20.05.2021 | 2. SNL
Šmartno in Drava o obstanku

Naslov je oddan Radomljam, Krka je med tednom potrdila drugo mesto, Brda pa so zapečatila svojo usodo. Odprto je le še vprašanje, če se bo po zadnjem krogu med tretjeligaše preselilo Šmartno ali Drava. Šmarčani in Ptujčani se bodo v soboto udarili pred kamero Sportkluba. V spletnem prenosu na NZS.si boste lahko spremljali obračun Radomelj in Doba.

Sobota, ob 17.00: ŠMARTNO 1928 - DRAVA PTUJ
Sodnik: Dejan Balažič
Prepoved igranja: /
Neposredni prenos: Sportklub 1

Brici so s točko na Ptuju krog pred koncem prvenstva dokončno zapečatili svojo usodo in se po koncu sezone selijo med tretjeligaše. Iz vidika napredovanja in nazadovanja je odprto le še eno vprašanje. Se bodo od 2. SNL poslovili nogometaši Šmartnega ali Drave? Tako Šmarčani kot Ptujčani imajo 90 minut pred koncem sezone na svojem računu 19 točk, za nameček pa bosta tekmeca obračunala na medsebojni tekmi. Točka zadostuje domači ekipi, ki je septembra v Zavrču slavila drugo zmago sezone. Za zmago z izidom 1:3 so zadeli David Hrastnik, Blaž Verhovšek in Mario Purnat, domači poraz je omilil Matic Marcius. Pred tedni se je zdelo, da so Ptujčani že na varnem, a so s tremi zaporednimi remiji dovolili, da se je Šmartno z dvema zmagama povsem približalo. Šmarčani so med tednom po preobratu premagali Fužinar, Drava je remizirala z Brdi. Kdo se bo veselil pred kamerami Sportkluba?

 

Sobota, ob 17.00: KALCER RADOMLJE - ROLTEK DOB
Sodnik: Bojan Mertik
Prepoved igranja: /
Neposredni prenos: NZS.si

V Radomljah bodo po zadnjem krogu prvenstva dvignili lovoriko za naslov prvaka 2. SNL, tekmec na zadnji tekmi pa bi težko bil bolj primeren. Radomljani se bodo povratka med prvoligaše veselili pred očmi sosedov iz Doba, ki je v končnico vstopil na drugem mestu lestvice. Rezultati modrih so bili v skupini za prvaka precej skromnejši kot v rednem delu sezone, saj zdesetkana četa Jerneja Javornika zmage ne pozna že šest tekem. Avgustovski obračun v Radomljah so z goli Roka Jazbeca, Luke Cerarja in Sandija Nuhanovića dobili Radomljani, ki so na sosedskih derbijih z Dobljani nazadnje izgubili oktobra 2017. Se bo niz nadaljeval tudi v zadnjem krogu prvenstva?

 

Sobota, ob 17.00: TRIGLAV KRANJ - KRKA
Sodnik: Denis Šabanagić
Prepoved igranja: Luka Vešner Tičić (Krka)

Medtem ko preostali drugoligaši v soboto zaključujejo s tekmovalnimi obveznostmi, Novomeščani po sobotnem gostovanju v Kranju čakata še dve preizkušnji. Kvalifikacije za popolnitev Prve ligel Telekom Slovenije bo za Krko vrhunec letošnje sezone in priložnost, da se prvoligaški nogomet prvič po letu 2016 vrne na novomeški Portoval. Dolenjci še ne poznajo nasprotnika v kvalifikacijah, kljub vsemu pa je lahko tekma s Triglavom dobra priprava tudi iz smisla samozavesti. “Farmacevti” so letos izgubili zgolj dvakrat, med tednom pa po zaslugi Marka Dušaka in Marka Huča premagali prvake Radomljane. Kranjčani so se v sredo s točko vrnili iz Brežic, svoje delnice za ekspresno vrnitev v prvoligaško druščino pa so zapravili že jeseni. Poleti povsem prenovljena ekipa si je privoščila preveč spodrsljajev, so v orlovem gnezdu spomladi zgradili temelje za naslednjo sezono?

 

Sobota, ob 17.00: RUDAR VELENJE - NAFTA 1903
Sodnik: David Šmajc
Prepoved igranja: /

Tudi Rudarju se misija povratka med nogometno elito ni posrečila. Tudi v Velenju so po poletni selitvi v 2. SNL močno spremenili svojo zasedbo, ki pa ni bila kos drugoligaškim tekmecem. Knapi sezono zaključujejo na repu skupine za prvaka, v kateri so sicer sila težko nabirali točki. Almir Sulejmanović je priložnost namenil tudi mladcem, ki so nabrali pomembne izkušnje. Rudar bo sezono sklenil s tekmo proti Nafti, ki bo prav tako še eno sezono ostala med drugoligaši. Lendavčani so si tekom sezono privoščili spodrsljaj preveč, da bi lahko konkurirali Radomljam in Krki, pristašem kluba pa tolažba v obliki tretjega mesta ne bo pomenila prida veliko. Kaj lahko od Prekmurcev pričakujemo v naslednji sezoni?

