21.06.2022 | Sodniki
Šmajc in Gabrovec na UEFA Pokal regij v Baku

Predkrog Pokala regij (UEFA Regions' Cup 2022/23 Preliminary Round), ki bo potekal od 23. do 29. junija v Azerbajdžanu ne bo minil brez slovenske udeležbe. Na turnir v največjo državo na območju Kavkaza sta bila s strani sodniškega odbora UEFE odrejena tudi 33-letni David Šmajc (FIFA od 2022) iz DNSG Kranj in 35-letni pomočnika sodnika David Gabrovec iz Markovcev pri Ptuju, ki nosi FIFA značko od leta 2019 sicer pa je član MDNS Ptuj.

Potem ko je David Šmajc skupaj z Davidom Gabrovcem, Tomažem Černetom (desno spodaj) in Dejanom Balažičem (levo spodaj) 11 junija sodil v Walesu kvalifikacijsko tekmo za EP mladih U-21 leta 2023 med domačo reprezentanco in reprezentanco Nizozemske, se v sredo preko brniškega letališa z vmesnim postankom v Carigradu odpravlja v prestolnico Azerbajdžana, ki se nahaja na križišču zahodne Azije in Vzhodne Evrope.

Šmajc (na sliki drugi z desne) bo skupaj s pomočnikom Gabrovcem (na spodnji sliki drugi z leve) sodil na otvoritveni tekmi turnirja v četrtek 23. junija, ko se bosta pomerili ekipi AFC Basiani iz Gruzije in Tallinna FC Zapoos iz Estonije. Z našima sodnikoma bosta še Azerbajdžanca in sicer pomočnik sodnika Abdullayev ter četri sodnik Masiyev Elchin.

V 2. krogu turnirja, ki je na sporedu bo v soboto 25. junija, bo David Šmajc četrti sodnik na tekmi estonske ekipe Tallinna FC Zapoos in kazahstanskega predstavnika Kaskelen, ki jo bo sodil Azer Masiyev Elchin, pomočnika pa bosta tako kot na otvoritveni tekmi Abdullayev in naš David Gabrovec.

Pred vrnitvijo v domovino, bosta v nedeljo Šmajc in Gabrovec aktivna še zahodno od Bakuja v mestu Shamakhi, kjer bosta zadnjem krogu turnirja skrbela za izvajanje nadzora nad Pravili igre na povsem novem tamkajšnem mestnem stadionu -odprt novembra 2021 s kapaciteto 2.200 sedežev- na dvoboju azerbajdažskega predstavnika Jabrayil in ekipe “Kolos” Cherven iz Belorusije. Na tekmi bosta s Slovencema še Švicarja in sicer pomočnik sodnika Hirzel in četrti sodnik Luca Cibelli.

Na turnirju bo tri tekme vključno z nedeljskim finalom gostilo mesto Shamakhi, preostali trije dvoboji pa bodo odigrani na stadionu ASK Arena v Bakuju (8.125 sedežev), ki je bil zgrajen leta 2001 s strani Azerbajdžanske nogometne zveze. Sploh prva tekma na tem objektu je bila odigrana v prvem predkrogu nekdanjega Pokala UEFA, kjer je 23. avgusta 2001 proti Shaki iz Bakuja gostovala ljubljanska Olimpija (0-4), prvi zadetek na stadionu pa je tedaj v 26.minuti dosegel Dušan Kosić, sedanji trener Tabora iz Sežane. Vse tekme se bodo začele ob 14. uri. 

UEFA Pokal Regij se vrača po zadnji izvedbi v sezoni 2018/2019, ko je zmagal poljski Dolny Slask, ki je v finalu premagal nemško gostiteljico Bavarsko.

