09.10.2013 | U19
Slovenija U19: Izkoristiti pomankljivosti nasprotnikov

Slovenska mladinska reprezentanca do 19 let je pred novo preizkušnjo. Fantje, ki so pred dvema letoma Slovenijo predstavljali na domačev evropskem prvenstvu, tokrat vstopajo v svoje prve kvalifikacije. Žreb kvalifikacijskih skupin v Nyonu jim sicer ni bil najbolj naklonjen. Jutri ob 15. uri pričenjajo na Ptuju z Anglijo.

V skupino s Slovenijo so bile izžrebane Anglija, Švica in Andora, Milan Miklavič, direktor reprezentanc, ki bo na the kvalifikacijah Slovenijo vodil s klopi, pa v težki skupini vidi izziv in pokazatelj prave moči slovenske mladinske izbrane vrste. "Zavedamo se, kdo so Angleži," pravi Milan Miklavič pred začetkom kvalifikacij. "A istočasno se zavedamo, kakšna je naša kvaliteta. Fantje so na treningih delali dobro, z maksimalno angažiranostjo pa bomo poskušali narediti pozitiven rezultat."

Angleži s to selekcijo pred dvema letoma sicer niso nastopili na Evropskem prvenstvu, a se Miklavič zaveda, da gre za kvalitetno reprezentanco: "Vemo, da ne bo lahko, ampak po prikazanem na treningih, pristopu fantov in željo do zmage mislim, da v kolikor iz sebe vsak izstisne svoj maksimum, imamo tudi z Angleži možnost za uspeh. Anglija nikakor ni lahek nasprotnik, ampak to ni niti Švica niti Andora. Vsaka reprezentanca ima svoje kvalitete. seveda pa tudi pomankljivosti. Te moramo poskusiti izkoristiti v svojo korist."

Četudi Slovenija začenja z Anglijo, jo že dva dni zatem čaka še tekma s Švicarji. Miklaviča pa veseli predvsem dejstvo, da bo zaradi zahtevne skupine dobil realno sliko o smeri, v kateri se razvija ta reprezentanca: "To, da nimamo lahke skupine, je pozitivno. Tako bomo lahko videli, na kakšnem nivoju so naši fantje. Kaj še potrebujejo. Raje imam zahtevno skupino, kot pa da bi dobili neko lažjo, pa bi ne dobil prave slike za te fante. Švicarji zelo dobro delajo z mladimi, v Evropi so nekje v tretjem rangu. Ampak to je samo pozitivno. Do sedaj smo igrali samo z nasprotniki, ki so naš rang. Zdej pa imamo malo težjega nasprotnika in to je za razvoj zelo dobro."

Fantje, ki bodo jutri zaigrali proti Angliji, so prve mednarodne izkušnje nabirali kar na velikem tekmovanju, ko je Slovenija pred dvema letoma gostila evropsko prvenstvo v Ljubljani, Mariboru, Lendavi in Domžalah. Slovenija se takrat ob Nizozemski in Poljski ni uvrstila v zaključni del tekmovanja, Miklavič pa pravi, da imajo sedaj igralci možnost za popravni izpit: "Ta reprezentanca je imela eno priložnost pred dvema letoma in je niso izkoristili v pravem pomenu besede. Na to sem jih sicer opozoril, zdaj pa bomo videli, koliko so po dveh letih napredovali. Zato pravim, da take kvalifikacije prinesejo zelo dobre informacije in same sem zelo vesel, da je tako."

Tekma med Anglijo in Slovenijo se bo pričela v četrtek ob 15. uri na Ptuju, tekmo pa boste lahko spremljali tudi na NZS.si.

Tekst: NZS/MaK
Foto: Arhiv NZS

SORODNE NOVICE

 • 26.03.2024 | U19
  Mladinci so se od elitnega kroga poslovili z zmago
  Mladinska reprezentanca Slovenije je odigrala še zadnje srečanje elitnega kroga kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2024. Varovanci Miša Brečka so se pomerili s Kosovom in se od kvalifikacij poslovili z zmago z 1:0 in končim drugim mestom v skupini 1.
 • 23.03.2024 | U19
  Po remiju s Španijo poraz proti Avstriji
  Mladinska reprezentanca Slovenije je odigrala drugo srečanje elitnega kroga kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2024. Varovanci Miša Brečka so se pomerili z Avstriji in izgubili z 2:0.
 • 20.03.2024 | U19
  Mladinci po vodstvu remizirali s Španijo
  Mladinska reprezentanca Slovenije je elitni krog kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2024 začela z neodločenim izidom. Varovanci Miša Brečka so na uvodni tekmi v Lendavi z zadetkom Mačka remizirali s Španijo.
 • 19.03.2024 | U19
  Mladinci za uvod gostijo Španijo
  Slovenska mladinska reprezentanca se je v nedeljo zbrala v Moravskih Toplicah, kjer bo nastanjena v času v elitnega kroga kvalifikacij za UEFA evropsko prvenstvo do 19 let. Vse tekme slovenske mladinske reprezentance bodo v prenosu na Sportklubu.
 • 11.03.2024 | U19
  Novi selektor predstavil seznam za preboj na Euro
  Slovenska reprezentanca do 19 let bo med 20. in 26. marcem gostila elitni krog kvalifikacij za Uefa evropsko prvenstvo do 19 let, ki bo letos potekalo na Severnem Irskem. Novi selektor slovenske izbrane vrste do 19 let Mišo Brečko je objavil seznam nogometašev, ki se bodo na kvalifikacijskem turnirju, ki bo potekal v Lendavi ob Avstriji, Španiji in Kosovu borili za uvrstitev na zaključni turnir.
 • 11.03.2024 | U19
  Mišo Brečko imenovan za selektorja mladinske izbrane vrste
  Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je po predlogu predsednika Nogometne zveze Slovenije Radenka Mijatovića za novega selektorja izbral Miša Brečka. Slednji je že vodil mlajše reprezentance Slovenije, z izbrano vrsto do 17 let je lansko leto nastopil tudi na evropskem prvenstvu.
 • 07.12.2023 | U19
  Mladinci skupaj s Španijo, Avstrijo in Kosovom
  Mladinska reprezentanca Slovenije je v prvem delu kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025 ostala neporažena, žreb elitnega dela kvalifikacij, ki je danes potekal v Nyonu, pa jo je uvrstil v skupino 1 skupaj s Španijo, Avstrijo in Kosovom.
 • 21.11.2023 | U19
  Z golom Mačka v elitni del kvalifikacij za evropsko prvenstvo
  Mladinska reprezentanca Slovenije je po dveh remijih dobila zadnjo tekmo prvega dela kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024 in se s petimi točkami prebili v elitni del tekmovanja. Slovenci so z golom Lucasa Mačka ugnali gostitelje turnirja Albance.
 • 18.11.2023 | U19
  Slovenija remizirala tudi z Irsko
  Slovenska mladinska izbrana vrsta se je na drugem kvalifikacijskem srečanju za uvrstitev na evropsko prvenstvo z reprezentanco Irske razšla brez zadetkov. Zadnja in odločilna tekma bo na sporedu v torek proti Albaniji.
 • 16.11.2023 | U19
  Žlogar: Čestitke fantom, čaka nas še dolga pot
  Slovenska mladinska reprezentanca sej je na uvodnem srečanju prvega dela kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo pomerila z Belgijo. Za Slovenijo je edini zadetek na srečanju je dosegel Čuber Potočnik. 

DELI NA