25.01.2024 | U15
Slovenija v drugo klonila proti Italiji

Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala še drugo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji. Varovanci novega selektorja Boštjana Krefta so po torkovem remiju tokrat morali priznati premoč našim zahodnim sosedom.

MEDNARODNA PRIJATELJSKA TEKMA - DRUGA TEKMA

ITALIJA U15 : SLOVENIJA U15 4:0 (3:0)

Kraj: Coverciano, Italija
Sodnik: Sara Schinco
Strelci: Pisati (16'), Corigliano (24'), Del Fabro (24'), Pisati (61').
Rumeni kartoni: Hojnik (45' + 3)
Italija U15: Faccioli, Ginestretti, Evangelista, Cioffi (od 78' Verdelli), Del Fabro (od 75' Battaglini), Pisati (od 75' Biondini), Stocco ©, Scibilia (od 41' Giammattei), Corigliano, Gjeci (od 29' Fustini (od 78' Elimoghale)), Bruno (od 75' Fugazzola). Selektor: Enrico Battisti.
Slovenija U15: Deisinger, Hojnik (od 41' Kikec), Črešnik, Kovač (od 41' Zabukovec), Kokol (od 41' Mačak), Šutalo (od 41' Primc), Matjašek © (od 41' Karapetrović), Jazbar (od 41' Robin (od 66' Polanec)), Okanović (od 41' Koren), Rus (od 41' Kotar), Leljak (od 41' Jereb). Selektor: Boštjan Kreft.

Slovenija je za razliko od prve tekme, ko je v Covercianu do polčasa zadela kar štirikrat, tokrat bila v prvem polčasu v vlogi prejemnika treh zadetkov. Selektor Kreft je na drugem srečanju priložnost ponudil igralcem, ki so na prvem srečanju v igro vstopili s klopi.

Na drugi tekmi nismo spreminjali plana. Nasprotnika smo želeli napasti visoko in biti pogumni v posesti. Odločili smo se, da naredimo dve uravnoteženi ekipi in vsaki ponudimo en polčas. Želeli smo namreč videti vse fante in oceniti, česa so sposobni na tekmi takšnega nivoja. Imeli smo svoje priložnosti, na trenutke bi lahko tekmo obrnili v drugo smer. Zmanjkalo nam je odločnosti v dvobojih in v igri na drugo žogo. Zahvalil bi se celemu strokovnemu štabu in klubom. Klubskim trenerjem se zahvaljujem za dobro in požrtvovalno delo s fanti, ki so jim omogočili udeležbo za reprezentančni akciji, ” je svoj vtis strnil selektor Boštjan Kreft, ki je proti Italiji vodil svoji prvi tekmi na mestu selektorja reprezentance do 15 let.

Tekst: LD
Foto: NZS

SORODNE NOVICE

 • 15.04.2024 | U15
  Kreft izbral varovance za Turnir narodov
  Slovenska reprezentanca do 15 let bo konec aprila nastopila na Turnirju narodov, ki bo potekal v Italiji. V skupinskem delu tekmovanja ”20. Torneo Delle Nazione” se bo pomerila z izbranima vrstama Savdske Arabije in Češke, selektor Boštjan Kreft pa je v ta namen objavil seznam dvaindvajsetih reprezentantov.
 • 23.01.2024 | U15
  Kreft ob poplavi zadetkov z remijem debitiral proti Italiji
  Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala prvo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji.
 • 16.01.2024 | U15
  Izbrana vrsta do 15 let z novim selektorjem proti Italiji
  Slovenska reprezentanca do 15 let je pred kratkim dobila novega selektorja. To je postal Boštjan Kreft, ki je pred tem opravljal funkcijo pomočnika selektorja pri izbrani vrsti do 15 let. Kreft bo s svojimi varovanci v drugi polovici januarja odigral dve mednarodni prijateljski tekmi z Italijo.
 • 26.10.2023 | U15
  Slovenija znova do visoke zmage nad Bolgarijo
  Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še drugo mednarodno prijateljsko tekmo proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku ponovno zabili štiri zadetke.
 • 24.10.2023 | U15
  Slovenija visoko ugnala Bolgarijo
  Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala prvo izmed dveh mednarodnih prijateljskih tekem proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku zabili štiri zadetke, ob tem pa so svojo mrežo ohranili nedotaknjeno.
 • 17.10.2023 | U15
  Selekcija do 15 let dvakrat z Bolgarijo
  Slovenska reprezentanca do 15 let bo v drugi polovici oktobra odigrala dve mednarodni prijateljski tekmi z Bolgarijo. Selektor Muamer Vugdalić je v ta namen objavil seznam dvaindvajsetih nogometašev, na usluge katerih bo računal na prihajajoči reprezentančni akciji.
 • 25.09.2023 | U15
  Vugdalić: Kljub porazu smo lahko zadovoljni
  Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še zadnje srečanje na UEFA U15 razvojnem turnirju. Po uvodnem porazu s Turčijo in zmago nad Hrvaško so varovanci Muamerja Vugdalića na zadnjem srečanju morali priznati premoč Slovaški.
 • 23.09.2023 | U15
  Slovenija boljša od Hrvaške
  Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala drugo srečanje na UEFA U15 razvojnem turnirju. Potek, ko so varovanci Muamerja Vugdalića klonili proti Turčiji, so bili tokrat z minimalno zmago boljši od Hrvaške.
 • 13.09.2023 | U15
  Vugdalić izbral varovance za mednarodni turnir
  Slovenska reprezentanca do 15 let bo v drugi polovici septembra gostovala na UEFA U15 razvojnem turnirju, ki bo potekal na Hrvaškem. Selektor Muamer Vugdalić je v ta namen objavil seznam triindvajsetih nogometašev, na katere bo računal na srečanjih proti Turčiji, Hrvaški in Slovaški.

DELI NA