27.10.2023 | Ženska A
Slovenija nocoj proti Belorusiji

Ženska članska reprezentanca danes v Budimpešti igra 3. tekmo v Uefini ligi narodov. Tako danes kot v torek, 31.10., v Murski Soboti bo tekmec Belorusija. Ekipi Slovenije in Belorusije v novoustanovljeni ligi narodov zmage še nimata.

Liga narodov, 3. krog, Budimpešta, 27.10.
Belorusija – Slovenija (20.00)

Liga narodov, 4. krog, Murska Sobota, 31.10.
Slovenija – Belorusija (17.30)

Vstopnice za tekmo v Fazanerijo lahko kupite TUKAJ

Po tri točke

Reprezentanca je včeraj prispela v Budimpešto, kjer je izbrana vrsta selektorja Saše Kolmana opravila uradni trening na štadionu Szusza Ferenc Stadion, ki je bil zgrajen leta 1922, renoviran pa v sezoni 2000/01.

„Zmage v ligi narodov še nimamo. To hočemo popraviti, enako pa želimo tudi na domači tekmi v Murski Soboti,“ uvodoma pove reprezentančna napadalka Lara Prašnikar, ki je za člansko vrsto Slovenije zbrala 61 nastopov, dosegla je 34 golov.

„Vsi so tekmeci po meri v naši skupini. To potrjujejo tudi prejšnji rezultati, ki so bili vsi zelo tesni. Da smo oboji brez zmag, je tako naneslo. Mi vemo, kaj si želimo,“ Lara Prašnikar o tem, ali je Belorusija kaj bolj tekmec po meri, kot pa sta to bili Češka in Bosna in Hercegovina.

„Cel teden smo dobro trenirale in se pripravile na nasprotnice. Menim, da smo vse pripravljene na petkovo tekmo. Gremo po zmago, da tri točke pripeljemo domov. Belorusija je najbolj nevarna tedaj, ko izgubi žogo, saj potem takoj napade nasprotnika, so zelo agresivne. Adut Belorusije so tudi protinapadi, ko želijo z dolgimi žogami priti čim hitreje do nasprotnikovega gola. Naš plus pa je, da vedno odigramo kot ekipa,“ pa je misli o dnevih priprav sklenila Sara Makovec, ki je za Slovenijo zbrala 32 golov, prispevala je en gol.

V skupini B4 lige narodov vodi Češka (6 točk,) sledijo ji BiH (4), Slovenija (1) in Belorusija (0).

Dosedanji medsebojni tekmi:
Slovenija – Belorusija 0:2 (20.9. 2016)
Slovenija – Belorusija 3:0 (22.9. 2015)

V Turčiji, Rusiji in Franciji

Ženska reprezentanca Belorusije je priprave na tekmi proti Sloveniji začela 19. oktobra. Selektor Yury Maleev ima na voljo igralke, ki bo večini igrajo v domači ligi, nekaj pa na tujem – v Rusiji, Turčiji in Franciji.

V Belorusiji v prvi ženski ligi igra 11 klubov. Tekmovanje gre h koncu, preostali so še trije krogi. Z 78 točkami je v vodstvu ekipa Dinamo-BGU, šest točk manj in tekmo več ima Minsk. Vodilna strelka lige je reprezentantka 20-letna Melana Surovtseva, ki je dosegla 53 golov.

Slovenija:
Kaja Eržen (ACF Fiorentina ITA), Zara Kramžar (AS Roma ITA), Sara Gradišek (Bologna FC ITA), Zala Kuštrin (Bologna FC ITA), Lara Prašnikar (Eintracht Frankfurt NEM), Korina Lara Janež (RB Leipzig NEM), Dominika Čonč (FC Levante Las Palmas ŠPA), Lara Ivanuša (Fenerbahče SK TUR), Lana Golob (OH Leuven Women BEL), Manja Rogan (Panathinaikos A.O. GRE), Kaja Korošec (Paris F.C. FRA), Mateja Zver (SKN St. Polten AVT), Luana Zajmi (ŽNK Split HRV), Zala Meršnik (Sporting Club de Huelva ŠPA), Nina Kajzba (S.S.D. Napoli Femminile ITA), Sara Agrež (Vfl Wolfsburg NEM), Izabela Križaj (ŽNK Olimpija Ljubljana), Sara Makovec (ŽNK Olimpija Ljubljana), Ana Milović (ŽNK Olimpija Ljubljana), Iva Kocijan (ŽNK Mura), Špela Kolbl (ŽNK Mura).

