10.09.2010 | U19
Slovenska dekleta za drugi krog

V Sloveniji bo od sobote do petka kvalifikacijski turnir deklet do 19 leta, ki bo potekal v Velenju, Šmartnem ob Paki in Stojncih. Poleg Slovenk bodo nastopale še Francozinje, Valižanke in Gruzijke.

V prvem krogu turnirja, ki bo na sporedu že v soboto ob 15. uri, se bodo v Velenju Slovenke zoperstavile prvim favoritinjam turnirja, Francozinjam, ob istem času pa se bosta v Stojncih pomerili reprezentanci Gruzije in Walesa.  Vse štiri ekipe se v tem trenutku že nahajajo v Zrečah, kjer so nastanjene, medtem ko vsaka trenira na svojem trening igrišču.

Slovenija pred pričetkom turnirja potihem računa na drugo mesto v skupini, ki poleg prvega vodi v drugi krog kvalifikacij. V drugi krog sicer lahko vodi tudi tretje mesto, vendar ob oblici sreče, saj se tja uvrsti le najboljše tretjeuvrščeno moštvo.

Izbrano vrsto Slovenije bo v kvalifikacijah vodil selektor članske reprezentance, Darko Žižek, ki nadomešča sicerjšno selektorko reprezentance, Petro Mikeln. Slednja je na porodniškem dopustu, Žižek pa je reprezentanco prevzel v mesecu juniju. Od takrat je dekleta zbral trikrat, prepričan pa je, da je izbral najbolje, kar lahko slovenski dekliški nogomet ta hip ponudi: "Po mojem mnenju so prisotne trenutno najmčnejše igralke v tej kategoriji, morda tu manjka kakšna poškodovana igralka."

Kot domačin turnirja, so apetiti po napredovanju v slovenski reprezentanci vsekakor močni. Slednjega se zaveda tudi selektor Žižek: "Pričakovanja so seveda velika, sploh glede na to, da smo domačini, sama uvrstitev v drugi krog pa je tudi naša velika želja. V obdobju odkar sem prevzel reprezentanco smo veliko delali na agresivnosti in dinamiki v igri, dvignili smo tudi samozavest deklet. Menim, da dekleta ne bodo podlegla pritisku."

Žižek je sicer znan kot trener, ki v igri zahteva disciplino in odgovornost, slednje je naročil tudi dekletom pred začetkom turnirja: "Verjamem, da bomo odigrali tako, kot smo dogovorjeni. Disciplinirano, odgovorno in agresivno v vseh fazah igre. V vsako tekmo bomo šli odločno, na zmago in brez pretiranega spoštovanja do nasprotnic. Prepričan sem, da bomo po zadnji tekmi z nasmehom na obrazu odpotovali domov v pričakovanju drugega kroga kvalifikacij."

V Zrečah se nahajajo:

Selektor Darko Žižek, trenerja Damijan Peruš in Tina Kelenberger, trener vratark Matevž Sakelšek, fizioterapevtka Staša Puc in igralke:

Monika Bokan (ŽNK Slovenj Gradec), Kaja Jerina (ŽNK Jevnica), Katja Nežmah (ŽNK Dornava), Dominika Čonč, Anisa Rola in Ines Puhman (ŽNK Maribor),Kaja Eržen (ŽNK Velesovo Kamen-Jerič), Jana Horvat, Erman Kristina in Sara Gruden (ŽNK Krka), Anja Pušnik in Ajda Kljajić (ŽNK Slovenj Gradec), Alin Škaper (ŽNK Pomurje-Beltinci), Pamela Begič, Barbara Kralj in Katarina Puš (NK Brinje-Interblock), Jasmina Skalič SK Kelag Kernten in Damjana Antolin (ŽNK Pomurje).

Tekst: NZS/MaK, ŽK
Foto: NZS/MA

 

 

 

 

 

SORODNE NOVICE

 • 26.03.2024 | U19
  Mladinci so se od elitnega kroga poslovili z zmago
  Mladinska reprezentanca Slovenije je odigrala še zadnje srečanje elitnega kroga kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2024. Varovanci Miša Brečka so se pomerili s Kosovom in se od kvalifikacij poslovili z zmago z 1:0 in končim drugim mestom v skupini 1.
 • 23.03.2024 | U19
  Po remiju s Španijo poraz proti Avstriji
  Mladinska reprezentanca Slovenije je odigrala drugo srečanje elitnega kroga kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2024. Varovanci Miša Brečka so se pomerili z Avstriji in izgubili z 2:0.
 • 20.03.2024 | U19
  Mladinci po vodstvu remizirali s Španijo
  Mladinska reprezentanca Slovenije je elitni krog kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2024 začela z neodločenim izidom. Varovanci Miša Brečka so na uvodni tekmi v Lendavi z zadetkom Mačka remizirali s Španijo.
 • 19.03.2024 | U19
  Mladinci za uvod gostijo Španijo
  Slovenska mladinska reprezentanca se je v nedeljo zbrala v Moravskih Toplicah, kjer bo nastanjena v času v elitnega kroga kvalifikacij za UEFA evropsko prvenstvo do 19 let. Vse tekme slovenske mladinske reprezentance bodo v prenosu na Sportklubu.
 • 11.03.2024 | U19
  Novi selektor predstavil seznam za preboj na Euro
  Slovenska reprezentanca do 19 let bo med 20. in 26. marcem gostila elitni krog kvalifikacij za Uefa evropsko prvenstvo do 19 let, ki bo letos potekalo na Severnem Irskem. Novi selektor slovenske izbrane vrste do 19 let Mišo Brečko je objavil seznam nogometašev, ki se bodo na kvalifikacijskem turnirju, ki bo potekal v Lendavi ob Avstriji, Španiji in Kosovu borili za uvrstitev na zaključni turnir.
 • 11.03.2024 | U19
  Mišo Brečko imenovan za selektorja mladinske izbrane vrste
  Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je po predlogu predsednika Nogometne zveze Slovenije Radenka Mijatovića za novega selektorja izbral Miša Brečka. Slednji je že vodil mlajše reprezentance Slovenije, z izbrano vrsto do 17 let je lansko leto nastopil tudi na evropskem prvenstvu.
 • 07.12.2023 | U19
  Mladinci skupaj s Španijo, Avstrijo in Kosovom
  Mladinska reprezentanca Slovenije je v prvem delu kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025 ostala neporažena, žreb elitnega dela kvalifikacij, ki je danes potekal v Nyonu, pa jo je uvrstil v skupino 1 skupaj s Španijo, Avstrijo in Kosovom.
 • 21.11.2023 | U19
  Z golom Mačka v elitni del kvalifikacij za evropsko prvenstvo
  Mladinska reprezentanca Slovenije je po dveh remijih dobila zadnjo tekmo prvega dela kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024 in se s petimi točkami prebili v elitni del tekmovanja. Slovenci so z golom Lucasa Mačka ugnali gostitelje turnirja Albance.
 • 18.11.2023 | U19
  Slovenija remizirala tudi z Irsko
  Slovenska mladinska izbrana vrsta se je na drugem kvalifikacijskem srečanju za uvrstitev na evropsko prvenstvo z reprezentanco Irske razšla brez zadetkov. Zadnja in odločilna tekma bo na sporedu v torek proti Albaniji.
 • 16.11.2023 | U19
  Žlogar: Čestitke fantom, čaka nas še dolga pot
  Slovenska mladinska reprezentanca sej je na uvodnem srečanju prvega dela kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo pomerila z Belgijo. Za Slovenijo je edini zadetek na srečanju je dosegel Čuber Potočnik. 

DELI NA