08.10.2019 | Ženska A
Slovenija suvereno opravila s Turčijo

Ženska članska reprezentanca je na gostovanju v Turčiji dosegla 2. zmago v kvalifikacijah za Euro 2021. Varovanke selektorja Boruta Jarca so s kar 6:1 porazile Turčijo. S tremi zadetki se je izkazala Lara Prašnikar. Naša reprezentanca kvalifikacije nadaljuje 12. novembra, ko gostuje na Nizozemskem.

KVALIFIKACIJE ZA EURO 2021
TURČIJA – SLOVENIJA 1:6 (0:5)

Kocaeli Stadium , sodniki: Domingos (POR), Dias (POR), Tavares (POR), Campos (POR).
Strelke: 0:1 Prašnikar (12.), 0:2 Rozmarič (25.), 0:3 Zver (28./11m), 0:4 Prašnikar (38.), 0:5 Prašnikar (41.), 0:6 Kollbl (51.), 1:6 Fatma Kara (90.)
Rumeni kartoni: Uzungüney; Golob
Rdeč karton: /
Turčija: Akgöz, Erkan, Kara, Cümert, Pekel, Altunkulak, Topçu, Kaya, Işik, Hançar (od 46. Dişli), Gönültaş (od 31. Uzungüney/od 72. Arhan)
Slovenija: Meršnik, Golob, Agrež (od 46. Prša), Rozmarič, Korošec, Zver, Čonč (od 83. Babnik), Prašnikar, Kolbl, Begič (od 69. Makovec), Eržen.

Izjemno učinkovito

Slovenija je v Turčiji navdušila, v prvem polčasu pa preprosto zablestela, predvsem pa so bila dekleta zbrana, osredotočena in učinkovita. Kot so dejala že v napovedi na tekmo, je obračun z Nizozemsko arhiviran, v mislih pa Turčija. Še enkrat več so naše igralke dokazale, da se znajo nositi tudi s pritiskom. Tako proti Kosovu in Turčiji so bile točke obveza, ekipa pa je odreagirala z odliko. Od prve sekunde, zato tudi ni presenetljiv rezultat ob polčasu – 0:5 za Slovenijo. Od osmih strelov na turška vrata je kar pet žog končalo v mreži domačink.

Slovenija je povedla v 12. minuti, ko je zadela Lara Prašnikar. V 25. minuti je na 2:0 povišala Špela Rozmarič, ki je povsem sanirala poškodbo, ki jo je onemogočala v prvih dveh krogih kvalifikacij. V 28. minuti je bilo 3:0, z 11-metrovke je bila uspešna kapetanka Mateja Zver, ki je bila podajalka pri 2. slovenskem golu, za prvega v 12. minuti je podala Pamela Begič. Prav Zverova pa je v 38. minuti lepo z desne zaposlila Laro Prašnikar, ki je sama pričakala žogo in jo pospravila v turško mrežo. S tretjim golom na tekmi je prav Prašnikarjeva postavila rezultat 1. polčasa.

Prva menjava Turčije

Turčija je prvo menjavo opravila že v 31. minuti, Slovenija vse v nadaljevanju, ko je selektor Jarc minute namenil še Sari Makovec, Anji Prša in Niki Babnik.

Tudi 2. polčas se je začel po željah selektorja Jarca, saj je Špela Kolbl v 51. minuti povišala na 0:6. Domačinke so na svoj račun prišle v prvi minuti sodnikovega podaljška – zadela je Kara Katma. To pa je bil sploh prvih zadetek Turčije v teh kvalifikacijah, v katerih so pri treh porazih in remiju.

Izjave po tekmi:

Borut Jarc, selektor:
„Ekipa si zasluži vse čestitke: za današnjo suvereno igro in suvereno zmago. Vsi smo zelo veseli, da gremo domov s tremi točkami. Ekipa si zasluži čestitke in pohvale, kako je trenirala in se pripravila na tekmo s Turčijo.“

Dominika Čonč:
„Prvi polčas je bil zelo dober. Čeprav uvod ni bil tak. Bilo je precej netočnih podaj, hotele smo na silo. Ko smo dosegle prvi gol, je vse steklo, na koncu smo v prvem polčasu dosegle pet golov, v nadaljevanju smo malce popustile. Splošna ocena pa je zelo dobra. Še enkrat več se je izkazalo, da nas je vodstvo dobro psihološko pripravilo na tekmo, ko mora biti v glavi vse na svojem mestu.“

