28.09.2023 | U16
Slovenija po dveh preobratih do zmage

Slovenska izbrana vrsta do 16 let je odigrala še drugo tekmo proti Madžarski. Varovanci Miša Brečka so v Radencih na tekmi polni preobratov prišli do zmage s tremi zadetki. Za Sloveniji so bili natančni Belovič, Videnović in Kozar.

MEDNARODNA PRIJATELJSKA TEKMA

MADŽARSKA U16 - SLOVENIJA U16 2:3 (2:1)

Kraj: Radenci
Sodnik: Lukas Gregorinčič
Strelci: Belović (4'), Videnović (61'), Kozar (90' + 2); Galambos (14'), Soós (24')
Rumeni kartoni: Balázs (35'); Videnović (14'), Kaluder (43'), Napečnik (88')
Slovenija U16: Drašler Raišp, Kujraković, Šimnovec ©, Blaško, Belovič, Napečnik, Gobec, Pucelj, Ferk, Zver, Drobnjič. Selektor: Mišo Brečko.
Madžarska U16: Balogh, Sánta, Prettenhoffer, Zoltai, N. Kovács, Zubor, Nyikos (od 64' Balázs), Rankó, Galambos, D. B. Kovács. Selektor: Lászlo Szalai.

Slovenija je srečanje tokrat začela odločneje. Že v tretji minuti je na sredini igrišča uspešno preigraval Belovič, nato lepo kombiniral s Ferkom in izsilil prekršek za enajstmetrovko. Z bele točke je Slovenijo v vodstvo popeljal prav Belovič. Deset minut za tem je Madžarska prišla do izenačenja. Lepo akcijo gostov je s preigravanjem in zadetkom zaključil Galambos. Deset minut po izenačenju so gostje gostje povedli po tem, ko je protinapad Madžarske uspešno zaključil Soós.

Varovanci Miša Brečka so v drugem polčasu začeli stopnjevati pritisk na tekmca, kar se jim je obrestovalo v 59. minuti srečanja, ko je glavni sodnik še drugič pokazal na belo točko. Po prekršku nasprotnika v kazenskem prostoru nad Ferkom, je odgovornost izvajanja najstrožje kazni prevzel Videnović in Sloveniji priigral izenačenje. Ko je že vse kazalo na remi, je imela Slovenija v drugi minuti sodnikovega dodatka na nasprotnikovi polovici na voljo prosti strel. Izvedel ga je Kujraković in v kazenski prostor Madžarske poslal predložek, tam pa se je ob oddaljeni vratnici najbolje znašel Kozar in zadel za zmago slovenske izbrane vrste do 16 let.

Po končani reprezentančni akciji izbrane vrste do 16 let je spregovoril selektor Mišo Brečko: ”Naš cilj pred reprezentančnim zborom je bil čimbolje spoznati fante, ki so bili na akcijo povabljeni. Ekipi smo uspeli predstaviti smernice, ki smo jih s strokovnim štabom določili, hkrati pa smo dobili vpogled tudi v stanje in trenutno formo naših fantov. Lepo je zmagati, a poudarjam, da to za nas v tem trenutku ni najpomembnejša stvar.”

Tekst: LD
Foto: NZS

SORODNE NOVICE

 • 13.05.2024 | U16
  Slovenija premagala tudi Grčijo in osvojila prvo mesto
  Slovenska izbrana vrsta do 16 let je odigrala še zadnji obračun na razvojnem turnirju v Bosni in Hercegovini in se veselila druge zmage. Varovanci Gorana Cvijanovića so z zadetki Šimnovca, Viherja in Hočevara s 4:2 ugnali Grčijo.
 • 10.05.2024 | U16
  Slovenija na drugi tekmi razvojnega turnirja ugnala Bosno in Hercegovino
  Slovenska reprezentanca do 16 let je na drugi tekmi UEFA razvojnega turnirja visoko premagala gostiteljico Bosno in Hercegovino. Za Slovenijo so zadeli Viher, Belovič in Durmiši.
 • 08.05.2024 | U16
  Izbrana vrsta do 16 let remizirala z Madžarsko
  Slovenska reprezentanca do 16 let je z remijem začela UEFA razvojni turnir v Bosni in Hercegovini. Proti Madžarski je kljub vodstvu z dvema zadetkoma razlike na koncu iztržila remi. Za Slovenijo sta zadela Videnović in Špacapan.
 • 29.04.2024 | U16
  Selektor Cvijanović izbral popotnike za razvojni turnir
  Slovenska reprezentanca do 16 let se bo v začetku maja v Bosni in Hercegovini udeležila UEFA razvojnega turnirja, v sklopu katerega bo odigrala tri prijateljske tekme. Selektor Goran Cvijanović, čigar četa se bo pomerila z Madžarsko, Bosno in Hercegovino ter Grčijo, je v ta namen objavil seznam vpoklicanih igralcev.
 • 18.04.2024 | U16
  Slovenija kljub vodstvu poražena
  Slovenska izbrana vrsta do 16 let je odigrala prijateljski obračun proti Albaniji. Varovanci Gorana Cvijanovića so v prvem polčasu povedli, a so na koncu morali priznati premoč svojemu nasprotniku.
 • 08.04.2024 | U16
  Izbrana vrsta do 16 let proti Albaniji
  Slovenska reprezentanca do 16 let se bo v drugi polovici aprila pomerila z izbrano vrsto Albanije. Selektor Goran Cvijanović je v ta namen objavil seznam 22 igralcev, na katere bo računal na prihajajočem obračunu.
 • 13.10.2023 | U16
  Slovenija kljub vodstvu poražena
  Slovenska izbrana vrsta do 16 let je odigrala še drugo prijateljsko tekmo proti Avstriji. Varovanci Miša Brečka so v prvem polčasu povedli, a so na koncu morali priznati premoč severnim sosedom.
 • 11.10.2023 | U16
  Slovenija na prvi tekmi klonila proti Avstriji
  Slovenska izbrana vrsta do 16 let je odigrala prvo izmed dveh prijateljskih tekem proti Avstriji. Varovanci Miša Brečka so na tekmi polni zadetkov morali priznati premoč severnim sosedom. Druga tekma bo na sporedu v petek.
 • 03.10.2023 | U16
  Izbrana vrsta do 16 let dvakrat z Avstrijo
  Slovenska reprezentanca do 16 let se bo sredi oktobra dvakrat pomerila z izbrano vrsto Avstrije. Selektor Mišo Brečko je v ta namen objavil seznam 23 igralcev, na katere bo računal na prihajajočih srečanjih s severnimi sosedi.

DELI NA