19.07.2009 | U19
Slovenska reprezentanca do 19 let opravila prvi trening v Ukrajini

Varovanci Miloša Kostiča so se v jutranih urah iz Preddvora preko Dunaja odpravili v Ukrajino, kjer jih je poleg gostoljubnih domačinov pričakalo soparno vreme s temperaturami čez trideset stopinj. Ob 19h po lokalnem času so fantje že opravili tudi prvi trening na igrišču enega izmed ukrajinskih drugoligašev.

Peturna pot na evropsko prvenstvo do 19 let se je za Slovence torej pričela v Preddvoru, kjer je selektor Miloš Kostič zaukazal zbor svojih varovancev že večer pred tem. Zvok budilk je hotel Bor napolnil že nekaj čez peto uro zjutraj, osemnajst igralcev in vodstvo pa je bilo že pred sedmo uro na Brniku, kjer pa se je od fantov, ki pišejo zgodovino slovenskega nogometa, prišlo poslovit le nekaj staršev.

Ko so po prestopanju na Dunaju prispeli v Donetsk, so Kostičevi varovanci prvič prav konkretno začutili, da so na evropskem prvenstvu. Že ob izstopu z letala jih je čakal poseben prevoz, ki jih je odpeljal v VIP prostor za prihode, tako da so se izognili tudi čakanju na carini, letališko osebje pa je poskrbelo, da so fantje prtljago dobili kar v avtobus.

Drugo presenečenje je Slovence čakalo po prihodu v Hotel Atlas, kjer jih je na vhodu pričakala dobrodošlica, dekleta pa so fante pozdravila tudi v slovenskem jeziku. Po prihodu v hotel in kosilu je selektor Kostič igralcem priporočil počitek, saj jih je že ob sedmi uri čakal trening. V vročem ozračju je Kostič zaradi dolgotrajnega sedenja na letalu igralce predvsem "raztegnil" in razbremenil, enourni trening pa je bil namenjen tudi spoznavanju novih žog, s katerimi se prvenstvo igra. Težav s poškodbami tokrat ni bilo, le Jerkovič je nekoliko razdražil poškodbo gležnja, ki ga pesti že nekaj časa.

"Zadovoljen sem s potovanjem, saj nam je to minilo precej hitro. Po pristanku, smo se sprehodili mimo carine in kar hitro prišli tudi do hotela. Le-ta je lep, tudi hrana je zelo okusna in dobra, fantje pa so se zelo hitro privadili na samo okolje," se je Kostič dotaknil potovanja in pogojev za bivanje v Ukrajini. "Temperature so precej visoke, zrak je precej vlažen in zato je dihanje kar oteženo. Tukaj bosta do izraza prišla naša fizioterapevta, Rok Predanič in Erik Furlan, ki bosta skrbela za samo hidracijo fantov, s tem, da jih bosta spodbujala, da zaužijejo čim več tekočine. Tudi na samih tekmah bo zelo vroče, vendar bodo pogoji enaki za vse."

Igralna površina v trening centru, kjer treniramo, je zelo dobra, imamo pa nekaj težav z novimi žogami, ki so nekoliko drugačne od tistih, na katere smo navajeni. Sedaj se poskušamo čimprej privaditi na nove, saj bo to zelo pomembno v nadaljevanju," je še povedal Kostič.

Tekst: NZS/MK
Foto: NZS/MK

SORODNE NOVICE

 • 28.03.2023 | U19
  Žlogar: Turnir zapuščamo z dvignjenimi glavami
  Mladinska reprezentanca Slovenije je zaključila elitni krog kvalifikacij za evropsko prventsvo do 19 let. Na zadnjem srečanju je klonila proti Nemčiji.
 • 27.03.2023 | U19
  Žlogar: Dali bomo vse od sebe
  Slovenska mladinska reprezentanca bo jutri odigrala odločilno srečanje proti gostiteljici Nemčiji. Z morebitno zmago se lahko varovanci Žlogarja uvrstijo na zaključni turnir.
 • 25.03.2023 | U19
  Mladinci remizirali tudi v drugo
  Mladinska reprezentanca Slovenije je drugo tekmo elitnega kroga kvalifikacij za evropsko prvenstvo odigrala proti Italiji. Srečanje z zahodnimi sosedi se je končalo brez zadetkov.
 • 24.03.2023 | U19
  Žlogarjevi varovanci v pripravi na obračun z Italijo
  Slovenska mladinska reprezentanca je pred dnevi pričela elitni krog kavlifikacij za preboj na evropsko prvenstvo do 19 let. Jutri mlade reprezentante čaka nov obračun, ko jim bo nasproti stala izbrana vrsta Italije.
 • 22.03.2023 | U19
  Mladinci na prvi tekmi elitnega kroga iztržili remi
  Mladinska reprezentanca Slovenije je elitni krog kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2023 odprla z remijem. Tekma z Belgijo se je končala brez zadetkov.
 • 21.03.2023 | U19
  Mladinska reprezentanca elitni krog začenja proti Belgiji
  Slovenska mladinska reprezentanca je včeraj odpotovala v Nemčijo, natančneje v Bremen, kjer bo v naslednjih dneh tekmovala v elitnem krogu kvalifikacij za Uefa evropsko prvenstvo do 19 let.
 • 13.03.2023 | U19
  Žlogar izbral nogometaše za elitni krog kvalifikacijskega turnirja
  Nogometna pomlad prinaša tekmovalne izzive tudi za mladinsko izbrano vrsto Slovenije. Četa Antona Žlogarja bo preboj na Uefa evropsko prvenstvo do 19 let napadala v Nemčiji, selektor pa je danes razkril seznam nogometašev, na katere bo računal na turnirju. 
 • 15.02.2023 | U19
  Slovenska mladinska reprezentanca ugnala vrstnike s Kitajske
  Slovenska izbrana vrsta do 19 let je na prijateljskem turnirju na Hrvaškem slavila še drugič. Z minimalno zmago je bila boljša od reprezentance Kitajske.
 • 12.02.2023 | U19
  Slovenska mladinska reprezentanca po preobratu ugnala Latvijo
  Slovenska reprezentanca do 19 let je v Umagu odigrala prvo izmed dveh prijateljskih tekem na Hrvaškem.
 • 02.02.2023 | U19
  Žlogar izbral potnike za prijateljski turnir na Hrvaškem
  Slovenska reprezentanca do 19 let, ki se je pred kratkim uvrstila v elitni krog kvalifikacij za evropsko prvenstvo, bo med 9. in 15. februarjem na Hrvaškem sodelovala na prijateljskem turnirju.

DELI NA