22.05.2021 | 2. SNL
Šmartno izpadlo, v Radomljah slavili naslov

S tekmami 22. kroga se je končala tudi 2. SNL. V zadnjem krogu je bilo odprto le še vprašanje, če bodo ob Brdih izpadli Šmarčani ali Ptujčani. Tekmeca sta se udarila na medsebojni tekmi, obstanka pa so se po minimalni zmagi razveselili v zasedbi Drave. V Radomljah so slavili naslov prvaka 2. SNL.

V Šmartnem nismo videli veliko pravih priložnosti, zmagovalca pa je odločila 70. minuta srečanja. Žoga je končala pri Drilonu Kryeziuju, ki jo je s 17 metrov neubranljivo pospravil za hrbet Domna Mrežarja. Domači vratar se je sicer še pred zadetkom izkazal z imenitno obrambo po strelu Frana Šlambergerja, Šmarčani pa so bili na drugi strani igrišča premalo zbrani pri zaključku akcij. Šaleška zasedba se tako po enem letu seli nazaj med tretjeligaše.

Igor Fenko, trener NK Šmartno 1928: "Po trdi tekmi, žal, veliko preveč nervoze v naših nogah in neizkoriščenih priložnosti, prejeli pa smo prepoceni zadetek s strela od daleč. Na koncu Drava ostaja v ligi, mi izpademo. Vseeno mislim, da smo v spomladanskem delu pokazali lep napredek. Upam, da se bo klub odločil za delo naprej, da takoj napademo 2. SNL, ker mislim, da Šmartno tja tudi spada."


Od drugoligaške konkurence so se poslovili tudi v Goriških Brdih, v Vipolžah so se tesne zmage veselili Dekančani. Jadran je z golom Roka Frešerja povedel v 11. minuti, Amadej Marinič je izenačil po pol ure igre in postavil tudi izid prvega polčasa. Frešer je v 65. minuti zadel za novo vodstvo "pesjanov", v 79. minuti pa je najstrožjo kazen izkoristil še Jakob Vitezica. Gostitelji so v 93. minuti poskrbeli za kozmetični popravek rezultata, dekansko mrežo je zatresel Alexander Stožinič. Dekančani so z zmago sezono končali na vrhu skupine za obstanek.


Ajdovci so sezono sklenili z visoko zmago v obračunu z Beltinčani, ki so v Vipavski dolini zaigrali s prevetreno zasedbo. Prekmursko mrežo je že v uvodni minuti tekme načel Jakob Kodermac, na praktično identičen način pa so rdeče-črni odprli tudi drugi polčas. Dve minuti po vrnitvi na igrišče je znova zadel Kodermac. Šest minut kasneje je prednost povišal Žan Leban, Amel Džuzdanović pa je v 79. minuti postavil končni izid srečanja.


Ravenčani so serijo skromnejši rezultatov prekinili z zmago v Krškem. Koroški so si točke zagotovili že v prvem polčasu, ki so ga dobili z 0:3. V osmi in 22. minuti je bil natančen Edi Horvat, šest minut pred odmorom je v polno meril še Gašper Koritnik. Izid tekme je v 48. minuti postavil Anže Turičnik. Krško po 22. krogu prvenstva zaseda deseto mesto, Fužinar je tik za Posavci.

Damijan Romih, trener NK Krško: "Čestitke gostom za zmago. V današnji tekmi so izkoristili naš slab polčas. Kljub temu pa moramo biti s sezono zadovoljni, saj smo bili globoko v coni izpada in smo spomladi uspeli dvigniti rezultatsko krivuljo in na koncu koncev smo na prvem mestu v ligi za obstanek."

Mihael Bukovec, NK Fužinar Vzajemci: "Proti dobro organiziranim nasprotniku smo imeli nekoliko več želje po uspehu in zasluženo zmagali. Čestitke fantom, kakor tudi nasprotni ekipi za 'fair' in pošteno odigrano tekmo."


Novomeščani so v Kranju doživeli tesen poraz, a so si že med tednom zagotovili drugo mesto in nastop v kvalifikacijah za popolnitev Prve lige Telekom Slovenije. Dolenjci morajo za vrnitev med prvoligaše premagati Koper, ki je danes klonil v Celju. Krka je na Gorenjskem klonila po zadetku v deveti minuti srečanja, za zmago domačih je zadel Adam Jakupovič. Kranjčani so z zmago ostali na sedmem mestu lestvice, šest točk pred Rudarjem.


Velenjčani so morali na svoji zelenici priznati premoč Lendavčanov. Nafta je po preobratu v drugem polčasu slavila z 1:2, knapi so po enajstmetrovki Davida Kašnika vodili ob polovici spopada. V nadaljevanju dvoboja je na sceno stopil Rok Pirtovšek, ki je v 70. minuti poravnal izid, štiri minute kasnje pa je zadel še drugič in Prekmurci so se veselili minimalne zmage, s katero so se Krki približali na točko zaostanka. 


V Biljah sta se pomerili ekipi, ki sta najlepše presenečenje letošnje sezone. Uspešno sezono so z zmago sklenili Biljenci, ki so bili s 3:1 boljši od Brežic. Posavska četa je v 11. minuti sicer povedla, a so gostitelji po golu Tina Martića odgovorili preko Danijela Šturma. Primorec se je razveselil "hat-tricka", v 19. in 23. minuti je poskrbel, da so črno-beli dobili prvi polčas, z golom v 54. minuti pa je dokončno potrdil zmago Primorcev. Biljenci so kljub zmagi ostali na šestem mestu, tik nad njimi pa najdemo Brežičane.


Pred Brežice so se z zmago v sosedskem derbiju v Radomljah zavihteli Dobljani. Modri kljub tesni zmagi niso pokvarili slavja Radomljanov, ki so po koncu tekme dvignili lovoriko za najboljšo ekipo 2. SNL in se še tretjič v zgodovini kluba prebili med prvoligaše. Pod edini zadetek na tekmi se je v 34. minuti podpisal Simon Gregorin.

Tekst: PDo
Foto: M24.si
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

  • 20.05.2021 | 2. SNL
    Šmartno in Drava o obstanku
    Naslov je oddan Radomljam, Krka je med tednom potrdila drugo mesto, Brda pa so zapečatila svojo usodo. Odprto je le še vprašanje, če se bo po zadnjem krogu med tretjeligaše preselilo Šmartno ali Drava. Šmarčani in Ptujčani se bodo v soboto udarili pred kamero Sportkluba.

DELI NA