04.09.2021 | U19
Slovenski mladinci ugnali še Rusijo

Mladinska reprezentanca Slovenije je po četrtkovi zmagi v dvoboju s Severno Makedonijo dobila tudi drugo tekmo prijateljskega turnirja. Četa Boštjana Cesarja je v NNC Brdo premagala Rusijo. V prvem polčasu je bil z bele točke natančen Žan Jevšenak, zmago pa je v 93. minuti potrdil Žan Bunić.

Mednarodni prijateljski turnir:

RUSIJA U19 - SLOVENIJA U19 0:2 (0:1)

Strelec: Jevšenak (23'/11m), Bunić (93')
Rusija: Gladišev, Larin, Kuznecov, Detenišev, Langovič, Efremov, Ermakov, Janovič, Kovalenko, Lajkin, Savitski. Selektor: Stanislav Korotajev.
Slovenija: Pridgar, Baskera (77' Černe), Kuzmić, Zajšek, Matjaž, Ratnik, Jevšenak (77' Gavrić), Cipot (90' Skok Jekovec), Čaušević (67' Marsetič), Gorenak (90' Slaviček), Kljun (67' Bunić). Selektor: Boštjan Cesar.

Današnji obračun v Nacionalnem nogometnem centru Brdo je bil iz vidika števila zadetko precej skromnejši od četrtkovega v Kranjski Gori. Slovenci so povedli v uvodu 23. minute. Prodirajoči Tom Kljun je izsilil prekršek za najstrožjo kazen, ki jo je suvereno izvedel Žan Jevšenak. V prvem polčasu smo ob dveh čvrstih obrambah videli le še eno nevarnejšo akcijo. Srđan Kuzmić je podal z desne strani igrišča, Alen Čaušević pa je bil pred golom za las prekratek.

Tudi v nadaljevanju srečanja, kljub nekaj menjavam, se potek igre ni pretirano spremenil. Rusi so imeli v prvi polovici drugega polčasa nekaj več posesti, ki pa je ob dobro postavljeni slovenski obrambi niso znali izkoristiti. Srečanje se je razživelo šele v zadnjih desetih minutah, ko so prvi zapretili Slovenci.

V 81. minuti je današnji rezervist Žan Bunić, ki je v četrtek dvakrat zatresel mrežo Severne Makedonije, nevarno prodrl po levi strani, predložek pred vrata pa ni našel naslovnika. Dve minuti kasneje je bil po hitrem protinapadu nevaren še Enej Marsetič, Jaroslav Gladišev je njegov poskus preusmeril mimo bližnje leve vratnice. Po kotu je sprožil še Tio Cipot, a premalo natančno.

V 89. minuti so bili Rusi blizu izenačenja. Levin je izvedel prosti strel z desne strani, Šitov pa je po nekaj odbitih žogah streljal v levo vratnico Sama Pridgarja, ki je sicer še nekajkrat posredoval brez preglavic. Rusi priložnosti niso izkoristili, so jo pa Slovenci. Enej Marsetič je odvzel žogo na sredini igrišča, z natančno podajo našel Žana Bunića, ta pa je s strelom v daljši kot potrdil zmago Slovenije.

Slovence v torek čaka še zadnja preizkušnja turnirja, dvoboj s Francijo. Tekma se bo v NNC Brdo pričela ob 17. uri, spremljali jo boste lahko tudi v prenosu na spletni strani NZS.

Boštjan Cesar, selektor Slovenije: »Za nami je težka tekma z Rusijo. Začeli smo zelo osredotočeno in v tekmo krenili z miselnostjo ter pristopom, ki so ga fantje pokazali že v drugem delu obračuna s Severno Makedonijo. V prvem polčasu smo bili zelo agilni, veliko pri žogi in zasluženo povedli. V nadaljevanju smo nekaj časa trpeli, kar je tudi normalno proti tako kakovostnim tekmecem, a smo se v tej fazi dobro branili kot celotna ekipa. Pokazali smo kvaliteto in zasluženo zmagali. Sedaj nas čaka regeneracija, en pravi trening ter torkova tekma s Francijo, ki je fenomenalna ekipa. Tudi proti Francozom se želimo predstaviti v dobri luči in s prepoznavno igro ter miselnostjo priti do pozitivnega rezultata.«

