10.09.2010 | U19
Slovenska dekleta za drugi krog

V Sloveniji bo od sobote do petka kvalifikacijski turnir deklet do 19 leta, ki bo potekal v Velenju, Šmartnem ob Paki in Stojncih. Poleg Slovenk bodo nastopale še Francozinje, Valižanke in Gruzijke.

V prvem krogu turnirja, ki bo na sporedu že v soboto ob 15. uri, se bodo v Velenju Slovenke zoperstavile prvim favoritinjam turnirja, Francozinjam, ob istem času pa se bosta v Stojncih pomerili reprezentanci Gruzije in Walesa.  Vse štiri ekipe se v tem trenutku že nahajajo v Zrečah, kjer so nastanjene, medtem ko vsaka trenira na svojem trening igrišču.

Slovenija pred pričetkom turnirja potihem računa na drugo mesto v skupini, ki poleg prvega vodi v drugi krog kvalifikacij. V drugi krog sicer lahko vodi tudi tretje mesto, vendar ob oblici sreče, saj se tja uvrsti le najboljše tretjeuvrščeno moštvo.

Izbrano vrsto Slovenije bo v kvalifikacijah vodil selektor članske reprezentance, Darko Žižek, ki nadomešča sicerjšno selektorko reprezentance, Petro Mikeln. Slednja je na porodniškem dopustu, Žižek pa je reprezentanco prevzel v mesecu juniju. Od takrat je dekleta zbral trikrat, prepričan pa je, da je izbral najbolje, kar lahko slovenski dekliški nogomet ta hip ponudi: "Po mojem mnenju so prisotne trenutno najmčnejše igralke v tej kategoriji, morda tu manjka kakšna poškodovana igralka."

Kot domačin turnirja, so apetiti po napredovanju v slovenski reprezentanci vsekakor močni. Slednjega se zaveda tudi selektor Žižek: "Pričakovanja so seveda velika, sploh glede na to, da smo domačini, sama uvrstitev v drugi krog pa je tudi naša velika želja. V obdobju odkar sem prevzel reprezentanco smo veliko delali na agresivnosti in dinamiki v igri, dvignili smo tudi samozavest deklet. Menim, da dekleta ne bodo podlegla pritisku."

Žižek je sicer znan kot trener, ki v igri zahteva disciplino in odgovornost, slednje je naročil tudi dekletom pred začetkom turnirja: "Verjamem, da bomo odigrali tako, kot smo dogovorjeni. Disciplinirano, odgovorno in agresivno v vseh fazah igre. V vsako tekmo bomo šli odločno, na zmago in brez pretiranega spoštovanja do nasprotnic. Prepričan sem, da bomo po zadnji tekmi z nasmehom na obrazu odpotovali domov v pričakovanju drugega kroga kvalifikacij."

V Zrečah se nahajajo:

Selektor Darko Žižek, trenerja Damijan Peruš in Tina Kelenberger, trener vratark Matevž Sakelšek, fizioterapevtka Staša Puc in igralke:

Monika Bokan (ŽNK Slovenj Gradec), Kaja Jerina (ŽNK Jevnica), Katja Nežmah (ŽNK Dornava), Dominika Čonč, Anisa Rola in Ines Puhman (ŽNK Maribor),Kaja Eržen (ŽNK Velesovo Kamen-Jerič), Jana Horvat, Erman Kristina in Sara Gruden (ŽNK Krka), Anja Pušnik in Ajda Kljajić (ŽNK Slovenj Gradec), Alin Škaper (ŽNK Pomurje-Beltinci), Pamela Begič, Barbara Kralj in Katarina Puš (NK Brinje-Interblock), Jasmina Skalič SK Kelag Kernten in Damjana Antolin (ŽNK Pomurje).

Tekst: NZS/MaK, ŽK
Foto: NZS/MA

 

 

 

 

 

SORODNE NOVICE

 • 12.09.2023 | U19
  Žlogar: Zaključen turnir nam je prinesel veliko dobrih stvari
  Mladinska reprezentanca Slovenije je odigrala še zadnjo tekmo v sklopu mednarodnega turnirja Slovenia Nations Cup. Varovanci Antona Žlogarja so morali tokrat priznati premoč Islandiji. 
 • 09.09.2023 | U19
  Slovenija remizirala z Mehiko
  Mladinska reprezentanca Slovenije je odigrala drugo tekmo v sklopu mednarodnega turnirja Slovenia Nations Cup. Z Mehiko so se varovanci Antona Žlogarja kljub vodstvu razšli z neodločenim izidom 1:1. 
 • 06.09.2023 | U19
  Slovenija boljša od Savdske Arabije
  Mladinska reprezentanca Slovenije je odigrala prvo tekmo v sklopu mednarodnega turnirja Slovenia Nations Cup. Od Savdske Arabije so bili varovanci Antona Žlogarja boljši s 3:0. V soboto proti Mehiki.
 • 28.08.2023 | U19
  Žlogar izbral nogometaše za mednarodni turnir
  Slovenska izbrana vrsta do 19 let bo v sklopu mednarodnega Slovenia Nations Cup 2023 prihodnji mesec v Brežicah in Ljubljani odigrala tri prijateljske tekme. Nasprotniki bodo Savdska Arabija, Mehika in Islandija.
 • 28.03.2023 | U19
  Žlogar: Turnir zapuščamo z dvignjenimi glavami
  Mladinska reprezentanca Slovenije je zaključila elitni krog kvalifikacij za evropsko prventsvo do 19 let. Na zadnjem srečanju je klonila proti Nemčiji.
 • 27.03.2023 | U19
  Žlogar: Dali bomo vse od sebe
  Slovenska mladinska reprezentanca bo jutri odigrala odločilno srečanje proti gostiteljici Nemčiji. Z morebitno zmago se lahko varovanci Žlogarja uvrstijo na zaključni turnir.
 • 25.03.2023 | U19
  Mladinci remizirali tudi v drugo
  Mladinska reprezentanca Slovenije je drugo tekmo elitnega kroga kvalifikacij za evropsko prvenstvo odigrala proti Italiji. Srečanje z zahodnimi sosedi se je končalo brez zadetkov.
 • 24.03.2023 | U19
  Žlogarjevi varovanci v pripravi na obračun z Italijo
  Slovenska mladinska reprezentanca je pred dnevi pričela elitni krog kavlifikacij za preboj na evropsko prvenstvo do 19 let. Jutri mlade reprezentante čaka nov obračun, ko jim bo nasproti stala izbrana vrsta Italije.
 • 22.03.2023 | U19
  Mladinci na prvi tekmi elitnega kroga iztržili remi
  Mladinska reprezentanca Slovenije je elitni krog kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2023 odprla z remijem. Tekma z Belgijo se je končala brez zadetkov.
 • 21.03.2023 | U19
  Mladinska reprezentanca elitni krog začenja proti Belgiji
  Slovenska mladinska reprezentanca je včeraj odpotovala v Nemčijo, natančneje v Bremen, kjer bo v naslednjih dneh tekmovala v elitnem krogu kvalifikacij za Uefa evropsko prvenstvo do 19 let.

DELI NA