28.10.2013 | Futsal AA
Slovenija dvakrat proti Poljski

Slovenska futsal reprezentanca se je nocoj zbrala v Podčetrtku v kompleksu Terme Olimia, v ponedeljek zgodaj zjutraj letijo na Poljsko, kjer jih v torek in sredo čakata dve tekmi - s Poljaki se bodo pomerili 29.10. v Bydgoszcu (ob 19.20), dan za tem pa še v Sviecieu (18.00).

Obiskal jih je predsednik

Reprezentanca je pod taktirko selektorja Andreja Dobovičnika pred odhodom opravila uro in pol dolg trening v Podčetrtku, kjer jih je obiskal tudi predsednik KMN pri NZS Vlado Močnik, ki z reprezentanco odhaja na pot kot vodja delegacije.

Brez Melinka

Zadnji hip je nastop odpovedal Benjamin Melink, ki je zbolel, viroza pa ga je prikovala na posteljo. Selektor se je odločil, da na Poljsko odpotuje s trinajsterico.

13 na pot

Na Poljsko potujejo Dejan Bizjak (Toulon FRA), Alen Fetić (Ekonomac SRB), Kristjan Čujec (New Team ITA),Sebastijan Drobne (Tuolon FRA), Uroš Kroflič (Dobovec Trgovine Jager), Aleš Vrabel (Tuolon FRA), Alen Mordej(Toulon FRA), Rok Mordej (New Team ITA), Igor Osredkar (FC Litija), Damir Puškar (FC Litija), Gaj Rosič(Academica POR), Tilen Štendler (KMN Puntar) in Gašper Vrhovec (FC Litija).

Slovenska reprezentanca se bo jutri in v sredo pomerila s Poljaki, ki so stari znanec  slovenske reprezentance. Zasedba tekmeca je letos sodelovala na kvalifikacijah za EP 2014, a je bila pri tem neuspešna. Selektor Andrej Dobovičnik in kapetan Igor Osredkar se zavedata, da Slovenijo čaka vse prej kot lahko delo.

Jasni cilji

»To je nova akcija. Pred nami pa zahtevno gostovanje na Poljskem. Tekmec je precej močnejši kot Andora. V kvalifikacijah za EP 2014 so dobro parirali Srbom. Tekem se veselim, cilji pa so jasni,« pravi selektor pred potjo in dodaja: »Na vsaki tekmi določimo jasne cilje, ki se jih igralci skušajo držati. Zborov ni veliko, igramo bolj prijateljske tekme, saj je večina igralce v tujini.«

Strokovni štab je pripravil tudi analizo tekem proti Andori. »Ni toliko poanta, da popravljam igralce, ampak da morebitne napake vidijo na posnetku, saj si jih potem bolje zapomnijo,« še doda selektor, ki je vesel, da si večina reprezentantov kruh služi na tujem.

Za dres s ponosom

Zbora in poti na tuje je vesel tudi kapetan Igor Osrekdar: »Po dolgem času smo spet vsi na kupi, lepo je biti vse soigralce,« začne kapetan, ki komaj čaka obračuna s Poljaki. 

»Selektor želi, da igramo disciplinirano in izpolnjujemo to, kar si je zamislil. Trudimo se po najboljših močeh,« dodaja Osredkar, ki ga na vsaki tekmi izbrane vrste zanima zmaga:

»Igranje za Slovenijo je velika čast, ni nepomembno, kako končamo in kak rezultat dosežemo. Odhajamo po dve zmagi,«še pristavi Igi pred letom na Poljsko.

Štiri tekme

Slovenija in Poljska sta odigrali štiri medsebojne tekme. Prvi dva sta bili leta 1998 na Poljskem, prva se je končala z minimalno zmago domačina – 4:3, v drugo pa je bilo 7:7. Na tej tekmi je bil v postavi Slovenije tudi sedanji selektor Andrej Dobovičnik.

Nazadnje pa sta se ekipi udarili decembra 2006. 3:0 in 2:1 je bilo, od tedanje izbrane vrste pa je danes v reprezentanci le še Igor Osredkar, medtem ko je Benjamin Melink zbolel.

