14.06.2022 | Sodniki
Sodniki z dobrodelno akcijo zbrali 7.106 EUR in omogočili poletne počitnice 22 otrokom v socialni stiski

Velika humanitarna akcije vseh sodnikov, sodnic in kontrolorjev sojenja pod okriljem Zveze nogometnih sodnikov Slovenije v sodelovanju z oddajo Svet na Kanalu A je dosegla izjemen uspeh, saj je bilo za letovanje otrok v stiski zbranih 7.106 EUR.

Zbiranje donacij za poletne počitnice socialno ogroženih otrok iz štajerske in koroške regije se je začelo v sredo 1. junija na zaključnem sodniškem seminarju na Brdu pri Kranju, vzporedno pa se je organiziralo, medijsko eksploatirano dobrodelno dražbo dresov in žoge, ki so jih prispevali slovenski mednarodni sodniki na čelu z Mariborčanom Slavkom Vinčićem. Z veliko družbeno odgovornostjo so varuhi Pravil nogometne igre ter kontrolorji sojenja omogočili poletne počitnic za kar 22 otrok oziroma za dve celotni enajsterici, ki igrata nogometno tekmo.

V licitaciji izdelkov, ki jih je Zveza nogometnih sodnikov Slovenije namenila za zbiranje sredstev za letovanje otrok in izvedbo poletnega tabora so bili:

 1. Uradni sodniški dres iz finala lige Europa dne 18.5.2022
 2. Uradna žoga iz finala lige Europa podpisana s strani Slavka Vinčića
 3. Podpisan rdeč sodniški dres vseh mednarodnih slovenskih FIFA sodnikov
 4. Podpisan moder sodniški dres vseh mednarodnih slovenski FIFA sodnic

https://www.24ur.com/sport/dobrodelna-drazba-za-socialno-ogrozene-otroke.html

https://www.facebook.com/svet.tv/videos/715379076397822

Addiko banka, ki ponuja jasno, enostavno in neposredno bančništvo ter s svojo prilagodljivostjo, osredotočenostjo in strokovnostjo nudi strankam ključne storitve na najenostavnejši način, je namenila 500 € za moder sodniški dres s podpisi slovenskih FIFA sodnic.

Podjetje Telemach pa je kot velik podpornik slovenskega nogometa ter generalni sponzor slovenskega nogometnega prvenstva Prva liga Telemach namenilo v skupni višini 1.000 € za uradno žogo in unikaten črn sodniški dres iz finalne tekme Lige Europa v Sevilli, ko je 18. maja sodil Slavko Vinčić ter za rdeči dres s podpisi vseh Mednarodnih slovenskih sodnikov.

Skupen znesek zbranih sredstev v višini 7.106 EUR je vodja sodniškega oddelka Žiga Dobrun na simboličnem čeku predal vodji zdravilišča RKS Debeli rtič ga. Ani Žerjal, ki je v ponedeljkovi oddaji Svet na Kanalu A povedala: "Iskrena hvala nogometnim sodnikom in dražiteljem teh čudovitih dresov in zelo posebne žoge. Dvaindvajset (22) otrok je nekaj od 1.800 otrok, ki jih bo Rdeči križ Slovenije letos s pomočjo donatorjev pripeljal k nam v zdravilišče RKS Debeli rtič. Pomembno je, da vsi otroci v stiski pridejo k nam, saj imajo pri nas zelo pester animacijski program in si s pozitivno in zdravilno mikro klimo z dobrimi učinki morske vode krepijo imunski sistem. Že stoletja velja, da bi vsi otroci, ki živijo nekje na celini, morali biti vsaj 3 tedne/ leto na morju in na ta način otroci iz deprivilegiranih okolij dobijo največ. Še posebej pa nas veseli, da lahko otroci v stiski v teh poletnih mesecih igrajo nogomet s profesionalnim trenerjem, ki nam ga omogoči Nogometna zveza Slovenije in imajo tako na voljo vse kar imajo tudi privilegirani otroci."

Denarna donacija bo v celoti namenjena 7-dnevnemu letovanju otrok v Zdravilišču RKS Debeli rtič. Cena na otroka je 323 € in zajema avtobusni prevoz, nastanitev, 5 obrokov na dan, varuhe, animacijski program, plavalni tečaj in drugo dnevno animacijo. 

Sodniki so z izpeljavo novega družbeno odgovornega projekta v okviru dobrodelnih humanitarnih dejavnosti pokazali visoke etične standarde in odgovornost pomagati najšibkejšim članom naše skupnosti.

Zveza nogometnih sodnikov Slovenije in sodniški oddelek čestitata zmagovalcema dražbe izdelkov in se iskreno zahvaljujeta za sodelovanje v zbiranju sredstev s plemenito noto.

Podjetje Telemach kot vodilni ponudnik plačljivih video vsebin ter fiksnega interneta, je že vrsto let najhitreje rastoči operater mobilne telefonije v Sloveniji, medtem ko Addiko banka nudi zgolj tiste ključne storitve, ki strankam prinašajo večjo dodano vrednost, saj zagotavljajo učinkovitost in svojo energijo osredotočajo na udobje strank. Poudarjajo enostavnost in pri komuniciranju s strankami storitve in postopke predstavijo v pogovornem jeziku, ki je splošno razumljiv.

