07.05.2024 | U14
Slovenija na tekmi preobratov remizirala s Severno Makedonijo

Slovenska reprezentanca do 14 let je odigrala prvo izmed dveh mednarodni prijateljskih tekem proti izbrani vrsti Severne Makedonije. Varovanci Boštjana Krefta so se po vodstvu in zaostanku s tekmecem razšli z neodločenim izidom 2:2. Za Slovenijo sta zadela Leljak in Džuzdanović.

MEDNARODNA PRIJATELJSKA TEKMA - PRVA TEKMA

SLOVENIJA U14 : MAKEDONIJA U14 2:2 (0:0)

Kraj: Radenci
Sodnik:
Strelci: Leljak (54'),  Džuzdanović (76'); Krstevski (55'), Ristic (69')
Slovenija U14: Patrik (od 41' Pirih), Zavodnik (od 41' Kukić), Novak (od 41' Bokavšek), Pisar (od 41' Georgiev), Turk (od 41' Rošker), Mächtig Kožlin © (od 41' Bele), Jesenko (od 41' Dubravica), Grabljevec (od 41' Oblak), Lungu (od 41' Džuzdanović), Chiriac (od 41' Križanič), Zajc (od 41' Leljak). Selektor: Boštjan Kreft.
Severna Makedonija U14: Petrov, Stojanov, Ademi, Veleski, Ristic, Pavlov, Krstevski, Bocheski, Akiki, Tashev, Neloski ©. Selektor: Nedzat Shabani.

Slovenija je povedla v drugem polčasu, ko je sprva v kazenski prostor predložek poslal Leljak, Bele pa je bil nekoliko prekratek. Žogo je v kazenski prostor vrnil Bokavšek in Leljak je zadel za vodstvo. Gostje so izenačili že v naslednjem napadu, ko je vratarja Piriha ugnal Krstevski, v 69. minuti pa je Severna Makedonija povedla. Po predložku je zadel Ristic. Slovenija je do izenačenja prišla nekaj minut pred koncem srečanja, ko je Dubravica z globinsko podajo v kazenskem prostoru lepo našel Leljaka, ta pa je žogo podal do Križaniča, ki jo je zgrešil, a je bil za njem na pravem mestu Džuzdanović. 

Po tekmi je spregovoril selektor izbrane vrste do 14 let Boštjan Kreft: ”S tekmo proti Makedoniji smo vstopili v razvojno obdobje nove generacije reprezentance Slovenije. Cilj prve tekme je bil, da spoznamo povabljene igralce in vidimo kakšne so njihove sposobnosti na mednarodnem nivoju. Zato smo tekmo odigrali v dveh ločenih postavah. Poskušali smo sestaviti dve enakovredni ekipi in poleg razvojnega momenta biti tudi kar se da tekmovalni. Rezultat je bil na koncu zaslužen. V sredo nas čaka trening, v katerem bomo poskušali popraviti določene stvari in v četrtek odigrati še eno dobro tekmo.”

Slovenija bo drugo srečanje proti Severni Makedoniji odigrala v četrtek ob 11. uri na istem prizorišču. Srečanje bo v prenosu na spletnih platformah NZS.

 

Tekst: LD
Foto: NZS

SORODNE NOVICE

 • 09.05.2024 | U14
  Izbrana vrsta do 14 let še drugič remizirala s Severno Makedonijo
  Slovenska reprezentanca do 14 let je odigrala še drugo izmed dveh mednarodni prijateljskih tekem proti izbrani vrsti Severne Makedonije. Varovanci Boštjana Krefta so tudi tokrat povedli, moštvi pa sta se zopet razšli z remijem. Za Slovenijo je edini zadetek dosegel Jesenko.
 • 29.04.2024 | U14
  Izbrana vrsta do 14 let dvakrat s Severno Makedonijo
  Slovenska reprezentanca do 14 let se bo v začetku maja dvakrat pomerila z vrstniki iz Severne Makedonije. To bo prva uradna tekma generacije igralcev rojenih v letu 2010. Selektor Kreft je v ta namen vpoklical 23 igralcev.
 • 12.05.2022 | U14
  Slovenci še drugič premagali Severne Makedonce
  Reprezentanci Slovenije in Severne Makedonije do 14 let sta v Umagu odigrali še drugo prijateljsko tekmo. Tako kot v torek, so se tudi danes veselili v zasedbi Slovenije, ki jo vodi Muamer Vugdalić.
 • 10.05.2022 | U14
  Slovenci boljši od Severne Makedonije
  Reprezentanca Slovenije do 14 let, ki jo vodi Muamer Vugdalić, je v Umagu odigrala prijateljsko tekmo z vrstniki Severne Makedonije in jih premagala z izidom 4:1.

DELI NA