02.08.2022 | WU15
Sredi meseca zbor dekliške selekcije U15

Med 15. in 18. avgustom se bo v Čatežu zbrala tudi dekliška selekcija Slovenije do 15 let.

„Generaciji 2008 in 2009 sta že v minuli sezoni opravili nekaj treningov v okviru NZS centrov U15, na katerih so začele spoznavati in osvajati nogometne vsebine, primerne tej starostni kategoriji. Na priprave pa so večinoma vabljene igralke izhodnega letnika. Namen priprav je, da nadaljujemo začrtano delo, poleg tega pa je to lepa priložnost, da se igralke še bolje spoznajo in povežejo in tudi začnejo spoznavati način dela mlajših dekliških reprezentanc,“ je ob obelodanitvi seznama povedala Anja Milenkovič, trenerka v NZS centrih.

Vabljene igralke:
Lina Štolfa (ND Primorje), Anais Žvab (ND Primorje), Anja Lukežič (ND Primorje), Gaia Zahar (NK Gažon), Veronika Vida Brunšek (NK Šoštanj), Tia Matanović (ŽNK Cerklje), Lucija Stošić (ŽNK Cerklje), Glorija Šapek (ŽNK Pomurje Beltinci), Barbara Pšeničnik (ŽNK Radlje), Zoja Šrot (ŽNK Radlje), Laura Kure (ŽNK Radlje), Lana Lesjak (ŽNK Radlje), Tajda Mujezinović (ŽNK Radomlje), Taja Strgar (ŽNK Radomlje), Ayla Skenderović (ŽNK Radomlje), Taja Jakopič (ŽNK Radomlje), Nika Slapnik (ŽNK Radomlje), Kaja Prelovšek (ŽNK Radomlje), Katja Prelovšek (ŽNK Radomlje), Ula Osolnik (ŽNK Radomlje), Neža Žagar (ŽNK Radomlje), Zoja Potočnik (ŽNK Žalec).

Igralke na čakanju:
Ela Abram (ND Primorje), Vita Mamič (ND Primorje), Julija Murovec (ND Primorje), Lara Mihelj (ND Primorje), Lea Krojs (ND Primorje), Jana Bratina (ND Primorje), Vita Kolar (ŽNK Krim), Natalija Globočnik (ŽNK Cerklje), Ema Malgaj (ŽNK Cerklje), Neja Selan (ŽNK Olimpija Ljubljana), Nejla Kajtatović (ŽNK Olimpija Ljubljana), Tanja Vukman (ŽNK Olimpija Ljubljana), Lara Ber (ŽNK Radlje), Žana Osvald (ŽNK Radlje), Ana Hojnik (ŽNK Radlje), Lana Novoselec (ŽNK Radlje), Špela Novoselec (ŽNK Radlje), Lana Šernek (ŽNK Radlje), Maša Erjavec (ŽNK Radomlje).

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 11.09.2022 | WU15
  Slovenija zmagovalka Uefinega razvojnega turnirja
  Varovanke trenerke Anje Milenkovič so bile s 7:1 boljše od Luksemburga. Taja Strgar je dosegla štiri gole. Slovenija je s to zmago potrdila 1. mesto in z osmimi točkami končno zmago na turnirju.
 • 08.09.2022 | WU15
  Še druga zmaga selekcije U15 v Bosni in Hercegovini
  Slovenska dekliška selekcija do 15 let je tudi na 2. tekmi Uefinega razvojnega turnirja dosegla zmago. Varovanke trenerke Anje Milenkovič so z 12:1 porazile Albanijo. Pred tem so ugnale domačinke, za konec turnirja jih čaka v nedeljo še tekma proti Luksemburgu.
 • 06.09.2022 | WU15
  Do zmage po enajstmetrovkah
  Slovenska izbrana vrsta deklet do 15 let je z zmago proti Bosni in Hercegovini začela Uefin razvojni turnir. Naša selekcija je po 11-metrovkah s 7:6 premagala domačinke, po 80 minutah je bilo 2:2. V rednem delu je bilo 2:2.
 • 25.08.2022 | WU15
  Na Uefin razvojni turnir
  Pred dekliško selekcijo Slovenije do 15 let je prva mednarodna izkušnja. Ekipa bo sodelovala na UEFA razvojnem turnirju kategorije U15. Turnir bo potekal v Sarajevu. V okviru turnirja bo selekcija odigrala tri tekme.
 • 22.08.2022 | WU15
  Po uspeli akciji dekliške selekcije
  Pred ekipo so že prve mednarodne preizkušnje. „Konec meseca je na sporedu še NZS Center, temu pa potem sledi razvojni turnir. To bodo prve mednarodne izkušnje za to generacijo, ko bodo dekleta videla, kaj jih čaka in kakšna je mednarodna konkurenca,“ še pove Anja Milenkovič.
 • 11.11.2021 | WU15
  Po preobratu do izdatne zmage
  Dekliška selekcija Slovenije do 15 let je tudi na drugi tekmi v Termah Čatež premagala Ferske otoke. Po torkovi zmagi 2:1 je bilo danes 4:2 za varovanke trenerke Anje Milenkovič. Gole za zmago so prispevale Maja Madon, Zala Omerza, Stela Babič in Ana Marija Kršljin Stojič.
 • 11.11.2021 | WU15
  Za konec akcije pred kamerami proti Ferskim otokom
  Pred dekliško vrsto do 15 let je v četrtek še druga tekma. Tudi tokrat se bodo varovanke trenerke Anje Milenkovič pomerile z izbrano vrsto Ferskih otokov. Ekipi sta se uvodoma pomerili v torek, danes ob 12. uri pa vnovič, tokrat tudi ob neposrednem prenosu.
 • 09.11.2021 | WU15
  Ob zmagi navdušile tudi z igro
  Slovenska dekliška reprezentanca do 15 let je na svoji prvi tekmi z 2:1 premagala Ferske otoke. Gola za zmago sta prispevali Jerca Plevel in Stela Babič. Varovanke trenerke Anje Milenkovič se bodo s Ferskimi otoki pomerile vnovič v četrtek, 11.11., prenos tekme bo na spletni strani Nogometne zveze Slovenije (od 12. ure naprej).
 • 08.11.2021 | WU15
  Selektor na obisku, v četrtek pred kamerami
  V Termah Čatež se je zbrala dekliška selekcija Slovenije U15, ki bo od danes od četrtka trenirala pod taktirko trenerke Anje Milenkovič. Jutri, v torek, jo čaka prva tekma proti Ferskim otokom, s katerim se bodo varovanke Anje Milenkovič pomerile tudi v četrtek, 11.11.

DELI NA