Celoten prispevek si lahko pogledate na povezavi https://www.24ur.com/sport/z-drazbo-dresov-zbrali-kar.html

Tekst: NZS/ ŽD

SORODNE NOVICE

 • 07.02.2023 | Sodniki
  Sodnike zaobšel uničujoči potres v Turčiji
  Strokovnjak za fizično pripravo sodnikov Mitja Novak je v včerajšnji izjavi za dnevnoinformativno oddajo 24ur za Pop TV povedal, kako so sodniki doživeli katastrofalni potres na obali sredozemskega morja.
 • 31.12.2022 | Sodniki
  Intervju Slavko Vinčić: Cilj na SP je bil izpolnjen
  Slovenski sodnik Slavko Vinčić (43) iz Maribora je na letošnji svetovni izložbi najboljšega nogometa sodil dve tekmi. Na 22. SP v Katarju,  ki je na južni polobli potekal med 20. novembrom in 18. decembrom je slovenski mojster s piščalko sodil dve tekmi skupinskega dela tekmovanja FIFA World Cup 2022 Qatar in sicer Argentina - Savdska Arabija ter Anglija - Wales, za konec pa je deloval še kot četrti sodnik v francoski sodniški ekipi na tekmi osmine finala na dvoboju Brazilija - Južna Koreja.. Preberi si ekskluziven intervju.
 • 14.12.2022 | Sodniki
  Dve slovenski sodnici, pomočnica in pomočnik na novo uvrščeni na FIFA listo
  Mednarodna nogometna zveza (FIFA) je uradno objavila FIFA liste sodnikov za leto 2023. Slovenija je pridobila še dodatno mesto na listi mednarodnih sodnic, tako da sta namesto 45-letne Tanje Subotić mesti zasedli 27- letni Vanja Janković iz DNSG Kranj in Tjaša Misja iz MDNS Murska Sobota. Na listi mednarodnih pomočnic sodnice je Tanjo Vrabel nasledila 27- letna Sara Mask iz MDNS Nova Gorica.
 • 27.11.2022 | Sodniki
  Vinčiću druga tekma na svetovnem prvenstvu
  Po prvi tekmi tretjega igralnega dne na 22. mundialu, ko je Slavko Vinčić minuli torek sodil svojo sploh prvo tekmo na svetovnem prvenstvu med Argentino in Savdsko Arabijo, čaka Mariborčana druga tekma na južni polobli. Na 36 tekmi SP bo najboljši slovenski sodnik delil pravico v torek na otoškem dvoboju za Združeno kraljestvo in sicer spopad Walesa in Anglije.
 • 20.11.2022 | Sodniki
  Slavko Vinčić začenja SP s tekmo Argentina - Savdska Arabija
  V torek dopoldne ob 11. uri bo Slavko Vinčić sodil svojo sploh prvo tekmo na Svetovnem prvenstvu. Dvoboj v skupini C med Argentino in Savdsko Arabijo mu bodo pomagali nadzorovati še pomočnika sodnika Tomaž Klančnik in Andraž Kovačič, četrti sodnik bo Senegalec Maguette Ndiaye, v video sobi pa bosta Nizozemec Pol van Boekel in Nemec Bastian Dankert.
 • 22.10.2022 | Sodniki
  Staša v četrtfinalu SP deklet do 17. let
  Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je sporočila, da bo 34-letna Staša Špur iz Murske Sobote danes sodila na četrtfinalni tekmi Kolumbija - Tanzanija na 7. Svetovnem prvenstvu za ženske do 17. let v Indiji (FIFA Women's World Cup U-17 2022), ki poteka v Južni Aziji med 11. in 30. oktobrom 2022.
 • 14.10.2022 | Sodniki
  Špurova začenja v Indiji SP deklet do 17. let
  Štiriintridesetletna Staša Špur iz Murske Sobote kot ena izmed 28 najboljših svetovnih pomočnic na turnirju bo jutri delovala na dvoboju nogometašic najbolj obljudene države na planetu (1,4 mrd prebivalcev) in nogometašic iz tretje največje države v Latinski Ameriki. Na tekmi Kitajska - Kolumbija bo Špurova sodelovala z glavno sodnico iz Hrvaške Ivano Martinčić in pomočnico sodnice Paulino Baranowsko iz Poljske.
 • 10.10.2022 | Sodniki
  Dragoslav Perić bo petič sodil Olimpija - Maribor
  Konec tedna je na sporedu drugi veliki derbi v tej sezoni med Olimpijo in Mariborom. Spopad na severu Ljubljane bo sodil 46-letni Dragoslav Perić iz Kranja. Zanj bo to 153 tekma v slovenskem državnem prvenstvu (1. SNL) in peti večni derbi.
 • 01.09.2022 | Sodniki
  Špurova potuje v Indijo na SP deklet do 17. let
  Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je sporočila, da je 33-letna Staša Špur iz Murske Sobote izbrana med 28 najboljših svetovnih pomočnic sodnic ter bila povabljena v Indijo na 7. Svetovno prvenstvo za ženske do 17. let (FIFA Women's World Cup U-17 2022).
 • 28.07.2022 | Sodniki
  Sodniki, sodnice in kontrolorji aktivirali letovanje 22-ih otrok
  Sodniki, sodnice in kontrolorji so v junijskem družbeno odgovornem projektu omočili nepozabne poletne počitnice za 22 otrok na Debelem rtiču. Otroci prav v teh dneh tam uživajo v brezskrbni igri, učnih aktivnostih in morskih radostih, obiskal pa jih je tudi prvoligaški sodnik.

DELI NA