08.08.2022 | Sodniki
Sodnice za uvodni krog Ženske nogometne lige Triglav Zdravje

Evropsko prvenstvo v Angliji se je končalo z zmago gostiteljic, ki so na Wembleyu po podaljških premagale Nemke z 2-1, pozornost vseh ljubiteljev ženskega nogometa pa je že preusmerjena na domače ženske nogometne zelenice.

Pretekli torek je Nogometna zveza Slovenije na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani pripravila imeniten promocijski dogodek, kjer je na zboru predstavnikov in predstavnic vseh osmih klubov, NZS predstavila prenovljeno celostno in zunanjo podobo ter ime novega pokrovitelja 1. SŽNL družbo Triglav Zdravje, po kateri se bo tekmovanje imenovalo Ženska nogometna liga Triglav Zdravje.

Še pet dni nas loči do 13. avgusta in začeta nove sezone slovenske ženske nogometne lige 2022/23, ki se bo z novo tekmovalno sezono uradno imenovala Ženska nogometna liga Triglav Zdravje, danes pa je tričlanska Komisija za delegiranje sodnikov objavila sodniške ekipe, ki bodo sodile v uvodnem krogu.

Že takoj na začetku bo najbolj vroče v prestolnici, kjer bo v soboto ob 17. uri (prenos Sportklub 3) na sporedu večni derbi med ŽNK Olimpija Ljubljana in ŽNK Nona Pomurje Beltinci, ki bo odigran neposredno ob Kamniški progi na glavnem igrišču atletskega stadiona ŽAK v Spodnji Šiški.

Da bo na igrišču potekalo vse v skladu s pravili igre, bo skrbela glavna sodnica Vanja Janković (27), ki prihaja iz Žabnice (DNSG Kranj). Za Jankovićevo bo to premierni derbi med dvema največjima rivaloma v ženskem nogometu na sončni strani Alp ter 33 tekma v 1. slovenski ženski nogometni ligi, kjer je debitirala 4. septembra 2016 na dvoboju med nekdanjim ŽNK Ankaran in ŽNK Olimpija.

Nadarjena delivka pravice iz Gorenjske (na sliki desno kontrolor sojenja Andrej Žnidaršič -121. tekem v 1. SNL in Pokalu) redno sodi na tekmah ženske nogometne lige ter moških članskih tekmah v Gorenjski nogometni ligi. Z njo bosta še prva pomočnica Sara Mask (udeleženka CORE seminarja v 2021) iz MDNS Nova Gorica ter druga pomočnica Petra Stopar iz Ilirske Bistrice (MDNS Koper).

Na preostalih tekmah bodo sodile še Tjaša Misja (27) iz MDNS Murska Sobota (udeležena kot glavna sodnica na seminarju Core za perspektivne mlade sodnice lani v Švici), ki bo delila pravico v Nogometnem centru Velesovo, kjer se bosta v prvi nedeljski tekmi z začetkom ob 17. uri pomerila ŽNK Cerklje in ljubljanski ŽNK Krim (pomočnici Staša Špur in Kaja Škrban). 

V drugi nedeljski tekmi, ki jo bo gostil Športni center Police v Ajdovščini pa bo z začetkom ob 18. uri delila pravico naša najbolj izkušena mednarodna sodnica Tanja Subotić (45) iz DNS Ljubljana, kateri bosta asistirali še Helena Buh iz Dobrove  in Luka Strajnar (vsi iz DNS Ljubljana).

Zadnja tekma 1. kroga nove sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje pa bo odigrana prihodnji vikend 20. avgusta, ko se bosta v najstarejšem slovenskem mestu na Mestnem stadion Ptuj ob 11. uri pomerila ŽNK Doxakey in ŽNK Radomlje, v glavni vlogi pa bo mlada 22- letna Mediha Durić iz Raven na Koroškem (MDNS Maribor), poleg katere bosta še pomočnika sodnika David Vozlič in Armin Turanović oba iz MDNS Celje.

