprezentanti. Najbolje sta se izkazala Benjamin Šeško v Bundesligi in Nino Žugelj v Eliteserien, ki sta v polno merila že na tretji oziroma drugi zaporedni tekmi, z novo asistenco pa se je v Ekstraklasi izkazal tudi Erik Janža.
 • 18.04.2024 | A
  Dres 2024: Evolucija, ne revolucija
  Z velikim ponosom predstavljamo novi dres slovenske nogometne reprezentance – dres, v katerem bo slovenska reprezentanca nastopila na evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji.
 • 16.04.2024 | A
  Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
  Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
 • 16.04.2024 | A
  Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
  Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
 • 09.04.2024 | A
  Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
  Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.

DELI NA