Mateja Zver, kapetanka:
„Prvi polčas je bil zelo dober, izkoristile smo večino priložnosti, ki so se nam ponudile. Dosegle smo pet golov, potem še šestega, a smo v nadaljevanju popustile, padla je tudi zbranost.“

Lara Prašnikar:
„V prvem polčasu domačinkam nismo dale dihati, žogo smo imele v svoji posesti, ustvarile smo si veliko priložnosti, zato smo zasluženo dobile prvi polčas.“

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 19.04.2024 | Ženska A
    Nova zmaga za Matejo Zver
    Državna prvenstva gredo h koncu, v pomembnih vlogah tudi naše legionarke. Kar nekaj naših reprezentantk pa ogreva po poškodbi, zato tudi tokrat niso igrale Zara Kramžar, Adrijana Mori in Nina Predanič.
  • 09.04.2024 | Ženska A
    Iz Skopja s prepričljivo zmago
    Ženska članska reprezentanca se iz Severne Makedonije vrača s visoko zmago (0:5). Po dveh tekmah kvalifikacij za EP 2025 je Slovenija na vrhu lestvice skupine v Ligi C. V 180 minutah so naše igralke dosegle sedem golov, prejele niso nobenega.
  • 09.04.2024 | Ženska A
    V Skopju proti Severni Makedoniji
    V Skopju se danes ob 15. uri nadaljujejo kvalifikacije za evropsko prvenstvo članic. Naša ženska nogometna reprezentanca gostuje pri Severni Makedoniji in lovi 2. zmago. Tekmo bo prenašal tudi Sportklub.
  • 08.04.2024 | Ženska A
    Z jasnim ciljem na prvo gostovanje
    „Pogledali smo si njihove dobre in slabe plati. Mi se moramo osredočiti nase ter igrati našo igro, kot smo to delali dosedaj. Cilj je isti, kot je bil pred dnevi proti Moldaviji. Želimo zmagati,“ je jasen v napovedi selektor Saša Kolman.
  • 07.04.2024 | Ženska A
    V Skopju nadaljevati začeto v Ljubljani
    Ženska nogometna reprezentanca bo v torek, 9.4., gostovala v Skopju, kjer se bo na 2. tekmi kvalifikacij za EP 2025 pomerila s Severno Makedonijo.
  • 05.04.2024 | Ženska A
    Kvalifikacije začele z zmago
    Ženska članska reprezentanca je z domačo zmago proti Moldaviji (2:0) začela kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2025. Za prve tri točke sta zadeli Lara Prašnikar in Zala Kuštrin.
  • 05.04.2024 | Ženska A
    Slovenija proti Moldaviji začenja kvalifikacije za EP
    Varovanke selektorja Saše Kolmana se bodo v Ljubljani v Športnem parku Šiška uvodoma pomerile z Moldavijo. To bo tekma 41. (Slovenija) in 120. (Moldavija) reprezentance na uradni Fifini jakostni lestvici.
  • 04.04.2024 | Ženska A
    S hitrim golom bi si olajšale delo
    Jutri ob 16.30 bo ženska članska reprezentanca odigrala uvodno tekmo v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025. Varovanke selektorja Saše Kolmana se bodo pomerile z Moldavijo. To bo tekma 41. in 120. države na uradni Fifini jakostni lestvici.
  • 03.04.2024 | Ženska A
    Trening z mislijo na Moldavijo
    Slovenska ženska reprezentanca se pripravlja na uvodno srečanje v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025. Varovanke selektorja Saše Kolmana se bodo v petek, 5.4., ob 16.30 doma v Ljubljani (Športni park Šiška), pomerile z Moldavijo.
  • 01.04.2024 | Ženska A
    Zbor članic, v petek prva tekma kvalifikacij
    Slovenska ženska reprezentanca se je danes zbrala in začela priprave na skorajšnji začetek kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Slovenija bo v petek, 5.4., ob 16.30 doma v Ljubljani (Športni park Šiška) gostila Moldavijo.

DELI NA