28.02.2024 | 1. SŽNL
Spomladi želijo pokazati pravi DNK

V petek, 1.3., se s tekmo na igrišču v Gažonu začenja spomladanski del v Ženski nogometni ligi Triglav Zdravje. Domači ŽNK Gažon bo gostil ŽNK Radomlje Medex, ki se veseli gostovanja na Obali.

Ženska nogometna liga Triglav Zdravje, 14. krog, 1.3.
ŽNK Gažon – ŽNK Radomlje Medex (15.30)

2.3.
ŽNK Krim – ŽNK Olimpija Ljubljana (11.00)

3.3.
Primorje Gaia Naturelle – ŽNK Cerklje (13.00) (TV prenos | Planet 2)
ŽNK Ljubljana – WFC Drava Ptuj (15.00)

Dva odhoda

„Pri nas je tako kot ponavadi: vsak prestopni rok ista pesem. Nuša Vidrih se je preselila na Portugalsko, Jova Javorič v Olimpijo. Sezono nadaljujemo brez njiju, v skladu s strateško odločitvijo pa se opiramo na naš kader, zato bodo minute in priložnosti dobile igralke iz mladinskega pogona,“ uvodoma pove Aljaž Gornik, trener Radomljank, ki so se pripravile na začetek spomladanskega dela, ki ga čakajo kot 4. ekipa lige.

„Priprave bi lahko razdelil na dva dela: prvi je bil idealen, drugi del pa so zaznamovale reprezentančne priprave in počitnice. Se pa veselimo, da se sezona nadaljuje,“ pojasni Gornik. Je pa trener Gornik potrdil, da so vnovič registrirali Tijo Vrhovnik, ki bo pomagala na določenih tekmah v letošnjem spomladanskem delu sezone, v klub se je vrnila vratarka Maja Zajc.

Druga pesem

Za Radomljankami so tudi štiri testne preizkušnje. Tako so odigrali tri tekme proti fantovskim ekipam U14 oz. U15 klubov NK Trebnje, NK Bravo in NK Radomlje. Odigrali so tudi tekmo s članicami graškega Sturma. „Vse tekme so bile zahtevne. Vse to z namenom. Če bo vse po sreči, bomo v aprilu in maju igrali zgornji del lige, kjer bodo štiri najboljše ekipe v Sloveniji. To pa bo velik izziv za našo mlado ekipo, zato smo zahtevne pripravljalne tekme igrali tudi s tem namenom, da naše mlade igralke dobijo občutek, kaj pomenijo težke tekme,“ ocenjuje trener Radomljank, ki odhajajo 1. marca na Obalo.

„Sigurno nas čaka drugačna zgodba kot pa jeseni, ko smo doma gladko zmagali z 10:0. Takrat je bil ŽNK Gažon novinec v ligi, niso bili še pripravljeni in še hitro smo igrali z njimi, za nameček še na umetni travi. V petek je pred nami druga tekma: gostujemo v Gažonu, igrali bomo na naravni travi, ki je nismo videli pol leta. Ekipa ŽNK Gažona si je nabrala izkušenj, motivirani čakajo tekmo, ki bo zahteven izziv za vse nas. Bomo pa naredili vse, da potrdimo naš klubski DNK in pridemo do cilja. Ne bo enostavno, garati bo treba in pokazati vse svoje znanje,“ še dodaja Aljaž Gornik.

