24.02.2011 | Futsal AA
Slovenija po prve točke proti BiH

Pred začetkom kvalifikacij je bila v Laškem še ena novinarska konferenca, kjer so se predstavile vse štiri zasedbe, druženje z novinarji pa je potekalo v Hotelu Thermana.

Razpored kvalifikacij v Laškem, 24.-27.2.

četrtek, 24.2.
Italija : Latvija (17.30)
Slovenija : BiH (20.00)

petek, 25.2.
Italija : BiH (17.30)
Slovenija : Latvija (20.00)

sobota, 26.2
prost dan

nedelja, 27.2.
Latvija : BiH (15.30)
Slovenija : Italija (18.00)

Italijan hvali tekmece

Led bosta v dvorani Tri lilije ob 17.30 prebili Italija in Latvija. Azzuri so tu, da se uvrstijo na Euro, vse razen tega bi bilo veliko presenečenje. »Dobro smo pripravljeni, prišlo smo v Laško, da se kvalificiramo na prvenstvu. Delali smo trdo, smo v težki skupini, obetajo se nam zahtevne tekme. Večjih težav nimamo, nekaj skrbi je le zaradi blagih poškodb v naši vrsti,« je pojasnil 48-letni selektor Roberto Menichelli.

»Latvija ima zelo dobro ekipo, čaka nas težak obračun. Imamo nekaj težav s poškodb,« je še prišlo iz italijanskega tabora.

Latvijci bi radi na Euro

»Prispeli smo, da se uvrstimo na prvenstvo. Dobro smo delali, v Laškem smo že od ponedeljka. Lepo je tu,« spregovori team manager Arturs Gaidels, ki je z mislimi pri četrtkovem obračunu. »Italija je favorit. A tu smo, da igramo dobro, ne izgubljamo upanja.«

Slovenijo ne zanima način

Jutri ob osmih zvečer pa vse ljubitelje futsala čaka obračun z Bosno in Hercegovino.  »Tukaj smo, da se uvrstimo na Euro. To pričakujemo in želimo, pa tudi če kot 5. druga reprezentanca ali pa kot prvak skupine. Se pa tako kot vsi zavedamo, da je Italija glavni favorit tekmovanja. So profesionalci, in so zato poglavje zase. A pred domačo publiko in v dvorani v Laškem sem prepričan, da bodo fantje pokazali vse, kar zmorejo. In da bo to dovolj za uvrstitev,« pove selektor Andrej Dobovičnik. »Tekmi proti Bosni ter Latviji odločata,« je jasen selektor, ki reprezentanco vodi od leta 2005.

BiH po presenečenje

»Žreb nam je namenil težke tekmece. Pomladili smo ekipo, a se ne predajamo! Želimo na drugo mesto. Imamo nekaj težav s poškodbami. A pričakujem, da bodo vsi igralci pripravljeni na obračun,« je povedal trener ekipe Mićo Vukanović, desna roka v.d. selektorja Murata Jahe.  četrtek se bo BiH pomerila z gostiteljem turnirja Slovenijo.

»To je tekma, ki odloča nadaljnji potek turnirja za nas. Pred tremi meseci smo izgubili, a smo se nekaj naučili iz tega obračuna.«

Andrej Dobovičnik pred tekmo proti BiH:

Tekst, foto in video: Futsal.si/DP


SORODNE NOVICE

 • 22.02.2024 | Futsal AA
  Osredkar in Fetić med strelci
  V Prvi futsal ligi FBiH je MNK Bubamara s kapetanom reprezentance Igorjem Osredkarjem doma pred kar 600 gledalci premagal ekipo Dječaci sa Une. Ob izdatni zmagi 10:1 se je z golom med strelce vpisal tudi Osredkar.
 • 21.02.2024 | Futsal AA
  Po vodstvu klonile proti Franciji
  Slovenija in Francija sta se v Slovenskih Konjicah sklenili futsal dvodnevje. Prva tekma se je končala z remijem (2:2), druga pa z zmago Francije (1:3). Edini, tudi vodilni gol Slovenije, je dosegla Ines Ermenc.
 • 20.02.2024 | Futsal AA
  Po preobratu remi s Francijo
  Slovenija in Francija sta se v Celju pomerili na prvi od dveh prijateljskih tekem, tekma pred nekaj več kot 200 gledalci se je končala z rezultatom 2:2. Za Slovenijo sta zadeli Anja Ložar in Maša Novak. Ekipi se bosta v sredo, 21.2., ob 17. uri.
 • 06.02.2024 | Futsal AA
  V 40. minuti do remija s Hrvaško
  Slovenija in Hrvaška sta v Podčetrtku odigrali še drugo prijateljsko tekmo v nekaj dneh. Nocoj je bilo 2:2, gola sta dosegla Jeremy Bukovec in Žan Janež.
 • 05.02.2024 | Futsal AA
  V torek v Podčetrtku
  „Želja je, da smo rezultatsko in v sami igri uspešnejši, kot smo bili v soboto. Je tudi res, da je do torka malo časa, da bi nekaj drastično menjali. Ti dve tekmi s Hrvaško jemljemo bolj kot pripravo na to, kar sledi: decembra začnemo kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Sestavljamo koščke za naš končni izdelek,“ tekmo proti Hrvaški napoveduje Žiga Čeh.
 • 03.02.2024 | Futsal AA
  Tesen poraz proti sosedom
  V Štorah v Športni dvorani je Slovenija tesno z rezultatom 1:2 klonila proti Hrvaški. Gol za Slovenijo je dosegel Jeremy Bukovec. Ekipi se bosta vnovič pomerili v torek, 6.2., ob 17.30 v Podčetrtku.
 • 03.02.2024 | Futsal AA
  Danes v Štorah prva proti Hrvaški
  Članska futsal reprezentanca je sinoči trenirala v Podčetrtku, danes ob 18.30 pa jo v Štorah čaka prva od dveh prijateljskih tekem s Hrvaško. Drugo bo na sporedu v torek, 6.2., ob 17.30 v Podčetrtku
 • 02.02.2024 | Futsal AA
  Razpoloženi pred reprezentančnima tekmama
  Pred našimi reprezentanti sta tekmi proti Hrvaški, jutri že prva v Štorah. Kar nekaj reprezentantov pa uspešno igra na tujem.
 • 01.02.2024 | Futsal AA
  Pripravljeni na Hrvaško
  Članska futsal reprezentanca v letu 2024 pričenja nov cikel priprav in prijateljskih tekem. V soboto, 3.2., bo Slovenija v Štorah ob 18.30 gostila Hrvaško, s katero se bodo varovanci selektorja Tomislava Horvata pomerili še v torek, 6.2., ob 17.30.
 • 30.01.2024 | Futsal AA
  V Štorah in Podčetrtku proti Hrvaški
  Članska futsal reprezentanca v letu 2024 pričenja nov cikel priprav in prijateljskih tekem. Z mislijo so vsaj malo že pri decembrskem pričetku kvalifikacija za evropsko prvenstvo v futsalu, ki bo potekalo januarja 2026 v Litvi in Latviji.

DELI NA