Tekst: NZS/ ŽD

SORODNE NOVICE

 • 01.09.2022 | Sodniki
  Špurova potuje v Indijo na SP deklet do 17. let
  Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je sporočila, da je 33-letna Staša Špur iz Murske Sobote izbrana med 28 najboljših svetovnih pomočnic sodnic ter bila povabljena v Indijo na 7. Svetovno prvenstvo za ženske do 17. let (FIFA Women's World Cup U-17 2022).
 • 28.07.2022 | Sodniki
  Sodniki, sodnice in kontrolorji aktivirali letovanje 22-ih otrok
  Sodniki, sodnice in kontrolorji so v junijskem družbeno odgovornem projektu omočili nepozabne poletne počitnice za 22 otrok na Debelem rtiču. Otroci prav v teh dneh tam uživajo v brezskrbni igri, učnih aktivnostih in morskih radostih, obiskal pa jih je tudi prvoligaški sodnik.
 • 22.07.2022 | Sodniki
  Naša sodnica v četrtfinalu ženskega Eura
  Po dveh tekmah skupinskega dela tekmovanja na 13. Evropskem prvenstvu za ženske, kjer je Staša Špur (33) iz Murske Sobote opravljala naloge pomočnice sodnice hrvaški sodnici Ivani Martinčić na dvobojih med Nizozemsko in Portugalsko ter med Italijo in Belgijo, bo naša sodnica delovala tudi v izločilnih bojih in sicer na sobotni četrtfinalni tekmi v Rotherhamu med Francijo in Nizozemsko.
 • 18.07.2022 | Sodniki
  Staši Špur druga tekma na ženskem Euru 2022
  Našo linijsko sodnico Stašo Špur iz Murske Sobote čaka drevi druga tekma na ženskem EURU 2022 v Angliji. Po tekmi Nizozemska - Portugalska minulo sredo, bo tokrat v aktivni vlogi ob vzdolžni črti na dvoboju med Italijo in Belgijo na stadionu akademije Manchester Cityja, ki se nahaja neposredno ob osrednjem klubskem stadionu angleškega prvaka.
 • 12.07.2022 | Sodniki
  Uvodna tekma za Stašo Špur na ženskem EURU 2022 v Angliji
  Evropsko nogometno prvenstvo za ženske 2022, ki se je začelo v sredo 6. julija v Angliji in bo potekalo vse do finalne tekme 31. julija- na žalost brez udeležbe varovank Borut Jarca- bo v aktivni vlogi na igrišču doživela naša najboljša FIFA pomočnica sodnice 33-letna profesorica razrednega pouka Staša Špur iz Murske Sobote, ki bo svojo uvodno tekmo imela v sredo, ko se bosta pomerili Nizozemska in Portugalska.
 • 17.06.2022 | Sodniki
  Uspešno izvedeno strokovno PNI predavanje za klube in medije
  V Kongresnem centru Brdo je danes potekalo strokovno predavanje iz interpretacije pravil nogometne igre, ki je bilo namenjeno klubskim predstavnikom, glavnim trenerjem, kapetanom klubov v Prvi ligi Telemach in medijem z namenom seznanitve s trendi in najnovejšimi smernicami pred prihajajočo novo sezono.
 • 14.06.2022 | Sodniki
  Sodniki zbrali 7.106 EUR za letovanje 22 otrok na morju
  Velika humanitarna akcije vseh sodnikov, sodnic in kontrolorjev pod okriljem Zveze nogometnih sodnikov Slovenije v sodelovanju z oddajo Svet na Kanalu A je dosegla izjemen uspeh, saj je bilo za letovanje otrok v stiski zbranih 7.106 EUR.
 • 19.05.2022 | Sodniki
  Vinčič izbran za sojenje na SP 2022
  Po letu 2018, ko je Damir Skomina s pomočnikoma Juretom Praprotnikom in Robertu Vukanom sodil na Svetovnem prvenstvu v Rusiji bo Slovenija tudi na 22. Svetovnem prvenstvu imela svojega predstavnika, saj je bil Slavko Vinčić imenovan kot eden izmed 11 glavnih sodnikov iz starega kontinenta v paru z njem pa na SP potujeta še pomočnika sodnika Tomaž Klančnik in Andraž Kovačič.
 • 13.05.2022 | Sodniki
  Ženska sodniška trojka na tekmi 2. SNL
  Drevi je pomemben dan za žensko sojenje, saj bo na stadionu Portoval v celoti ženska sodniška ekipa prvič doslej vodila tekmo 29. kroga 2. SNL med novomeško Krko in ptujsko Dravo.
 • 12.05.2022 | Sodniki
  Finale lige Europa Slavku Vinčiću
  Iz sedeža Evropske nogometne zveze (UEFA) so sporočili izbrane sodnike za finalno tekmo lige Europa, kar nas je še posebej razveselilo pri Zvezi nogometnih sodnikov Slovenije, saj smo prejeli nov izjemen pečat in ogromno priznanje za slovensko sojenje. Sredino tekmo finala Evropske lige, ko se bosta v vroči Sevilli pomerila nemški Eintracht iz Frankfurta in škotski Glasgow Rangers bo upravljal Slovenec in sicer 42-letni Mariborčan Slavko Vinčić.

DELI NA