10.12.2023 | Prva liga Telemach
Štirje goli Olimpije v Kopru

Koper - Olimpija 2:4 (0:3)

* Stadion Bonifika, sodniki: Šmajc, Žunič, Gabrovec.
* Strelci: 0:1 Florucz (9.), 0:2 Ratnik (31.), 0:3 Florucz (36.), 0:4 Motika (53.), 1:4 Mulahusejnović, (70., 11-m), 2:4 Osuji (89., 11-m).
* Koper: Strasberger (od 1. Koprivec), Pabai (od 61. Tepsić), Mittendorfer, Prce, Pavlović (od 46. Diaby), Vešner Tičić, Ankrah, Jelinič (od 46. Mulahusejnović), Omladič (od 61. Groznica), Osuji, Nkada.
* Olimpija: Pintol, Lasickas, Ratnik, Mahamedbegović, Sualeh, Agba, Florucz (od 73. Kasa), Elšnik (od 68. Posavec), Motika (od 73. Brest), Rui Pedro (od 63. Costa), Bristrić (od 63. Nukić).
* Rumeni kartoni: Osuji; Muhamedbegović, Ratnik.
* Rdeč karton: /

Olimpija je v Kopru zanesljivo prišla do treh točk, s katerimi se je navijačem odkupila za domači spodrsljaj proti Bravu v prejšnjem krogu. Če je imela v zadnjih tekmah nekaj težav z učinkovitostjo, je bilo tokrat ravno nasprotno. Izkoristila je namreč večino svojih priložnosti, tri že v prvem polčasu, ko je opravila večino dela. Prvo ime tekme je bil Raul Alexander Florucz, ki je dosegel dva gola, pri drugem golu pa je bil podajalec. Olimpija je že vodila s 4:0, Koper pa je zaostanek znižal z dvema enajstmetrovkama.

Že začetek je napovedoval lepo nogometno predstavo. Obe ekipi sta začeli napadalno, jasno sta pokazali, da ju točka ne bi zadovoljila. Koprčani so bili nekoliko aktivnejši in nevarnejši, a v deveti minuti so povedli Ljubljančani, ki so kaznovali napako Koprčanov pred vrati.

Ahmed Ankrah je v kazenskem prostoru nespretno podajal žogo, do katere se je dokopal Raul Alexander Florucz, ki je obkrožen s tremi koprskimi igralci prišel do strela z obrata, ta ni bil močan, a natančen, žoga je ob levi vratnici končala v mreži.

Po zadetku je ritem igre nekoliko padel, na začetku druge polovice pa je tekma spet postala bolj živahna. Predvsem po zaslugi gostov, ki so do odmora svojo premoč kronali še z dvema goloma. Prvega je v 31. minuti po kotu, ki ga je izvedel Florucz, z glavo dosegel Marcel Ratnik, drugega pa po protinapade Florucz, ta je izkoristi prodor in podajo Davida Sualeheja in s strelom z desne strani s pomočjo vratnice še enkrat premagal Koprivca.

Koprčani so najlepši priložnosti prvega polčasa v sodniškem dodatku. Najprej je Nkada lepo prodrl v kazenski prostor, streljal po tleh, a je bil strel preslab za vratarja Denisa Pintola, ki jo žogo odbil v kot. Po njem je v kazenskem prostoru najvišji Bede Osuji, toda z glavo je streljal mimo gola.

Če je še kakšen od koprskih navijač ob odmoru še upal na preobrat, je zagotovo to misel opustil v 54. minuti, ko je Olimpija dosegla še četrti gol. Po protinapadu je praktično vse sam naredil Nemanja Motika, na koncu se je odločil za strel, ta je bil dovolj močan in natančen, da je zagotovil novo menjavo rezultata.

Florucz je imel imel nekaj minut pozneje priložnost, da doseže še tretji gol, vendar je ciljal previsoko, v 70. minuti pa so domači vendarle znižali zaostanek. Ivan Posavec je v kazenskem prostoru storil prekršek, najstrožjo kazen pa je izkoristil Nardin Mulahusejnović.

To pa ni bila edina enajstmetrovka za gostitelje na tekmi. Ob koncu tekme so po prekršku Ratnika dobili še eno, tudi Osuji jo je zanesljivo izvedel in postavil končen izid.

Olimpija bo v naslednjem krogu doma igrala proti Rogaški, Koper pa bo gostil Kalcer Radomlje.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 08.12.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Koper - Olimpija
    Niti pri Kopru niti pri Olimpiji niso bili zadovoljni z izplenom v 18. krogu Prve lige Telemach. Zmaji so remizirali v mestnem obračunu z Bravom, kanarčki pa v spopadu z Mariborom.

DELI NA