 

Sobota, ob 17.00: VITANEST BILJE - BREŽICE TERME ČATEŽ
Sodnik: Blaž Kos
Prepoved igranja: Tomaž Zakrajšek (Brežice)

V Dolinci bosta uspešno sezono sklenili ekipi, ki bi ju lahko označili za najlepše presenečenje sezone. Brežičanom se trenutno nasmiha četrto mesto, ob pomoči Rudarja bi se lahko zavihteli tudi na tretjega. Biljenci so krog pred koncem prvenstva šesti, višje zagotovo ne morejo, lahko pa pred njih skoči Triglav. Tudi sedmo mesto ne bi pokvarilo uspešnega leta, saj so Primorci s pretežno domačo ekipo nagajali tudi konkurentom z vrha lestvice. Črno-beli so spomladi dvakrat premagali Dob, na Portovalu pa so odščipnili točko Krko. Marca so se veselili tudi v Brežicah, Kevin Humar in Danijel Šturm, ki je zadel dvakrat, sta Primorcem priigrala prestižni skalp.

 

Sobota, ob 17.00: KRŠKO - FUŽINAR VZAJEMCI
Sodnik: Matej Čontala
Prepoved igranja: Sandi Ćoralić in Lan Štravs (Fužinar)

Krško se je s sredino zmago v Beltincih povzpelo na vrh skupine za obstanek. Posavci želijo tam ostati tudi po zadnji tekmi sezone, ko na Stadionu Matija Gubec gostuje Fužinar. Ravenčani so v zadnjih štirih krogih osvojili zgolj dve točki, a so si že prej nabrali dovolj zaloge, da so si tudi ob spodrsljajih zasledovalcev zagotovili novo drugoligaško sezono. Korošcem se je med tednom nasmihala nova zmaga, ki pa so jo v zaključku tekme zapravili z dvema enajstmetrovkama v korist Šmartnega. Krčani so bili uspešnejši v Prekmurju, Luka Radić in Jaka Korošec sta se gostiteljem oddolžila za jesenski poraz v Beltincih. Krčani so septembra z enakim izidom slavili tudi na Ravnah, kdo bo boljši v Krškem?

 

Sobota, ob 17.00: PRIMORJE EMUNDIA - BELTINCI KLIMA TRATNJEK
Sodnik: Denis Halilović
Prepoved igranja: /

Menjava trenerja se je obrestovala, Ajdovci so v zadnjih štirih tekmah osvojili osem točk, med tednom pa so se razveselili obstanka v 2. SNL. Četa Borivoja Lučića je v Dekanih slavila visoko zmago, Jadran, ki je že nekaj tednov na varnem, je klonil z 0:4. Sinovi burje so z enako razliko pokleknili v Beltincih, rumeno-modri so po primorskem vodstvu tehtnico nagnili v svojo korist in vknjižili zmago s 5:1. Sobotna tekmeca trenutno ločita dve točki, zato Primorci še niso brez možnosti, da se prebijejo višje od 13. mesta.

 

Sobota, ob 17.00: BRDA - JADRAN DEKANI
Sodnik: Marko Podgoršek
Prepoved igranja: /

Brici se po petih drugoligaških sezonah poslavljajo od 2. SNL. Rdeče-črni so bili najuspešnejši prvo leto po vrnitvi med drugoligaše, saj so se sezono sklenili na šestem mestu, z vsako naslednjo sezono pa so počasi drseli po lestvici. Krog pred koncem aktualnega prvenstva je jasno, da bodo “vinarji” sezono 2020/21 sklenili na zadnjem mestu, pred zadnjo tekmo imajo pet točk zaostanka za Šmartnim in Dravo. Prav s Ptujčani so se Primorci merili med tednom, a remi v najstarejšem slovenskem mestu ni bil dovoj za podaljšanje upov. V Goriška Brda pred selitvijo v tretji razred slovenskega nogometa prihajajo še Dekančani, ki so si kot prvi klub v skupini za obstanek zagotovili novo sezono v 2. SNL. Briška zasedba je z golom dobila jesenski dvoboj, kdo bo spretnejši v 22. krogu?

Tekst: PDo
Foto: M24.si
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

  • 22.05.2021 | 2. SNL
    Šmartno izpadlo, v Radomljah slavili naslov
    S tekmami 22. kroga se je končala tudi 2. SNL. V zadnjem krogu je bilo odprto le še vprašanje, če bodo ob Brdih izpadli Šmarčani ali Ptujčani. Tekmeca sta se udarila na medsebojni tekmi, obstanka pa so se po minimalni zmagi razveselili v zasedbi Drave. V Radomljah so slavili naslov prvaka 2. SNL.

DELI NA