Belorusija:
Natalia Voskobovich (Zenith, St. Petersburg RUS), Ekaterina Miklashevich (Chertanovo, Moskva RUS), Polina Malaeva (Yenisei, Krasnoyarsk RUS), Arina Sitnikova (Dynamo-BGUFK), Ksenia Kubichnaya (Dynamo-BGUFK), Yulia Slesarchyk (Dynamo-BGUFK), Zarina Kapustina (Dynamo-BGUFK), Anastasia Novikova (Minsk), Valeria Bogdan (Minsk), Victoria Kazakevich (Saint-Etienne FRA), Anna Kozyupa (Lokomotiv, Moskva RUS), Anastasia Linnik (Dynamo-BGUFK), Anna Pilipenko (Dynamo-BGUFK), Anastasia Shlapakova (Dynamo-BGUFK), Anastasia Kovaleva (Dynamo-BGUFK), Daria Manyukova (Dynamo-BGUFK), Anna Sas (Karagyumryuk TUR), Valeria Belaya (Zvezda-2005, Perm RUS), Tatiana Krasnova (Rostov RUS), Victoria Valyuk (Dynamo-BGUFK), Anastasia Shuppo (Dynamo-BGUFK), Melana Surovtseva (Minsk), Karina Olhovik (ALG Spor, Gaziantep TUR).

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 23.04.2024 | Ženska A
    Lara Prašnikar zadela, Sara Agrež podala
    V turški ligi je Luana Zajmi s soigralkami vknjižila 4. zaporedno zmago, Anja Eferl pa je vnovič začela tekmo v svoji ekipi, s katero igra v 3. španski ligi. Pred Kajo Korošec derbi s PSG-jem, Dominika Čonč s soigralkami gosti Barcelono.
  • 19.04.2024 | Ženska A
    Nova zmaga za Matejo Zver
    Državna prvenstva gredo h koncu, v pomembnih vlogah tudi naše legionarke. Kar nekaj naših reprezentantk pa ogreva po poškodbi, zato tudi tokrat niso igrale Zara Kramžar, Adrijana Mori in Nina Predanič.
  • 09.04.2024 | Ženska A
    Iz Skopja s prepričljivo zmago
    Ženska članska reprezentanca se iz Severne Makedonije vrača s visoko zmago (0:5). Po dveh tekmah kvalifikacij za EP 2025 je Slovenija na vrhu lestvice skupine v Ligi C. V 180 minutah so naše igralke dosegle sedem golov, prejele niso nobenega.
  • 09.04.2024 | Ženska A
    V Skopju proti Severni Makedoniji
    V Skopju se danes ob 15. uri nadaljujejo kvalifikacije za evropsko prvenstvo članic. Naša ženska nogometna reprezentanca gostuje pri Severni Makedoniji in lovi 2. zmago. Tekmo bo prenašal tudi Sportklub.
  • 08.04.2024 | Ženska A
    Z jasnim ciljem na prvo gostovanje
    „Pogledali smo si njihove dobre in slabe plati. Mi se moramo osredočiti nase ter igrati našo igro, kot smo to delali dosedaj. Cilj je isti, kot je bil pred dnevi proti Moldaviji. Želimo zmagati,“ je jasen v napovedi selektor Saša Kolman.
  • 07.04.2024 | Ženska A
    V Skopju nadaljevati začeto v Ljubljani
    Ženska nogometna reprezentanca bo v torek, 9.4., gostovala v Skopju, kjer se bo na 2. tekmi kvalifikacij za EP 2025 pomerila s Severno Makedonijo.
  • 05.04.2024 | Ženska A
    Kvalifikacije začele z zmago
    Ženska članska reprezentanca je z domačo zmago proti Moldaviji (2:0) začela kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2025. Za prve tri točke sta zadeli Lara Prašnikar in Zala Kuštrin.
  • 05.04.2024 | Ženska A
    Slovenija proti Moldaviji začenja kvalifikacije za EP
    Varovanke selektorja Saše Kolmana se bodo v Ljubljani v Športnem parku Šiška uvodoma pomerile z Moldavijo. To bo tekma 41. (Slovenija) in 120. (Moldavija) reprezentance na uradni Fifini jakostni lestvici.
  • 04.04.2024 | Ženska A
    S hitrim golom bi si olajšale delo
    Jutri ob 16.30 bo ženska članska reprezentanca odigrala uvodno tekmo v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025. Varovanke selektorja Saše Kolmana se bodo pomerile z Moldavijo. To bo tekma 41. in 120. države na uradni Fifini jakostni lestvici.
  • 03.04.2024 | Ženska A
    Trening z mislijo na Moldavijo
    Slovenska ženska reprezentanca se pripravlja na uvodno srečanje v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025. Varovanke selektorja Saše Kolmana se bodo v petek, 5.4., ob 16.30 doma v Ljubljani (Športni park Šiška), pomerile z Moldavijo.

DELI NA