Spodrsljaj Maribora v Kidričevem

Aluminij - Maribor 0:0

* Športni park, gledalcev 1200, sodniki: Ponis (Koper), Smej (Fokovci) in Švarc (Ivančna Gorica).
* Strelci: /.
* Aluminij: Janžekovič, Škoflek, Zeba, Turkalj, T. Petrović (od 71. D. Petrović), Jakšić, Cvek, Krljanović (od 69. Rebernik), Vrbanec, Kocić, Kramer (od 77. Srdić).
* Maribor: Handanović, Šme, Šuler, Defendi (od 66. Hodžić), Janža, Kabha, Mezga (od 70. Vršič), Sallalich (od 89. Sunny), Hotić, Tavares, Novaković.
* Rumeni kartoni: Vrbanec, Turkalj, Rebernik; Janža.
* Rdeči karton: /.

Mariborski nogometaši so mesto na vrhu prvenstvene lestvice hitro znova predali Ljubljančanom. Na gostovanju v Kidričevem so kljub terenski prevladi prišli le do točke, kar pomeni, da zaostajajo za točko za vodilno Olimpijo. Kljub temu so vijoličasti nadaljevali niz neporaženosti, ki traja od konca avgusta. Takrat so jih - kot zadnji - premagali prav nogometaši iz Kidričevega. Ti so še vedno predzadnji, a z veliko prednostjo zadnjimi pred Radomljani.

V prvem polčasu so imeli Mariborčani žogo precej več v posesti, toda sprožili le nekaj bolj ali manj nenevarnih strelov, tako kot na drugi strani tudi Aluminij, ki je bil konkretnejši v zadnjih 15 minutah prvega dela, medtem ko je v prve pol ure prevladoval Maribor. Pri tem je prvi in edini resneje zagrozil Dino Hotić, ko je meril le malo mimo s strelom malce zunaj kazenskega prostora.

Na drugi strani tudi gostitelji niso preveč namučili Jasmina Handanovića v mariborskih vratih. Ta je moral še najbolj resno posredovati v 25. minuti, ko je Matic Vrbanec podal v kazenski prostor, proti žogi je stekel Blaž Kramer, a jo v padcu zgrešil, Handanović pa je bil dovolj pozoren in jo ukrotil.

V drugem polčasu so prvi zagrozili Mariborčani, ko je Sintayehu Sallalich iz bližine z volejem zadel le zunanji del mreže. Deset minut pozneje je na drugi strani od daleč sprožil Milan Kocić, a je bil Handanović na pravem mestu, tako kot tudi v 64. minuti, ko je v kazenskem prostoru do strela prišel Žiga Škoflek. V 68. minuti so imeli gosti indirekten prosti strel v kazenskem prostoru Aluminija, poskus Marcosa Tavaresa pa je končal v domačem živem zidu.

Malce zatem je Sallalich s strelom z leve strani Luko Janžekoviča prisilil k novi obrambi, tako kot tudi v 81. minuti z močnim strelom z roba kazenskega prostora. Na drugi strani pa je Alexander Srdić z 20 metrov sprožil močno, a malce premalo natančno.

Aluminij bo v 16. krogu v soboto gostoval v Velenju, Maribor pa bo gostil Celje.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 28.10.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Aluminij - Maribor
    Nedeljsko nogometno dogajanje bodo zgodaj popoldne odprli nogometaši Aluminija in Maribora. Prav Kidričani so bili zadnji, ki so porazili vijolice, Mariborčani so po štajerskem dvoboju v vseh tekmovanjih nanizali že 12 tekem brez poraza.

DELI NA