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 26.03.2024 | U19
    Mladinci so se od elitnega kroga poslovili z zmago
    Mladinska reprezentanca Slovenije je odigrala še zadnje srečanje elitnega kroga kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2024. Varovanci Miša Brečka so se pomerili s Kosovom in se od kvalifikacij poslovili z zmago z 1:0 in končim drugim mestom v skupini 1.
  • 23.03.2024 | U19
    Po remiju s Španijo poraz proti Avstriji
    Mladinska reprezentanca Slovenije je odigrala drugo srečanje elitnega kroga kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2024. Varovanci Miša Brečka so se pomerili z Avstriji in izgubili z 2:0.
  • 20.03.2024 | U19
    Mladinci po vodstvu remizirali s Španijo
    Mladinska reprezentanca Slovenije je elitni krog kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2024 začela z neodločenim izidom. Varovanci Miša Brečka so na uvodni tekmi v Lendavi z zadetkom Mačka remizirali s Španijo.
  • 19.03.2024 | U19
    Mladinci za uvod gostijo Španijo
    Slovenska mladinska reprezentanca se je v nedeljo zbrala v Moravskih Toplicah, kjer bo nastanjena v času v elitnega kroga kvalifikacij za UEFA evropsko prvenstvo do 19 let. Vse tekme slovenske mladinske reprezentance bodo v prenosu na Sportklubu.
  • 11.03.2024 | U19
    Novi selektor predstavil seznam za preboj na Euro
    Slovenska reprezentanca do 19 let bo med 20. in 26. marcem gostila elitni krog kvalifikacij za Uefa evropsko prvenstvo do 19 let, ki bo letos potekalo na Severnem Irskem. Novi selektor slovenske izbrane vrste do 19 let Mišo Brečko je objavil seznam nogometašev, ki se bodo na kvalifikacijskem turnirju, ki bo potekal v Lendavi ob Avstriji, Španiji in Kosovu borili za uvrstitev na zaključni turnir.
  • 11.03.2024 | U19
    Mišo Brečko imenovan za selektorja mladinske izbrane vrste
    Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je po predlogu predsednika Nogometne zveze Slovenije Radenka Mijatovića za novega selektorja izbral Miša Brečka. Slednji je že vodil mlajše reprezentance Slovenije, z izbrano vrsto do 17 let je lansko leto nastopil tudi na evropskem prvenstvu.
  • 07.12.2023 | U19
    Mladinci skupaj s Španijo, Avstrijo in Kosovom
    Mladinska reprezentanca Slovenije je v prvem delu kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025 ostala neporažena, žreb elitnega dela kvalifikacij, ki je danes potekal v Nyonu, pa jo je uvrstil v skupino 1 skupaj s Španijo, Avstrijo in Kosovom.
  • 21.11.2023 | U19
    Z golom Mačka v elitni del kvalifikacij za evropsko prvenstvo
    Mladinska reprezentanca Slovenije je po dveh remijih dobila zadnjo tekmo prvega dela kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024 in se s petimi točkami prebili v elitni del tekmovanja. Slovenci so z golom Lucasa Mačka ugnali gostitelje turnirja Albance.
  • 18.11.2023 | U19
    Slovenija remizirala tudi z Irsko
    Slovenska mladinska izbrana vrsta se je na drugem kvalifikacijskem srečanju za uvrstitev na evropsko prvenstvo z reprezentanco Irske razšla brez zadetkov. Zadnja in odločilna tekma bo na sporedu v torek proti Albaniji.
  • 16.11.2023 | U19
    Žlogar: Čestitke fantom, čaka nas še dolga pot
    Slovenska mladinska reprezentanca sej je na uvodnem srečanju prvega dela kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo pomerila z Belgijo. Za Slovenijo je edini zadetek na srečanju je dosegel Čuber Potočnik. 

DELI NA