Slovenija – Poljska  - medsebojne tekme: 

21.10. 1998 
Poljska – Slovenija 4:3

22.10. 1998
Poljska – Slovenija 7:7

19.12. 2006
Slovenija – Poljska 3:0

20.12. 2006
Slovenija – Poljska 2:1

Tekst: D.P.
Foto: D.P./Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 22.04.2024 | Futsal AA
  Osredkar in Fetić pomagala svojima ekipama rang višje
  V Serie A2 se je vnovič izkazala ekipa Pordenoneja, ki je z domačo zmago proti Leccu (8:4) krog pred koncem rednega dela potrdila uvrstitev v končnico. Za ekipo trenerja Marka Hrvatina je Tilen Štendler dosegel dva gola, v tej sezoni skupaj sedem. V dresu Pordenoneja še vedno igra tudi Rok Grželj.
 • 13.04.2024 | Futsal AA
  Z dobrim vtisom in izkušnjami s Portugalske
  Slovenija tekmo začela v postavi Marko Peček, Jeremy Bukovec, Žiga Čeh Klemen Duščak, Matej Fideršek, v nadaljevanju so igrali še Nejc Berzelak, Teo Turk, Uroš Đurič, Max Vesel, Luka Čop, Tilen Rajter, Nejc Hozjan, Žan Janez in Alen Muratagić.
 • 12.04.2024 | Futsal AA
  Evropski in svetovni prvak je bil premočan
  Moška članska futsal reprezentanca je s 4:0 klonila na 1. od dveh tekem proti Portugalski, evropskemu in svetovnemu prvaku. Ekipi se bosta vnovič pomerili v soboto.
 • 10.04.2024 | Futsal AA
  V pričakovanju tekem z evropskim in svetovnim prvakom
  Moška članska futsal reprezentanca se bo jutri in v soboto dvakrat pomerila s Portugalsko. Evropski in svetovni prvak se pripravlja na svetovno prvenstvo 2024, Slovenija pa bosta tekmi koristili za nabiranje izkušenj, ki jih potrebuje pomlajena vrsta.
 • 09.04.2024 | Futsal AA
  Futsal reprezentanca na Portugalsko
  „Veselim se teh tekem, ker bomo igrali proti najtežjemu možnemu tekmecu. Naši igralci, ki še nimajo toliko izkušenj s takih tekem, potrebujejo prav to. Na prvi tekmi ne bomo preveč taktizirali. Želim si, da odigramo agresivno po celem igrišču. Želim videti v odprti tekmi, koliko smo sposobni proti najboljšim,“ pred tekmama pove selektor Tomislav Horvat.
 • 02.04.2024 | Futsal AA
  Znam seznam igralcev za tekmi proti svetovnemu in evropskemu prvaku
  Prihodnji teden bodo člani Slovenije gostovali pri evropskemu in svetovnemu prvaku. Varovanci selektorja Tomislava Horvata bodo v Lizboni odigrali tekmi proti Portugalski. Selektor je obelodanil seznam igralcev, na katere računa.
 • 27.03.2024 | Futsal AA
  Dvakrat s Portugalci, svetovnimi in evropskimi prvaki
  Prihodnji teden se bo vnovič zbrala reprezentanca do 19 let, aprila pa akcijo in dve tekmi s Portugalsko, aktualnimi svetovnimi prvaki, čaka tudi moško člansko futsal reprezentanco.
 • 22.02.2024 | Futsal AA
  Osredkar in Fetić med strelci
  V Prvi futsal ligi FBiH je MNK Bubamara s kapetanom reprezentance Igorjem Osredkarjem doma pred kar 600 gledalci premagal ekipo Dječaci sa Une. Ob izdatni zmagi 10:1 se je z golom med strelce vpisal tudi Osredkar.
 • 21.02.2024 | Futsal AA
  Po vodstvu klonile proti Franciji
  Slovenija in Francija sta se v Slovenskih Konjicah sklenili futsal dvodnevje. Prva tekma se je končala z remijem (2:2), druga pa z zmago Francije (1:3). Edini, tudi vodilni gol Slovenije, je dosegla Ines Ermenc.
 • 20.02.2024 | Futsal AA
  Po preobratu remi s Francijo
  Slovenija in Francija sta se v Celju pomerili na prvi od dveh prijateljskih tekem, tekma pred nekaj več kot 200 gledalci se je končala z rezultatom 2:2. Za Slovenijo sta zadeli Anja Ložar in Maša Novak. Ekipi se bosta v sredo, 21.2., ob 17. uri.

DELI NA