24.05.2023 | U15
Slovenija odigrala prvo tekmo s Češko

Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala prvo izmed dveh prijateljskih tekem proti Češki. Varovanci Muamerja Vugdalića so na prvi tekmi morali priznati premoč češkim rojakom. Druga tekma bo odigrana v četrtek.

MEDNARODNA PRIJATELJSKA TEKMA - PRVA TEKMA

ČEŠKA U15 : SLOVENIJA U15 5:2 (3:1)

Kraj: Hluboká nad Vitavou, Češka
Sodnik: Tomaš Ulrich
Strelci: Polak (4', 8'), Riedl (19'), Škrkon (80', 85'); Videnović (24'), Pucelj (65') 
Rumeni karotni: Belović (48'), Šimnovec (57'), Pucelj (75')
Češka U15: Bitta, Ferlay, Ferenc, Kostka, Kobu, Kotišek ©, Topič, Riedl, Polak, Holinka, Capka. Selektor: Karel Havliček.
Slovenija U15: Golič, Slovenc, Videnović, Šimnovec ©, Pavlič, Kostić, Jurić, Durmiši, Matjašec, Mehle, Belović. Selektor: Muamer Vugdalić.

Slovenija je na srečanju s Češko zadetek prejel že zelo zgodaj. V osmi minuti je za domačine zadel Polak, štiri minute kasneje pa je isti igralec zadel še drugič. V 19. minuti je tretji zadetek za Čehe dosegel Riedl, v 24. pa so varovanci Muamerja Vudgalića zaostanek znižali. Za Slovenijo je zadel Videnović. V drugem polčasu se je slovenska izbrana vrsta približala le na gol zaostanka, ko je v 65. minuti zadel Pucelj. Ob koncu srečanja pa so Čehi dosegli še dva zadetka (Škrkon) in slavili s 5:2.

Po slabem začetku tekme so nas domačini v prvih 20 minutah kaznovali po vsaki naši napaki in povedli s 3:0. Ne glede na slab začetek tekme smo nadeljevali dobro in fantje so pokazali veliko željo, da bi izid izenačili. Ko smo se v drugem polačsu približali le na zadetek zaostanka, smo imeli še dve veliki priložnosti za izenačenje in neupravičeno razveljavljen zadetek. Na koncu, ko smo vse stavili v napad, pa so Čehi v zadnjih dveh minutah dosegli še dva gola iz protinapada. Ne glede na slab rezultat nam je tekma dala določene odgovore in verjamemo na boljši na četrtkovi zvezi,” je po prvi tekmi dejal selektor Muamer Vugdalić.

Slovenija bo drugo tekmo s Češko odigrala jutri v kraju Pisek na Češkem ob 11. uri.

Tekst: LD
Foto: NZS

SORODNE NOVICE

 • 01.05.2024 | U15
  Slovenija po enajstmetrovkah izgubila v finalu Turnirja narodov
  Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v Gradišču ob Soči odigrala finalno tekmo mednarodnega turnirja ”Torneo delle Nazioni”. Redni del srečanja se je končal z nedoločenim izidom 1:1, zmagovalca pa niso dali niti podaljški. Slovenije je srečanje izgubila po izvajanju enajstmetrovk. 
 • 29.04.2024 | U15
  Slovenija v finalu Turnirja narodov
  Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v Novi Gorici v polfinalu mednarodnega turnirja ”Torneo delle Nazioni” proti vrstnikom iz Južne Koreje slavila z 1:0 in se uvrstila v finale, kjer jo čaka izbrana vrsta Avstrije. 
 • 27.04.2024 | U15
  Slovenija po zmagi nad Češko do polfinala
  Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v Vipolžah odigrala drugo tekmo mednarodnega turnirja ”Torneo delle Nazioni” in se proti vrstnikom iz Češke veselila druge zmage. Varovanci Boštjana Krefta so slavili z 2:1 in se bodo v polfinalu turnirja pomerili z Južno Korejo.
 • 25.04.2024 | U15
  Slovenija slavila proti Savdski Arabiji
  Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v Ajdovščini odigrala prvo tekmo mednarodnega turnirja ”Torneo delle Nazioni” in se proti vrstnikom iz Savdske Arabije veselila visoke zmage. Varovanci Boštjana Krefta so svojemu nasprotniku nasuli 5 zadetkov. Čez dva dni jih čaka obračun s Češko.
 • 15.04.2024 | U15
  Kreft izbral varovance za Turnir narodov
  Slovenska reprezentanca do 15 let bo konec aprila nastopila na Turnirju narodov, ki bo potekal v Italiji. V skupinskem delu tekmovanja ”20. Torneo Delle Nazione” se bo pomerila z izbranima vrstama Savdske Arabije in Češke, selektor Boštjan Kreft pa je v ta namen objavil seznam dvaindvajsetih reprezentantov.
 • 25.01.2024 | U15
  Slovenija v drugo klonila proti Italiji
  Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala še drugo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji. Varovanci novega selektorja Boštjana Krefta so po torkovem remiju tokrat morali priznati premoč našim zahodnim sosedom.
 • 23.01.2024 | U15
  Kreft ob poplavi zadetkov z remijem debitiral proti Italiji
  Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala prvo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji.
 • 16.01.2024 | U15
  Izbrana vrsta do 15 let z novim selektorjem proti Italiji
  Slovenska reprezentanca do 15 let je pred kratkim dobila novega selektorja. To je postal Boštjan Kreft, ki je pred tem opravljal funkcijo pomočnika selektorja pri izbrani vrsti do 15 let. Kreft bo s svojimi varovanci v drugi polovici januarja odigral dve mednarodni prijateljski tekmi z Italijo.
 • 26.10.2023 | U15
  Slovenija znova do visoke zmage nad Bolgarijo
  Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še drugo mednarodno prijateljsko tekmo proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku ponovno zabili štiri zadetke.
 • 24.10.2023 | U15
  Slovenija visoko ugnala Bolgarijo
  Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala prvo izmed dveh mednarodnih prijateljskih tekem proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku zabili štiri zadetke, ob tem pa so svojo mrežo ohranili nedotaknjeno.

DELI NA