21.09.2015 | Ženska A
Slovenke pripravljene na Škotsko

Slovenska ženska reprezentanca vadi v Ajdovščini, kjer jo jutri ob 16. uri na mestnem stadionu čaka uvodna tekma kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2017.

Prvi nasprotnik je Škotska, v tem hipu 20. reprezentanca na Fifini lestvici, Slovenija zaseda 64. pozicijo. Reprezentanci se med sabo še nista pomerili. Škotinje so na generalki, 17.9., doma izgubile proti Norveški (0:4).

Kvalifikacije za EP 2017, 1. krog, Ajdovščina, 22.9.
Slovenija – Škotska (16.00)

Postava Slovenije:
Lucija Mori (ŽNK Olimpija), Sonja Čevnik (ŽNK Radomlje), Barbara Kralj (ŽNK Radomlje), Pamela Begić (ŽNK Radomlje), Lara Prašnikar (ŽNK Rudar Škale), Maruša Sevšek (ŽNK Rudar Škale), Špela Kolbl (ŽNK Teleing Pomurje), Dominika Čonč (ŽNK Teleing Pomurje), Tjaša Tibaut (ŽNK Teleing Pomurje), Petra Pasar (ŽNK Ankaran Hrvatini), Evelina Kos (Velesovo), Manja Benak (LUV Graz),Anisa Rola (LUV Graz), Urška Žganec (LUV Graz), Kristina Erman (Twente), Mateja Zver (FC Simacek), Manja Rogan (ŽNK Teleing Pomurje), Lucija Kos (Velesovo).

Postava Škotske:
Lizzie Arnot (Hibernian), Chloe Arthur (Hibernian), Jennifer Beattie (Manchester City), Frankie Brown (Bristol Academy), Lana Clelland (UPC Tavagnacco), Rachel Corsie (Seattle Reign), Leanne Crichton (Notts County), Ifeoma Dieke (Vittsjo GIK), Lisa Evans (FC Bayern Münich, Gemma Fay (Celtic), Hayley Lauder (Glasgow City), Kim Little (Seattle Reign), Joanne Love (Glasgow City), Shannon Lynn (Vittsjo GIK),  Eilish McSorley (Mallbackens IF), Christie Murray (Bristol Academy), Heather Richards (Hibernian), Jane Ross (Vittsjo GIK), Leanne Ross (Glasgow City), Kirsty Smith (Hibernian) in Caroline Weir (Bristol Academy).

Reprezentanci sta se naknadno priključili Chloe Arthur in Heather Richards, poškodovala pa se je Emma Mitchll (Arsenal). Selektorica reprezentance je 54-letna Anna Signeul, ki je na škotski klopi več kot deset let (od marca 2005).

Nov izziv

»Komaj čakamo to tekmo, spet smo zbrane, nove kvalifikacije pa so nov izziv na nas, za nami so uspešne priprave, kjer smo največ časa namenili taktični pripravi na nasprotnice,« pove prvo ime slovenske reprezentance Mateja Zver.

»Selektor Damir Rob nas je opozoril tudi na njihove dolge diagonalne žoge. Te uporabijo takrat, ko jim igra ne steče in želijo nekaj doseči s preskakovanjem igre,« pove Zverova, od kje bodo prežale nevarnosti za slovenski gol. Svoje priložnosti bodo Slovenke iskale v hitrih protinapadih.

»Z malce sreče je mogoče prav se. Potrudile se bomo. Upam, da bomo zbrane v zaključku akcij. Vedeti moramo, da bo priložnosti za dosego malo, te pa bo treba realizirati,« nadaljuje Mateja, ki ji renome tekmic ne jemlje volje.

Nihče ni boljši

»Športnice smo, zanima nas zmaga. Da je nekdo boljši od nas, ne priznamo nikomur. Paziti moramo od prve minute naprej, morda nas bodo Škotinje pritisnile takoj,« je na vse pripravljena kapetanka.