Tekst: ZNSS/ ŽD

Foto: m.24.si

SORODNE NOVICE

 • 28.07.2022 | Sodniki
  Sodniki, sodnice in kontrolorji aktivirali letovanje 22-ih otrok
  Sodniki, sodnice in kontrolorji so v junijskem družbeno odgovornem projektu omočili nepozabne poletne počitnice za 22 otrok na Debelem rtiču. Otroci prav v teh dneh tam uživajo v brezskrbni igri, učnih aktivnostih in morskih radostih, obiskal pa jih je tudi prvoligaški sodnik.
 • 22.07.2022 | Sodniki
  Naša sodnica v četrtfinalu ženskega Eura
  Po dveh tekmah skupinskega dela tekmovanja na 13. Evropskem prvenstvu za ženske, kjer je Staša Špur (33) iz Murske Sobote opravljala naloge pomočnice sodnice hrvaški sodnici Ivani Martinčić na dvobojih med Nizozemsko in Portugalsko ter med Italijo in Belgijo, bo naša sodnica delovala tudi v izločilnih bojih in sicer na sobotni četrtfinalni tekmi v Rotherhamu med Francijo in Nizozemsko.
 • 18.07.2022 | Sodniki
  Staši Špur druga tekma na ženskem Euru 2022
  Našo linijsko sodnico Stašo Špur iz Murske Sobote čaka drevi druga tekma na ženskem EURU 2022 v Angliji. Po tekmi Nizozemska - Portugalska minulo sredo, bo tokrat v aktivni vlogi ob vzdolžni črti na dvoboju med Italijo in Belgijo na stadionu akademije Manchester Cityja, ki se nahaja neposredno ob osrednjem klubskem stadionu angleškega prvaka.
 • 12.07.2022 | Sodniki
  Uvodna tekma za Stašo Špur na ženskem EURU 2022 v Angliji
  Evropsko nogometno prvenstvo za ženske 2022, ki se je začelo v sredo 6. julija v Angliji in bo potekalo vse do finalne tekme 31. julija- na žalost brez udeležbe varovank Borut Jarca- bo v aktivni vlogi na igrišču doživela naša najboljša FIFA pomočnica sodnice 33-letna profesorica razrednega pouka Staša Špur iz Murske Sobote, ki bo svojo uvodno tekmo imela v sredo, ko se bosta pomerili Nizozemska in Portugalska.
 • 17.06.2022 | Sodniki
  Uspešno izvedeno strokovno PNI predavanje za klube in medije
  V Kongresnem centru Brdo je danes potekalo strokovno predavanje iz interpretacije pravil nogometne igre, ki je bilo namenjeno klubskim predstavnikom, glavnim trenerjem, kapetanom klubov v Prvi ligi Telemach in medijem z namenom seznanitve s trendi in najnovejšimi smernicami pred prihajajočo novo sezono.
 • 14.06.2022 | Sodniki
  Sodniki zbrali 7.106 EUR za letovanje 22 otrok na morju
  Velika humanitarna akcije vseh sodnikov, sodnic in kontrolorjev pod okriljem Zveze nogometnih sodnikov Slovenije v sodelovanju z oddajo Svet na Kanalu A je dosegla izjemen uspeh, saj je bilo za letovanje otrok v stiski zbranih 7.106 EUR.
 • 19.05.2022 | Sodniki
  Vinčič izbran za sojenje na SP 2022
  Po letu 2018, ko je Damir Skomina s pomočnikoma Juretom Praprotnikom in Robertu Vukanom sodil na Svetovnem prvenstvu v Rusiji bo Slovenija tudi na 22. Svetovnem prvenstvu imela svojega predstavnika, saj je bil Slavko Vinčić imenovan kot eden izmed 11 glavnih sodnikov iz starega kontinenta v paru z njem pa na SP potujeta še pomočnika sodnika Tomaž Klančnik in Andraž Kovačič.
 • 13.05.2022 | Sodniki
  Ženska sodniška trojka na tekmi 2. SNL
  Drevi je pomemben dan za žensko sojenje, saj bo na stadionu Portoval v celoti ženska sodniška ekipa prvič doslej vodila tekmo 29. kroga 2. SNL med novomeško Krko in ptujsko Dravo.
 • 12.05.2022 | Sodniki
  Finale lige Europa Slavku Vinčiću
  Iz sedeža Evropske nogometne zveze (UEFA) so sporočili izbrane sodnike za finalno tekmo lige Europa, kar nas je še posebej razveselilo pri Zvezi nogometnih sodnikov Slovenije, saj smo prejeli nov izjemen pečat in ogromno priznanje za slovensko sojenje. Sredino tekmo finala Evropske lige, ko se bosta v vroči Sevilli pomerila nemški Eintracht iz Frankfurta in škotski Glasgow Rangers bo upravljal Slovenec in sicer 42-letni Mariborčan Slavko Vinčić.
 • 26.04.2022 | Sodniki
  Staša Špur na WEURO 2022
  Evropska nogometna zveza (UEFA) je danes uradno imenovala sodnice, pomočnice sodnic in video sodnike za žensko evropsko prvenstvo 2022, ki bo v Angliji med 6. in 31. julijem. Veliko priznanje je prejela tudi Zveza nogometnih sodnikov Slovenije, saj je med najboljšimi 25 izbranimi pomočnicami sodnic za WEURO 2022 tudi naša predstavnica iz Prekmurja, 33-letna profesorica razrednega pouka Staša Špur iz Murske Sobote.

DELI NA