Tekst: D.P.
Foto: A.C./ŽNK Radomlje Medex

SORODNE NOVICE

 • 03.05.2024 | 1. SŽNL
  Licenciranje 1. SŽNL: Brez zavrnjene vloge
  Komisija Nogometne zveze Slovenije za licenciranje nogometnih klubov je danes objavila rezultate licenčnega postopka za klube 1. slovenske ženske nogometne lige za sezono 2024/25.
 • 28.04.2024 | 1. SŽNL
  ŽNK Mura z zmago v Ljubljani do 11. naslova
  Nogometašice ŽNK Mura Nona so nove in stare državne prvakinje v Ženski nogometni lige Triglav Zdravje. Do uspeha, 11. lovorike najboljših v državi, so prišle na gostovanju v Ljubljani, kjer so z 1:0 pred kamerami Nzs.si premagale domačinke ŽNK Ljubljano.
 • 16.09.2023 | 1. SŽNL
  Tri točke ostale v Murski Soboti
  Prva tekma 6. kroga, kar derbi Ženske nogometne lige Triglav Zdravje, je prinesel zmago ŽNK Muri Nona, ki je bila doma z golom Noelle Vilčnik z minimalnih 1:0 boljša od ŽNK Olimpije Ljubljane. To je bil prvi od vsaj štirih letošnjih derbijev med ekipama iz Murske Sobote in Ljubljane.
 • 15.09.2023 | 1. SŽNL
  Pripravljene na derbi, prenos na Sportklubu
  S tekmo v Murski Soboti, z derbijem tudi pred kamerami Sportklubu, se v soboto začenja 6. krog Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Vodilni ekipi lige ŽNK Mura Nona in ŽNK Olimpija Ljubljana se bosta pomerili na prvem letošnjem derbiju.
 • 13.08.2023 | 1. SŽNL
  ŽNK Olimpija in ŽNK Gažon do zmag
  S tekmami v Velesovem in v Ljubljani se je sklenil 1. krog 32. sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. ŽNK Cerklje in ŽNK Radomlje Medex pred kamerami NZS brez golov, Olimpija boljša od novink s Ptuja, ŽNK Gažon na premieri v ligi do zmage v Ljubljani.
 • 10.08.2023 | 1. SŽNL
  Pred začetkom 32. sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje
  V novi sezoni bo v ženskem članskem tekmovanju igralo devet ekip, novinca v tekmovanju sta ŽNK Gažon in ŽNK Drava Ptuj. Naslov prvakinj brani ŽNK Mura Nona, ki je v minuli sezoni osvojila dvojno krono – državnemu naslovu so dodale še naslov prvakinj ženskega pokala NZS.
 • 03.07.2023 | 1. SŽNL
  Po žrebu parov 1. kroga SŽNL, ženskega pokala NZS in Lige DU17
  Slab mesec in pol pred začetkom ligaških tekmovanj v ženski in dekliški konkurenci so danes v Nacionalnem nogometnem centru na Brdu pri Kranju opravili žreb tekmovalnih parov 1. SŽNL, 1. kroga Ženskega pokala NZS in Lige deklet DU17 za sezono 2023/2024.
 • 30.06.2023 | 1. SŽNL
  ŽNK Mura doma v lov na ligo prvakinj
  Slovenske državne prvakinje ŽNK Mura Nona so bile izžrebane v skupino 3 uvodnega dela. Za napredovanje v finale turnirja in boj za napredovanje v 2. krog kvalifikacij se bodo pomerile z gruzijsko ekipo FC Samegrelo. Ob uspehu jih čaka boljši iz para Apollon Ladies FC (CIP) – ŽFK Ljuboten (S. MKD). 
 • 14.05.2023 | 1. SŽNL
  Muri naslov, Krim v 94. minuti
  Nogometašice ŽNK Mura Nona so nove, stare državne prvakinje Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Na tekmi v Ljubljani so si priigrale zmago (3:0) in pet točk prednosti pred Olimpijo, s katero se bodo pomerile v zadnjem krogu.
 • 03.05.2023 | 1. SŽNL
  Licenciranje SŽNL: Štiri prvoligaške in dve evropski licenci
  Komisija Nogometne zveze Slovenije za licenciranje nogometnih klubov je danes objavila rezultate licenčnega postopka za klube 1. slovenske ženske nogometne lige za sezono 2023/24. Za prvoligaško licenco so bili na prvi stopnji uspešni štirje klubi, dva med njimi sta uspešno pridobila tudi evropsko.

DELI NA