Pozorno pa dogajanje okoli Mateje Zver spremljajo tudi v taboru avstrijskega državnih in pokalnih prvakinj FSK Simacek. »Ko grem na reprezentančno akcijo, mi trener vedno zaželi srečo. Spremljajo moje rezultate in si želijo, da se zdrava vrnem domov,« sklene Mateja.

Tekst: D.P.
Foto: Facebook Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 23.04.2024 | Ženska A
    Lara Prašnikar zadela, Sara Agrež podala
    V turški ligi je Luana Zajmi s soigralkami vknjižila 4. zaporedno zmago, Anja Eferl pa je vnovič začela tekmo v svoji ekipi, s katero igra v 3. španski ligi. Pred Kajo Korošec derbi s PSG-jem, Dominika Čonč s soigralkami gosti Barcelono.
  • 19.04.2024 | Ženska A
    Nova zmaga za Matejo Zver
    Državna prvenstva gredo h koncu, v pomembnih vlogah tudi naše legionarke. Kar nekaj naših reprezentantk pa ogreva po poškodbi, zato tudi tokrat niso igrale Zara Kramžar, Adrijana Mori in Nina Predanič.
  • 09.04.2024 | Ženska A
    Iz Skopja s prepričljivo zmago
    Ženska članska reprezentanca se iz Severne Makedonije vrača s visoko zmago (0:5). Po dveh tekmah kvalifikacij za EP 2025 je Slovenija na vrhu lestvice skupine v Ligi C. V 180 minutah so naše igralke dosegle sedem golov, prejele niso nobenega.
  • 09.04.2024 | Ženska A
    V Skopju proti Severni Makedoniji
    V Skopju se danes ob 15. uri nadaljujejo kvalifikacije za evropsko prvenstvo članic. Naša ženska nogometna reprezentanca gostuje pri Severni Makedoniji in lovi 2. zmago. Tekmo bo prenašal tudi Sportklub.
  • 08.04.2024 | Ženska A
    Z jasnim ciljem na prvo gostovanje
    „Pogledali smo si njihove dobre in slabe plati. Mi se moramo osredočiti nase ter igrati našo igro, kot smo to delali dosedaj. Cilj je isti, kot je bil pred dnevi proti Moldaviji. Želimo zmagati,“ je jasen v napovedi selektor Saša Kolman.
  • 07.04.2024 | Ženska A
    V Skopju nadaljevati začeto v Ljubljani
    Ženska nogometna reprezentanca bo v torek, 9.4., gostovala v Skopju, kjer se bo na 2. tekmi kvalifikacij za EP 2025 pomerila s Severno Makedonijo.
  • 05.04.2024 | Ženska A
    Kvalifikacije začele z zmago
    Ženska članska reprezentanca je z domačo zmago proti Moldaviji (2:0) začela kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2025. Za prve tri točke sta zadeli Lara Prašnikar in Zala Kuštrin.
  • 05.04.2024 | Ženska A
    Slovenija proti Moldaviji začenja kvalifikacije za EP
    Varovanke selektorja Saše Kolmana se bodo v Ljubljani v Športnem parku Šiška uvodoma pomerile z Moldavijo. To bo tekma 41. (Slovenija) in 120. (Moldavija) reprezentance na uradni Fifini jakostni lestvici.
  • 04.04.2024 | Ženska A
    S hitrim golom bi si olajšale delo
    Jutri ob 16.30 bo ženska članska reprezentanca odigrala uvodno tekmo v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025. Varovanke selektorja Saše Kolmana se bodo pomerile z Moldavijo. To bo tekma 41. in 120. države na uradni Fifini jakostni lestvici.
  • 03.04.2024 | Ženska A
    Trening z mislijo na Moldavijo
    Slovenska ženska reprezentanca se pripravlja na uvodno srečanje v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025. Varovanke selektorja Saše Kolmana se bodo v petek, 5.4., ob 16.30 doma v Ljubljani (Športni park Šiška), pomerile z Moldavijo.

DELI NA