19.07.2009 | U19
Slovenska reprezentanca do 19 let opravila prvi trening v Ukrajini

Varovanci Miloša Kostiča so se v jutranih urah iz Preddvora preko Dunaja odpravili v Ukrajino, kjer jih je poleg gostoljubnih domačinov pričakalo soparno vreme s temperaturami čez trideset stopinj. Ob 19h po lokalnem času so fantje že opravili tudi prvi trening na igrišču enega izmed ukrajinskih drugoligašev.

Peturna pot na evropsko prvenstvo do 19 let se je za Slovence torej pričela v Preddvoru, kjer je selektor Miloš Kostič zaukazal zbor svojih varovancev že večer pred tem. Zvok budilk je hotel Bor napolnil že nekaj čez peto uro zjutraj, osemnajst igralcev in vodstvo pa je bilo že pred sedmo uro na Brniku, kjer pa se je od fantov, ki pišejo zgodovino slovenskega nogometa, prišlo poslovit le nekaj staršev.

Ko so po prestopanju na Dunaju prispeli v Donetsk, so Kostičevi varovanci prvič prav konkretno začutili, da so na evropskem prvenstvu. Že ob izstopu z letala jih je čakal poseben prevoz, ki jih je odpeljal v VIP prostor za prihode, tako da so se izognili tudi čakanju na carini, letališko osebje pa je poskrbelo, da so fantje prtljago dobili kar v avtobus.

Drugo presenečenje je Slovence čakalo po prihodu v Hotel Atlas, kjer jih je na vhodu pričakala dobrodošlica, dekleta pa so fante pozdravila tudi v slovenskem jeziku. Po prihodu v hotel in kosilu je selektor Kostič igralcem priporočil počitek, saj jih je že ob sedmi uri čakal trening. V vročem ozračju je Kostič zaradi dolgotrajnega sedenja na letalu igralce predvsem "raztegnil" in razbremenil, enourni trening pa je bil namenjen tudi spoznavanju novih žog, s katerimi se prvenstvo igra. Težav s poškodbami tokrat ni bilo, le Jerkovič je nekoliko razdražil poškodbo gležnja, ki ga pesti že nekaj časa.

"Zadovoljen sem s potovanjem, saj nam je to minilo precej hitro. Po pristanku, smo se sprehodili mimo carine in kar hitro prišli tudi do hotela. Le-ta je lep, tudi hrana je zelo okusna in dobra, fantje pa so se zelo hitro privadili na samo okolje," se je Kostič dotaknil potovanja in pogojev za bivanje v Ukrajini. "Temperature so precej visoke, zrak je precej vlažen in zato je dihanje kar oteženo. Tukaj bosta do izraza prišla naša fizioterapevta, Rok Predanič in Erik Furlan, ki bosta skrbela za samo hidracijo fantov, s tem, da jih bosta spodbujala, da zaužijejo čim več tekočine. Tudi na samih tekmah bo zelo vroče, vendar bodo pogoji enaki za vse."

Igralna površina v trening centru, kjer treniramo, je zelo dobra, imamo pa nekaj težav z novimi žogami, ki so nekoliko drugačne od tistih, na katere smo navajeni. Sedaj se poskušamo čimprej privaditi na nove, saj bo to zelo pomembno v nadaljevanju," je še povedal Kostič.

Tekst: NZS/MK
Foto: NZS/MK

SORODNE NOVICE

 • 07.12.2023 | U19
  Mladinci skupaj s Španijo, Avstrijo in Kosovom
  Mladinska reprezentanca Slovenije je v prvem delu kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025 ostala neporažena, žreb elitnega dela kvalifikacij, ki je danes potekal v Nyonu, pa jo je uvrstil v skupino 1 skupaj s Španijo, Avstrijo in Kosovom.
 • 21.11.2023 | U19
  Z golom Mačka v elitni del kvalifikacij za evropsko prvenstvo
  Mladinska reprezentanca Slovenije je po dveh remijih dobila zadnjo tekmo prvega dela kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024 in se s petimi točkami prebili v elitni del tekmovanja. Slovenci so z golom Lucasa Mačka ugnali gostitelje turnirja Albance.
 • 18.11.2023 | U19
  Slovenija remizirala tudi z Irsko
  Slovenska mladinska izbrana vrsta se je na drugem kvalifikacijskem srečanju za uvrstitev na evropsko prvenstvo z reprezentanco Irske razšla brez zadetkov. Zadnja in odločilna tekma bo na sporedu v torek proti Albaniji.
 • 16.11.2023 | U19
  Žlogar: Čestitke fantom, čaka nas še dolga pot
  Slovenska mladinska reprezentanca sej je na uvodnem srečanju prvega dela kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo pomerila z Belgijo. Za Slovenijo je edini zadetek na srečanju je dosegel Čuber Potočnik. 
 • 14.11.2023 | U19
  Žlogar: Pred nami je težek turnir, zavedamo se svoje kvalitete
  Slovenska izbrana vrsta do 19 let je tik pred začetkom uvodnega kroga kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Na prvem srečanju jih čaka Belgija, selektor Anton Žlogar pa pred uvodnim obračunom deluje samozavestno.
 • 06.11.2023 | U19
  Žlogar: tudi mi posedujemo kvaliteto
  Slovenska reprezentanca do 19 let bo v novembru sodelovala v uvodnem krogu kvalifikacij za Uefa evropsko prvenstvo do 19 let, ki bo potekalo v letu 2024 na Severnem Irskem. Anton Žlogar je objavil seznam nogometašev, ki bodo branili barve Slovenije.
 • 12.09.2023 | U19
  Žlogar: Zaključen turnir nam je prinesel veliko dobrih stvari
  Mladinska reprezentanca Slovenije je odigrala še zadnjo tekmo v sklopu mednarodnega turnirja Slovenia Nations Cup. Varovanci Antona Žlogarja so morali tokrat priznati premoč Islandiji. 
 • 09.09.2023 | U19
  Slovenija remizirala z Mehiko
  Mladinska reprezentanca Slovenije je odigrala drugo tekmo v sklopu mednarodnega turnirja Slovenia Nations Cup. Z Mehiko so se varovanci Antona Žlogarja kljub vodstvu razšli z neodločenim izidom 1:1. 
 • 06.09.2023 | U19
  Slovenija boljša od Savdske Arabije
  Mladinska reprezentanca Slovenije je odigrala prvo tekmo v sklopu mednarodnega turnirja Slovenia Nations Cup. Od Savdske Arabije so bili varovanci Antona Žlogarja boljši s 3:0. V soboto proti Mehiki.
 • 28.08.2023 | U19
  Žlogar izbral nogometaše za mednarodni turnir
  Slovenska izbrana vrsta do 19 let bo v sklopu mednarodnega Slovenia Nations Cup 2023 prihodnji mesec v Brežicah in Ljubljani odigrala tri prijateljske tekme. Nasprotniki bodo Savdska Arabija, Mehika in Islandija.

DELI NA